Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

AKP'NİN YOZGAT LİSTESİ ve BOZDAĞ'IN ÖZÜR BORCU

Yozgat adına önce son derece önemli olan şu acı gerçeği bir kez daha hatırlamakta yarar var.

Adalet ve Kalkınma Partisi 12 yıllık iktidarında Türkiye genelinde gerçekten bir kalkınma hamlesine imza atmıştır.Türkiye’nin hemen hemen bütün il’lerinde kalkınma yolunda önemli mesafeler kaydedilmiştir.Yozgatın dışındaki iç Anadolu’nun bütün il’leri ,hatta doğu ve güneydoğunun çoğu il’lerinin hızla geliştiği ve kalkındırıldığı da gözlenmiştir.

12 yıllık süreçte olağan yatırım proğramlarında yer alan bir takım hizmetlerin geciktirilerek getirilebildiği Yozgatta ise Ak Parti iktidarının bundan önceki seçim dönemlerinde vaat ettikleri hızlı tren,şehir hastanesi ve hava limanı gibi önemli yatırım ve projeler henüz gerçekleştirilememiştir.

Netice itibariyle söylemek gerekirse garip Yozgatımız orta Anadolu’nun en geri il’i durumuna,hatta bundan 12 yıl önce bizim çok gerimizdeki bazı doğu illerinin de gerisine düşmüştür.

Ve ne hazindir ki; Yozgat’ta beyin ve beden göçü en önemli sorun olarak hem de yoğun biçimde sürmektedir.

12 yıllık süreçte nüfusu 680 binden 432 bine gerileyen Yozgat’ın 2023 yılında nüfusunun 306 bine düşeceği TUİK tarafından ilan edilmiştir.

İşte,Yozgat’ın böylesi dramatik gerçeğini ve fotoğrafını Ak Partililer dahil sağduyulu hiçbir kimse ne görmezlikten gelebilmekte ,ne de inkar edebilmektedir.

Yozgat’ın ahvali böyle iken Ak Parti, 7 Haziran seçimine nasıl bir kadro ile hazırlanması ,nasıl bir liste yapması gerekirdi ?

Ak Partinin yetkili kurulları Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu’nun yeni döneminde hedeflenen “Yeni Türkiye” vizyonu kapsamında 7 Haziranda Yozgat seçimine önümüzdeki yeni yasama döneminde genel nitelikleri bakımından Yozgatın geri kalmışlığına ve göç erazyonunun önlenmesine katkı sağlayabilme becerilerine sahip,halkın,STK’ların ve parti teşkilatlarının arzuladığı ve halen karamsarlık girdabındaki Yozgatlıya yeni projeler,yeni vaadler ve yeni umutlar verebilecek adaylardan oluşturulacak yeni bir listeyi hazırlaması gerekmezmiydi ?

Peki, Yozgatta ne yaptı seçim skorunu “4-0” hedefleyen Ak Parti genel merkezi?

Eskiyen hamamın eski taslarını yeniden getirdi Yozgat seçmeninin huzuruna..

Peki,bu listenin perde gerisindeki mimarı kimdi dersiniz..

Onu da söyleyeyim.

Kim ne derse desin ..Bu liste, Ak Partinin Yozgat ekibinin yıllardanberi değişmez Teknik Direktörü olan sayın Bekir Bozdağ’ın kendi siyasi geleceğine yönelik 2019 seçimlerine göre hazırlanmış bir listedir.

Yozgat,bir 4 yılını daha kaybedecekmiş !

Daha da gerileyecekmiş !

Yoğun göç sürecek,Yozgat 4.evre kanser hastası gibi erim erim eriyecekmiş !

Yozgattan milletvekili olmak isteyen 39 aday adayına Kamuoyu,Teşkilat ve STK temayül yoklamaları ile günlerce dalga geçilircesine adaylık çilesi yaşatılacakmış!

Kimin umurunda..

Peki,Yozgatın gerek İç Anadolu’daki bütün illerin ve hatta Doğu Anadolu’nun çoğu illerinin gerisinde kalmasının öncelikli müsebbibi kim olabilir ?

Yazımın başında dile getirdiğim bu dramatik Yozgat vak’asının öncelikle birinci derecede sorumlusu Ak Parti iktidarlarında sırasıyla grup başkan vekilliği,Başbakan yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı gibi son derece etkili görevlerde bulunan sayın Bekir Bozdağ değil de kimdir?

Bozdağ ile birlikte TBMM’de Yozgatı temsil eden önceki ve şimdiki milletvekillerinin de vebalsiz olduklarını söyleyebilirmiyiz?

Ama,sayın Bozdağın durumu görevleri nedeniyle farklılık arzetmekteydi.

Siz,Türkiyenin gelmiş geçmiş en güçlü Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dört Başbakan yardımcısından ve son kabinedeki en itibarlı i gözde bakanlardan biri olacaksınız,Başbakan yardımcısı olduğunuz gün Yozgata gelip “Size hizmet etmek boynumuzun borcudur”diyeceksiniz.. Ama Devletin ve Ak Parti hükümetlerinin imkanlarını diğer Bakanların kendi seçim bölgelerine kazandırdığı katkılar kadar sağlayamayacaksınız yani iktidarın gücünü Yozgat için yeterince ve gereğince kullanmayacaksınız..

Ve bu yüzden Yozgatın komşu illerin gerisine düşmesinde payınız olacak ,yıllardanberi de göçün durdurulabilmesi veya azaltılabilmesine ilişkin çabalarınızda ikmale kalacaksınız..

Öte yandan 12 yıllık süreçte Yozgatlı ve Ak Partili bürokratlara sahip çıkmayacaksınız yani hiçbir hemşehrimizi elinden tutup Başkent bürokrasisinin etkili ve yetkili üst düzey makamlarına getirmeyeceksiniz.

Ondan sonra da hala Ak Parti üzerinden elinizi çekmeyerek giderayak il başkanlığı seçimine bile alenen karışacaksınız, şimdi de kapalı kapıların ardında Yozgat milletvekili aday listesini kendi siyasi geleceğinize göre hazırlayacaksınız.

Yozgat, ne kadar sahipsiz bir memleket değil mi ?

Geçmişten bugüne hep ne ala, ne güzel memleket değil mi Yozgat ?..

Aslında 3.dönem engeli nedeniyle 4 yıl köşesine çekilip dinlenmesi gereken sayın Bekir Bozdağ, partisinin halen Yozgat Teknik Direktörlük görevini sürdürdüğüne göre, 7 Haziran sürecinde de seçim stratejilerini ve çalışmalarını bizzat kendisi yönetmek üzere sahaya AKP Yozgat takımının başında çıkması gerekmektedir.
Ayrıca sabık Bakanımızın Yozgat halkına karşı 3 dönem zarfında oluşan bir de özür borcunun olduğunu hatırlatmak isterim.
Sayın Bozdağ 12 yılın sonunda Yozgatın halen yaşadığı sorunların yanı sıra geldiği bugünki dramatik ahvalinden ve söz verip de yapamadığı icraatlarından dolayı tüm Yozgat’lılardan mutlaka özür dilemelidir.Sonrasında ise aday listesine yerleştirdiği dava arkadaşlarıyla birlikte yeni Türkiye vizyonu kapsamında çevre illerin gerisindeki Yozgatın 12 yıllık kayıplarını telafi edecek, göçü durduracak, Yozgatı yeniden toparlayıp ayağa kaldıracak, yeni ve inandırıcı projelerle halkımızın karşısına çıkmalıdır.

Bilmem sayın yetkin vekilimizden gider ayak fantezi işler mi bekliyorum.


08.04.2015
OKUR YORUMLARI
enes
13.04.2015 13:38:00

sen ne söylersen söyle ne yazarsan yaz
imam bildiğini okuyor.. :))))

şahin ulutürk
13.04.2015 12:34:00

Sayın başkanım yazılarınızı büyük bir dikkat ve titizlikle izliyorum.Bu son yazınızdaki tesbit ve teşhislerinize aynen katılıyor ve altına imzamı atıyorum.Hakikaten geçen bu 12 yıl yozgatın ve yozgatlının beklentilerinin çok altında gerçekleşmiştir.Halbuki bu ikdidara verilen destek geçmiş hiç bir partiye verilmemiştir.Ama karşılığı bu olmamalıydı C.C.sonumuzu hayırlı etsin saygı ve muhabbetlerimle.

Hasan Baltacı
13.04.2015 10:45:00

Yozgatın "marka şehir" veya "yaşanabilir şehir" gibi sloganik bir yerleşim birimi olmak yerine, kendine özgü yapısı ve kültürü korunarak ifade buyurduğunuz gibi insan ve beyin göçüne son verilip insanlarının iş bulabildiği bir şehir olmasını isteyen her bir Yozgatlının, Yozgat için, Sizin sahip olduğunuz hassasiyeti ve cesareti göstermediği sürece bu şehir bir HALT olmaz. Bunu adeta insanlarımızın kafasına ve gözüne sokmuşsunuz. Allah razı olsun.

İsmet Özel der ki: Yani bizim hoşumuza giden yalanlar var ve bunlardan vazgeçemiyoruz.Bizim durumumuz bu.

Bunca uyarı ve güzel yazılara rağmen bunu da yersek(7 Haziran), artık Yozgatlılar olarak kendimize şunu söylememiz gerekiyor:

"Beni bir kere kandırırsanız size, iki kere kandırırsanız bana yazıklar olsun."

Sayın Kiracı gerçek bir Yozgatlıdır. Hepimize örnektir.

Baki selam,

Hasan Baltacı, Ankara



Alpaslan
13.04.2015 08:21:00

Elinize kaleminize yüreğinize sağlık. Okka gibi oturmuş kaleminizden dökülenler. Bence Milletvekili aday adaylarından daha ziyade Yozgat seçmenini tam onikiden vurmuşsunuz. bu yazınızın büyük puntolarla afişe edilerek şehirdeki bilboardlarda yayınlanması belki yozgatlı seçmenin kafasını dank ettirebilir.

Kamil Torkan
12.04.2015 13:16:00

Sayın Kiracı bu yolda yalnız değilsiniz. Yozgatlılar inşallah yüreği ağzında yaşamaktan sıkılmıştır. Herkes yüreğini yerine yerleştirip, hakkı söylemekten çekinmemelidir. Siz bir bakıma Yozgatımıza, insanımıza KORKMAYIN diyorsunuz.

Maalesef Yozgat halkına içi boş bir "eski tas" içinde ümit suyu veriyormuş gibi yaptılar. Bakalım halk içiyormuş gibi yapacak mı? Hayırlısı.

Kendine "Milletin Adamı kimdir?" sorusunu soranlar, bu yutturmacayı yutma riskini bertaraf etme ihtimaline kavuşacaktır.

Allah doğruların yanındadır.

Saygı ve muhabbet ile

Kamil Torkan

Yozgatı Özdeseven
11.04.2015 13:01:00

Sayın Hakan tespitlerinizin yerinde olduğunu belirtir tüm Yozgatlıların konjonktürel politikalar yerine Yozgatlı olma bilinç ve şuuruyla politika üretmelerinin yerinde olacağı inancındayım. Hafızamızı bir yokladığımızda siyaset yapıyoruz ayağına Yozgatlı olma bilinç ve şuurunun yok edilmesi uğruna esen rüzgara kapılarak bu seferlik KAYSERİLİ OLALIM veya DİNDAR CUMHURBAŞKANI seçiyoruz gibi söylemlerle Yozgatlı olma bilincinin, hak ve hukukunu arama ve sorgulama duygusunun yok edildiğini unutmayalım.
Yozgat'ın milli ekonomiden hissesine düşeni alabilmesi için Yozgatlının özgüven sahibi olması gerekir. Seçilmişlerden ve yetkililerden hakkı olanı talep etmesinin Devlete karşı gelmek olmadığının bilinmesi gerekir. Soru sorma ve sorgulama kültürünün oluşturulması gerekir. Mesele eski veya yeni yüz meselesi değil samimi olmaktan ve HAKKIN emrettiği doğru olmaktan geçiyor. Çapanoğlu Süleyman Bey gibi strateji sahibi olmaktan geçiyor, Yozgatlı olmayana karşı Yozgatlı olana sahip çıkamamaktan hicap duymaktan geçiyor. Tosya'daki pirinçten eldeki bulgurun daha evla olduğunun kabulünden geçiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ahmet Torbacı
09.04.2015 14:17:00

Sayın Kiracı'yı uzun zamandır okurum. Bugünlerde gerçeklik ile yandaşlık birbirine karıştırılıyor. Ama benim şu dediğim tamamen gerçektir. Kalbi düşüncelerimdir. Bu yazı bir manifestodur anlayanlar için. Demek ki Yozgat aydınları içerisinde ne pahasına olursa olsun bu şehre ve halkına sahip çıkmaktan öte bir düşüncesi olmayan, menfaat peşinde koşmayanlar var. Sayın Kiracı diğer yazılarında olduğu gibi, bu yazısı ile de örnek teşkil etmektedir. Artık, bu şehirin güzel insanlarının, yetişmiş insanlarının kendi kendilerine sahip çıkmasının zamanı tam gelmiştir. Bu şehir, Sayın Bozdağın at koşturma alanı olmaktan başka bir anlamı olmayan şehir olmaktan çıkarılmalıdır. Üç dönem kebap yaptınız. Daha ne istiyorsunuz. Temayül yoklamalarında, anketlerde birinci çıkan, halkın sevgisini ve kalbini kazanan Taner Hocanın emeklerine, gayretlerine, zamanına hiç saygınız yok mu? Yozgat halkının ne istediğinin önemi yok mu? Kul hakkına niye giriyorsunuz?
Yozgat halkının önüne koyduğunuz adayların yeni bir projesi, geçmişte bir katkısını ben hatırlamıyorum. BUNU NEDEN YOZGATA YAPIYORSUNUZ?

Sayın Kiracıdan Allah razı olsun, cesurca herşeyi dile getirmiştir. Bozok diyarının harman olan yiğitleri, siyası dalavere yapanlar, korkakça bir kenarda pısanlar değil, bu memleket için ne doğruysa onu söyleyenlerdir. Kaleminize sağlık.
Halkımızda artık uyansın ne diyelim.
muhabbetle,

hasan baycan
09.04.2015 10:59:00

günaydın yozgaaaat yüreğine sağlık vede cesaretinize.
görmeyen gözlere duymayan kulaklara hitap etmişsiniz umarım ve beklerimki bu yazıyı okuyan herkese iş düşüyor gereği yapılmalıdır yoksulluk kader değildir bu kaderi bizlere yaşatanlar laaayiik olduğu yere gönderilmelidir.
ankaradan herkese selamlar

ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
09.04.2015 09:26:00

Sayın Kiracı, iktidardaki Yozgat siyasilerinin ve bunların içinde de Bekir Bozdağ’ın makam ve mevkiine işaret ederek Yozgat’a fayda yerine ne zararlar verdiğine özet olarak değinmişsiniz. Sadece Bekir Bozdağ değil. Yozgat belediye reisliği zamanında Yozgat’ın içine ettikten sonra tası tarağı toplayıp Ankara’ya yerleşen, İstanbul’da bir sürü gayrimenkule sahip olan Cemil Çiçek de var. Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Sadır Durmaz da var. Hülasa Atatürk’ün ilk meclisine kapağı atmak için Çapanoğulları aleyhine binbir entrikayı çeviren Süleyman Sırrı, Yozgat Müftüsü Mehmet Hulusi, Başçavuşzade Behçet ve kardeşi Ahmet Efendi, hapishane müdürü Mehmet Efendi ve jandarma kumandanı Tevfik Beyler var. Çapanoğlu Süleyman Bey’den sonra Yozgat’a bir taş konmamış. Yozgat, eksisiyle artısıyla ne gördüyse kurucusu Çapanoğullarından görmüş. O güzel insanlar beyaz atlara binip öteki dünyaya göç ettikten sonra böyle öksüz, boynu bükük kalmış. Bu günleri yaşamakta Yozgat ahalisinin de suçu yok mudur? Elbette vardır. İnatla oyunu Milli Selamete, Refah’a, MHP’ye şimdide inatla AKP’ye vermektedir. Milyonda bir şans olarak bağrından çıkmış bilgili, kültürlü, görgülü, bütün dünyanın tanıdığı, saydığı bir insandan bile oyunu esirgemiş Cumhurbaşkanlığı makamını bir Yozgatlıya layık görmemiştir. Yozgatlı, Yozgatlıyı sevmiyor. Şehirde ne kadar iyi durumda olan iyi para kazanan esnaf varsa hepsi dışardan gelme . Yozgat’ın neyi meşhur diye sorana gülerek Bingöl Kadayıfı diyebiliyor. Ne deyim Yozgat’ın işi Allah kalmış, Allah hayırlara vesile etsin.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ