Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgat’ın işleri neden tıkırında gitmiyor

Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son Yozgat mitinginden bir gün önce “Başbakan Erdoğana açık dilekçe”başlıklı bir yazı kaleme almıştım.www.yozgatgazetesi.com ile Yeni Ufuk ve Merhaba Yozgat gazetelerinde de yayınlanan makalemde Yozgatın trajik ekonomik göstergelerini,ilimizde gerçekleştirilmekte olan yatırımların ağır aksak gittiğini ,hele hele Sekili-Yozgat arası duble yol rezaletinin devam ettiğini ve diğer sıkıntılarımızı da dile getirdikten sonra Yozgatın genel anlamda son fotoğrafını sunmuş ve yazımın bir yerinde de şunları yazmıştım :

“Sayın Başbakanımız
Sizin Yozgatı sevdiğinizi biliyoruz.

Yozgatın sıkıntılarından, sorunlarından, geri kalmışlığından bütünüyle haberdar olmadığınızı veya haberdar edilmediğinizi zannediyorum.

Eğer,bir marka şehir olmasını düşündüğünüz ‘Bizim gözbebeğimiz ,canımız’ diye tanımladığınız Yozgat’ın yıllardanberi yaşadığı derbederliğini ve çaresizliğini bilseydiniz mutlaka sahip çıkacağınız Yozgat’ı bir Rize ,bir Siirt gibi ihya ederdiniz.”

Söz konusu yazımın sonunu da şöyle bağlamıştım:

“Bu nedenle ya Başbakan veya Cumhurbaşkanı olarak bundan sonra Yozgatın kaderine terk edilen sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenmeniz ve 2012 seçimleri öncesi halkımıza vaadettiğiniz “Marka Şehir “projenizin artık içini doldurmanız ,yani yarınki miting konuşmanızda Yozgatlıların gönlünü almanız,yüreklere su serpmeniz gerekmektedir.”
¨ ¨ ¨
Ve bin gün sonra Sayın Başbakanımız Yozgata geldi ve Cumhurbaşkanlığı seçim mitinginde konuşmasının bir yerinde bakın ne dedi :

“Şu anda biliyorsunuz Yozgat şehir hastanesinin inşaatı başladı,devam ediyor.”
Oysa temeli bir yıl önce törenle atılan hastane binasının alanında ne başlayan,ne de devam eden inşaat vardı.

İnşaat namına hiçbir şey yoktu.
İnşaat sahası yağan yağmurlardan göllenmişti.
www.yozgatgazetesi.com’da 7 Temmuzda yayınladığımız haber üzerine Başbakanın Yozgata gelişinden bir-iki gün önce sadece projenin temelinde biriken sular inşaat sahasından tahliye edildi.
Ve tahmin ettiğim gibi, Sayın Başbakan Yozgatta olup bitenlerden haberdar edilmediği için sehven hastane inşaatının başladığını ve devam ettiğini söylüyordu. Yani Sn.Erdoğan hastane inşaatı konusunda yanlış bilgilendirilmişti.
¨ ¨ ¨
Yine o yazımda sayın Başbakanın Yozgatı sevdiğini belirtmiştim.
Miting sonrasında Valilik makamında verilen brifing sırasında Yozgatın meseleleriyle ne kadar yakından alakadar olduğunu öğrendiğimde Sn.Başbakan’ın Yozgatı sevdiğine ilişkin tahminimin de doğru çıktığını bir kez daha anladım.

Demek oluyordu ki; 12 yıllık Ak Parti iktidar döneminde Yozgat’ın durumu sayın Erdoğana hep güllük ve gülistanlık gösteriliyor ve vilayetin temel sıkıntıları anlatılamıyordu.

İktidarın ve Ak Partinin mutlak hakimi Erdoğan’ın Yozgat’tan yeterince haberi yoktu.
Hem, Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ, son kez 30 Mart ve 10 Temmuz mitinglerinde Tayyip beyden önce yaptığı konuşmalarında Türkiyenin geliştiğini,kalkındığını ve büyüdüğünü dile getirdiği gibi ,Yozgatın da hiçbir sorun ve ihtiyacını ifade etmeksizin aynı tempoda geliştiğini,kalkındığını ve büyüdüğünü binlerce Yozgatlı’nın huzurunda söylemiyormuydu ?
¨ ¨ ¨
Oysa,Yozgatın özellikle son 10 yıl içerisinde bırakın Türkiyenin öbür illerini Orta Anadoludaki komşu illerinin gerisinde kaldığını ..

İktidarın Yozgattaki icraatlarının rayında gitmediğini..
Yozgatın 12 yılda 130 bin göç vererek erim erim eridiğini..
Anlaşılan o ki;

Ne Ak Partinin il başkanı..
Ne teşkilat başkanları..
Ne Milletvekilleri..
Ne Adalet Bakanı ,ne Enerji Bakanı ,ne de TBMM Başkanı ..
Hiçbiri, Yozgatlıya vaat edilen marka şehir projesinin içinin bugüne değin hiç doldurulamadığını..
Evet,hazretlerin hiçbiri sayın Erdoğan’a Yozgat’ın sıkıntılarını yansıtmadıkları veya yansıtamadıkalrı anlaşılıyordu.

Velhasılı, Yozgat yine sahipsiz olduğu için işleri tıkırında gitmiyordu.
Bilmem yanılıyormuyum?

NİCE BAYRAMLARA

27.07.2014
OKUR YORUMLARI
SUZAN
01.08.2014 01:01:00

Her yerde her zaman söylüyorum. Bu hükümetin tek kusuru denetimsizliği.Hükümet denetimsiz diyelim. Peki hiç bir vatandaş başbakanın o sözüne karşılık vererek hastane mastane yapıldığı yok. Sadece siz geleceksiniz diye buralar temizlendi diyememiş mi? Kralın çıplak olduğunu haykıracak bir çocuk da mı yokmuş.Herkes bir birini uyutmaya çalışıyor.Başbakanın Yozgattan haberi yoksa bakanlarında mı yok. neyse. Önemli değil. Cumhurbaşkanı da yapsın Yozgatlı. Çünkü hemşerimiz İstiklal marşından bi haber.Erdoğan, Yozgatdan bi haber olmuş çok mu? Bu muhalefete bu iktidar çok fazla.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ