Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

YILLARDIR TEMİZLENEMEYEN AYIPLI DÖNÜŞÜM

Geçmişte kent merkezinin bir kenarında bulunan şimdilerde ise kentin adeta ortasında kalan Yozgatın ilk kentsel projesinin fotoğraflarına bir bakar mısınız ?
Bir yanda yılların biriktirdiği çöp mezarlığı..Bir yanda yıkılamayan eski ve metruk üç-beş bina ve öbür yanda ise yükselen modern yeni binalar..
Fotoğraf,hem göz tırmalayıcı, hem de umut verici..
Çirkinlik ve güzellik yan yana..

İşte böyle bir fotoğraf Türkiyenin başka kentlerinde değil,olsa olsa bu şehirde görülebilir.
Yozgatın ilk kentsel dönüşümünde yaşanan bu laubalilik gerçekten traji-komik bir durum.
İnsan, eski Sanayi sitesindeki mezbeleliğin Belediyece niçin temizlemediğine akıl-sır erdiremezken yükselen yeni binaları da gördükce Yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesi alanının günün birinde temizleneceğine ilişkin umutlanıyor..
Bugüne kadar bazı hak sahipleriyle görüşülüp uzlaşma sağlanmadığı ve yargıya yansıyan davalar ciddiyetle takip edilmediği için sanayi sitesindeki ihtilaflı vatandaşların metruk evleri yıkılamıyor.Peki, bunu anladık..

Ama o,eski sanayi sitesi alanındaki yıllardanberi sırıtan,mide bulundıran,kentin görüntüsünü çirkinleştiren bir zamanlar Yozgattan gelip geçen yabancıların sosyal medyada günlerce dalga geçerek eleştirdiği o çöpler,katı atık maddeleri, inşaat artıkları ve her tür pislikler neden kaldırılmaz.
İşte onu anlamak zor.
Belediyenin inşaat alanındaki pislikleri kaldıracak makına ve ekipmanları yokmudur ?
Yozgat Belediyesi,inşaat başladığı halde buradaki pislikleri temizlemek için neyi bekliyor,niye oyalanıyor.
Dahası,Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan kentsel dönüşüm projesi ihale edildikten sonra her fırsatta “Mezbeleliği mutlaka ortadan kaldıracağız” ve 17 Mayısta gazetemize yaptığı açıklamada ise “Eski sanayi sitesi alanı en geç bir ay sonra tertemiz olacak”dediği halde neden bu işe bir türlü el atmıyor.
Şimdi bir kere daha sormak gerekiyor..
Yozgatın ilk kentsel dönüşüm projesini ayıplı bir proje haline dönüştüren mezbeleliği kaldırmamakta ve kentimizin bu göz tırmalayan pisliğini temizlemekte niye direniyorsunuz ?







04.07.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ