Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

PARLAMENTODA YİNE SİYASİ GÜCÜMÜZ VAR AMA...

Ak Parti önümüzdeki hafta ülkeyi 4 yıl daha yöneteceği yeni hükümetini kuracak.
Yeni hükümetin gündeminde ülkenin bir yığın çözüm bekleyen vaad ve meseleleri , Yozgat milletvekillerinin de önünde 13 yıllık iktidarlarının sonunda ortaya çıkan dramatik bir ‘Yozgat’ fotoğrafı var.
Defalarca yazdım.Yozgat gerçeğini hatırlatmak adına bir kere daha yazmak zorundayım.
Kadersiz Yozgat’ın yürek yakan yaşam hikayesinin bugünkü durumunu şöyle özetleyebilirim:
Yozgat, Ak Parti’nin 13 yıllık iktidarında yoğun göç sorunu nedeniyle nüfusunun üçte birini yitirmiştir.
Bugün itibariyle Türkiyenin en çok göç veren il’lerinin en başında yer almaktadır. Kelimenin tam anlamıyla Türkiyenin “Göç şampiyonudur”
TÜİK,Halen 430 bine düşen Yozgat nüfusunun 2023 yılında yani bundan 8 yıl sonra 306 bine düşeceğini açıklamıştır.
Yozgat, Türkiyede son 14 yılda yapılan seçimlerde Ak Partiye en çok oy veren 10 il arasında yer almasına karşılık son yıllarda kamu yatırımlarından en az yararlanan 10 il’den biri olduğu gibi milli gelir dağılımında da en gerilerdedir.
Ve bu sebeple yine 13 yılın sonunda ekonomik göstergeler bakımından hem İç Anadoludaki bütün il’lerin,hem de Doğu ve Güneydoğudaki bir çok il’in gerisinde kalmıştır.
Yozgatın gelişimine katkı sağlayacak ‘Hızlı Tren’, ‘hava limanı ‘ ve ‘şehir hastanesi ‘ gibi önemli projeler de yıllardanberi tamamlanamamıştır.

***

Üzülerek ifade etmek gerekirse kadersiz Yozgat,bugünkü dramatik durumu nedeniyle 2011 seçim kampanyasında cumhuriyet meydanında Yozgatlılara “Marka şehir” vaadinde bulunan başta Türkiyenin kudretli lideri ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himmetine..
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şefkatine..
Ak Partinin yeni kurulacak hükümetinin ve Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu’nun merhametine..
TBMM çatısı altında ne kadar Yozgatlı milletvekili varsa hepsinin sıcak ilgisine..
Ve en önemlisi de başta AK Partinin Yozgat Direktörü Bekir Bozdağ ile diğer milletvekillerimizin bu dönem Başkentte Yozgat için birlikte sergileyecekleri olağanüstü performanslarına ..
Muhtaçtır.
Hem de çok muhtaç..

***

Yozgat gerçeği aynen böyle iken iktidar kanadı içerisinde istenildiğinde Yozgatta göçü durdurabilecek ve Yozgatı ayağa kaldırabilecek güçte politikacılarımızın varolduğu gerçeğini de hatırlatmak isterim.
Mesela, hemşehrimiz sayın Bekir Bozdağ’ın Ak Parti dünyasında ne kadar etkin bir isim olduğunu biliyor musunuz ?
Geçenlerde Başkentteki bir Ak Partili dostumun bana aktardığı bilgiye göre,hemşehrimiz Bozdağ,Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında soğuk rüzgarların estiği günlerde ‘kurye’ görevini yürütüyormuş..Yani, Ak Parti dünyasının 1 numarası bilindiği gibi Recep Tayyip Erdoğan, 2. numarası Davutoğlu ama 3 numaralı isminin ise Bekir Bozdağ olduğu bildiriliyor. Bozdağ’ın zaten Erdoğan’ın en itibarli prensi olduğunu ve yeni kabinede önemli bir Bakanlığa atanacağını Ankarada bilmeyen yok..
Ak Partinin Yozgat 2.sıra milletvekili sayın Abdulkadir Akgül’ün TESKOMB’daki gücünü de göz ardı etmemek gerekir.
Bütçesi “milyar” liralarla ifade edilen Türkiyenin en büyük ve en güçlü STK’larından biri olan TESKOMB, milletvekili dönemlerinde bile Akgül tarafından yönetilmektedir. TESKOMB Yozgat esnafı açısından da düşünecek olursak bir bakanlık kadar önemli bir kurumdur.
Ve böylesine önemli bir kurum halen Yozgat milletvekili Akgül’ün hakimiyetindedir.
Ak Parti iktidarının ünlü siyasetçilerinden hemşehrimiz Cemil Çiçek ile Taner Yıldız’ın siyasal gücünü bilmem anlatmama gerek var mı ?
Ayrıca Yozgat milletvekilimiz sayın Yusuf Başer’in de geçen dönem TBMM’de 17-25 Aralık soruşturmasındaki malum komisyonda Erdoğan’a desteğini de unutmamalıyız.
Demek istediğim şu : yeni dönemde Ak Parti iktidarı içerisinde yine Yozgatlı güçlü siyasetçilerimiz bulunmaktadır.
Geçmiş dönem Ak Parti hükümetlerinde Türkiyeyi yönetenler arasında Yozgatlılar vardı.
Bakanlıklarında ve yetkin görevlerinde Türkiye’ye yararlı hizmetler verdiler.
Ama Yozgat için aynı şeyleri söyleyebilir miyiz ?
Sonuç itibariyle Yozgat, Ak Partinin 13 altın yılından payını alamayınca büyüyememiş,aksine küçülmüş ve gerilemişti.
Peki, yeni dönemde öncelikle ve özellikle vekillerimiz Yozgat için ne yapmalı, Yozgatı ayağı kaldırabilmek için nasıl bir stratejisi izlemeli ?..
Onu da bazı önerilerimle birlikte yarın ki yazımda anlatacağım..
Bu vesileyle 26.dönem Yozgat milletvekili hemşehrilerime yeni yasama döneminde başarılar diliyorum.

16.11.2015
OKUR YORUMLARI
süleyman erdem
17.11.2015 14:52:00

AKP'nin bileği bundan sonra hedef yıl belirledikleri 2023 yılına kadar bükülmez,zaten ülke şuanda yarıbaşkanlık sistemi ile yönetiliyor.Hatta zaman,zaman tek başkanlık sistemi ile bile yürütüldüğü her vatandaş tarafından biliniyor.Bence AKP'nin karşısında merkez sağda ya bir parti doğmalı veya MHP dayatmacı partiçi hesaplarını bir yere bırakıp,özellikle bu saatten sonra Genel Başkan ve ekibinin değişmesi ile beraber,merkez sağda güçlü bir parti olabilme vasıflarıyla kendisini iktidara ve ülke yönetimine taşımalıdır.Kuru söylemlerle,sığ politikalarla,dayatmacı dediğim dedik çaldığım düdük mantığıyla MHP bir sonraki seçimde barajı dahi geçemez.CHP'ye gelince zaten rahmetli ÖZAL'ın değimiyle,dünya özellikle 1980'li yıllarda (Rusya,Çin,vs.) sosyalizm,kominizm çizgisinden uzaklaştığı bir dönemde sadece Devletçi sistemle insanların mutlu edilemediği ortadadır.Dünya kapitalizme teslim olmuştur.Türkiyede iktidar olmayı düşünen partinin bu çizgiden uzaklaşması mümkün değildir.Globalleşen hergün biraz daha sistemleri birbirinin içerisine giren dünya devletlerinin arasında yer alan Türkiye'dede iktidar olma yolu MAALESEF bu sistemden geçmektedir.AKP nekadar KAPİTALİZME yakın olursa,o kadar iktidarda kalır.Ayrıca özellikle büyük şehirlerde varoşlarda kalmayı başaran birinci parti olan AKP hem KAPİTALİZMLE hemde sözde SOSYALİZMLE TÜRKİYE'de bu kafayla daha çok seçim kazanır.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ