Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Olmadı, sayın Bahçeli olmadı

Yaklaşık 40 yıllık süreçte ta CKMP’den itibaren MHP davasına Yozgatın ve Yozgat’lı ülkücülerin sağladığı destek, tartışılmayacak kadar geniş boyutludur.

Eğer, MHP geçmişte iktidara ulaşabilmişse ve bugünkü koşullarda da barajı aşabilme mücadelesini sürdürebiliyorsa bunu öncelikle Yozgatlı ülkücü kadrolara ve o ülkücü kadroların yetişmesinde emeği olan ancak sayın Bahçeli tarafından kara listeye alınan Ruhi Bacanlı,Mesut Türker gibi Yozgat’lı nice ülkücü camianın duayenlerine borçludur.

Ve kabul etmek gerekirse MHP mevcut hayatiyetini öncelikle her zaman ve her yerde,her seçimde ve her şartlarda ülkücü harekete desteğini esirgemeyen Yozgatlılara borçludur.

İşte bu yüzden Yozgat, Türkiye genelinde “MHP’ nin ve ülkücülerin Ergenekonu” diye tanımlanmıştır.

Yozgat, MHP’ye büyük destekler vermenin ve ülkücü olmanın da ağır bedellerini ödemiştir.

Üniversitelerde öğrenci olaylarının doruğa tırmandığı günlerde yüzlerce Yozgatlı ülkücü gencin kanları dökülmüş,bu uğurda kimileri şehit olmuş,kimileri sakat ve kimileri de can güvenliği nedeniyle üniversite diplomalarından yoksun kalmışlardır.

MHP’nin 7O’li yıllardan itibaren Yozgat’ta kazandığı başarılar nedeniyleMHP’ye karşıt görüşteki siyasi ve ideolojik guruplar ve çeşitli fraksiyonlar, Yozgata düşman olmuşlar,Yozgat dışında 66 plakalı araçlara zarar vermişler ve Yozgatlıları “öcü”gibi lanse etmişlerdir. Kimi yerde Yozgatlılar dışlanmış ,kimi yerde boy hedefi haline getirilmiştir.Yozgat ,Türkiye genelinde sürekli bir imaj sorunu ile karşı karşıya kalmıştır.

Yozgat, MHP’ye hep vermiş, bu yüzden MHP karşıtı zihniyetce cezalandırırılmak istenmiş ama Yozgatlının MHP’ye verdiğinin karşılığına alabilme hayali hep hüsranla sonuçlanmıştır.

MHP iktidar ortağı olduğu dönemlerde geçmişte vaat ettiği hizmetler konusunda Yozgatlılara düş kırıklıkları yaşatmıştır. Hatta, Belediye Et Entegre Projesi nedeniyle Yozgatlı’nın sırtına yaklaşık 100 trilyon liralık ağır bir borç kamburu bırakmıştır.

MHP’nin Yozgattan aldıkları ile verdiklerini teraziyekoyduğumuzda MHP’nin Yozgata hala borçlu olduğu tartışmasız kabul edilir bir gerçektir.

Tüm bunlara karşın geçen hafta MHP liderinin ve genel merkezinin Yozgata ilişkin sergilediği davranış ülkücüleri yaralamıştır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bundan 2 yıl önce partide olağanüstü kongre isteyen Yozgat eski milletvekili Mesut Türker’den sonra Avukat Ruhi Bacanlıyı da tasfiye etmeye yönelik hareketi, MHP Yozgat camiasında hiç de hoş karşılanmamıştır.

Parti tüzüklerine göre,her partili delege olma ve parti organlarında görev almak için adaylığını koyma hakkına sahiptir.Bir partilinin seçilme özgürlüğüne müdahele etmek,hem parti tüzüğüne hem de demokratik teamüllere aykırı bir davranıştır.

¨ ¨ ¨
Olmadı sayın Bahçeli…

MHP olarak Yozgat’tan her dönem beklentilerinize cevap alacaksınız.

Yozgatlı’dan sürekli yararlanacaksınız.

Yozgat’tan söz açıldığında “Yozgat ülkücü hareketin kalesidir”diye övüneceksiniz.

Cumhuriyet meydanında “Biz iktidar olursak devletin bütün imkanlarından büyük çaptaYozgatı faydalandıracağız”diyeceksiniz.

Başbakan yardımcısı ve iktidar ortağı olduğunuzda da Yozgata büyük hizmetler kazandırma konusunda Yozgatlıyı hayal kırıklığına uğratacaksınız.

Önseçim yaptırdığınız Yozgat’ta teşkilatların seçtiği adayların yerini değiştirip hak etmeyenleri sıralamada kazanabileceği yerlere koyacaksınız.

MHP’yi Yozgat’ta 3 Kasım’da dibe vurduran arkadaşlarınızdan hem hesap sormayacaksınız, hem de hala onları baştacı yapacaksınız.

3 Kasım akşamı istifa edeceğinizi söyleceksiniz.İstifa etmeyeceksiniz.

Ama öbür yanda parti içi demokrasiyi işletmek için olağanüstü kongre isteyen ülküdaşlarınızı “hain”ilan edip kara listeye alacaksınız.

Ülkücü davanın en saygın ve düzeyli isimlerinden Yozgat’lı Mesut Türker ve onun gibi düşünen Yozgatlılara savaş açacaksınız.

O da yetmezmiş gibi,Yozgat’ın merkez ilçe teşkilatı kongresine karışacaksınız.

Ruhi Bacanlı’nın ismini il delege listesinden sildireceksiniz.

Şimdi de teşkilat içi küçük meselelerle uğraşacaksınız .

¨ ¨ ¨
Olmadı sayın Bahçeli.

Yozgat ilçe kongresiyle ilgili bu son tehditli müdahaleniz bir parti genel başkanına hiç yakışmadı.

Bacanlı kurultay delegesi olsa belki ama il delegeliğine adaylığından endişelenmenize doğrusu bir anlam veremedim.

Ben MHP’li değilim. Ama Yozgatlıyım.

Sayın Bahçeli’ye kısa bir dipnot iletmek istiyorum:

MHP davasına ömrünü adamış Yozgatlı insanlara karşı uyguladığınız yaptırımları bir Yozgatlı olarak haksız buluyorum. Yaptığınız müdahalelerin sadece MHP’ lileri değil, MHP’li olmayan Yozgatlıları da rencide ettiğini bilmenizi istiyorum.

MHP’nin lideri olarak partinizi küçültmek yolunda her yetkinizi kullanabilirsiniz ama MHP davasını omuzlarında taşıyan Yozgatlıları ‘parti haini’ gibi muamele yapmamalısınız.Buna hakkınız da yok.

Ülkücülerin Ergenekonunda kale komutanlarınızı küstürmeye devam ederseniz MHP’nin ilk seçimde barajı aşması bile mucize olacaktır.
Tarih : 28.03.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ