Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

SONBAHAR TATİLİMİZİN İZLENİMLERİ (3)

YARIM ASIRLIK KADİM DOSTUM :

Bu dünyada kadim,ezeli ve ebedi dostları ben gözyüzündeki yıldızlara benzetirim.Çok uzaklarda olsa bile hep görürsünüz onları .Özlemleri, hayallerinizi süsler.Ve fırsat buldukca da koşarsınız kadim dostlarınıza doğru.
Mehmet Sanal benim değerli kadim dostlarımdan biridir.Arkadaşlığımız Yozgat lisesinde öğrencilik yıllarına yani bundan yarım asır öncesine dayanır.Ben Yozgat’ta ama o bir zamanlar Sarıkayada ve şimdilerde de Muğla’da yaşamasına yani ayrı kentlerde olmamıza rağmen dostluğumuzun bu dünyada ebedileştiğini gururla ifade edebilirim.
Sevgili Sanal,eski bir Belediye başkanıdır ama vizyoner bir siyaset gözlemcisidir.Okuyan,düşünen,ülke meselelerini geniş perspektifden yorumlayabilen ,o kendine özgü üslubuyla değerlendiren özel bir yetenektir.Yaklaşık 36 yıldanberi de bizim gazetenin değişmez köşe yazarıdır.Erdemli dostluğu ve leziz sohbetleri doyumsuzdur.
Evet,bu tatilimizde kadim dostumuzla da 7 yıldanberi yaşamakta olduğu Muğla’nın Ula ilçesinin Elmalı köyünde bir kez daha buluştuk.50 yıllık dostluğumuz kapsamında yer alan ortak anılarımızı paylaştık.Sarıkaya’yı,Yozgat’ı ve ülkemizde yaşanananları konuştuk..Sarıkayadaki ortak dostumuz merhum Ahmet Zeren ile vefakar insan kıymetli dost Cumhur Doğan’ı da yadettik..
** **
Değerli kardeşim Sanal, ‘cennet hurisi’ diye nitelendirdiği 44 yıllık eşi Ulviye hanımla ömürlerinin son baharlarını huzurla geçiriyorlar.’Sakar geçidinin ötesinde ne işin var’ diye soranlara da ne kadar mutlu olduğunu vurgulamak istercesine “Ben burada cennetteyim.Huri de yanıbaşımda “diyebilmenin keyfini yaşıyor.Ve günlük yaşamını ise namazında, niyazında tefekkürle okuyarak ve yürüyerek geçiriyor.
** **
Bu tatil bizim için gerçekten çok güzel geçiyor.
Niye mi ?
Çünki;ülkemizin en güzel köşelerinde en güzel dostlarımızla buluşarak hayatın güzelliklerini paylaşabilme fırsatlarını da değerlendiriyoruz.
Ve tabii bu arada diğer bütün dostlarımızı da unutmadan en güzel duygularımızla selamlıyoruz.

DATCA HATIRASI

Kadim dostum Mehmet Sanal ile Datca'da Emin Karaarslan'ın çiftliğindeyiz.
Datca'nın oksijeni,Emin beyin dostseverliği ve Sanal'ın enfes sohbeti bizi kelimenin tam anlamıyla dinlendirdi.

29.09.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ