Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

SONBAHAR TATİLİMİZİN İZLENİMLERİ (1)

MARMARİSE GİDER İKEN..

2016 yoğun geçti bizim için.Nişan,düğün derken yorulduk..
Kısa bir tatil amacıyla çıktık yola.
Nereye mi ?
Bizim geçmişten beri alışık olduğumuz tatil cenneti Marmarise..
Marmarisin yolu Muğladan geçiyor.
Kadim dostumuz Amir ve Hülya Çiçek ailesine selam vermeden Muğladan geçemezdik.
Güzel bir tesadüf ya.. Vali konağında Yozgat emniyet eski müdürü Ekrem Nalcı dostumuzla da karşılaştık.Yıllar sonra bir araya gelmiştik.Amir bey ve Hülya hanım bizi bırakmadılar.Sağolsunlar..
O gün özlemlerimizi giderdik.
Çünki,birlikte doyasıya konuştuk.Ekrem bey yine güldürdü bizi.Sohbetimiz oldukca lezizdi.
Unutmadan bir şey daha söylemeliyim:
Ve yine o gün eminim, Yozgat saat kulesinin kulakları defalarca çınlamıştır.

21.09.2016

MEHMET GÜLAY İLE ‘YOZGAT’ NOSTALJİSİ

Yozgat’ta yeni jenerasyon ‘Mehmet Gülay’ın adını duymuş olabilir ama yeterince tanıdığını sanmıyorum. 1960 yılların jenerasyonu o’nu Yozgattan yetişmiş en başarılı iş adamı bir hemşehrimiz olarak tanır.
1970’li yılların başlarında gittiği İstanbulda halen icra kurulu başkanı bulunduğu 36 şirketli GÜLAYLAR GROUP’uKuyumculuk,Turizm ile Gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründe 40 yıl süren bir ticari mücadelenin sonunda Türkiyenin en büyük firmaları arasına sokmayı başarmış ender iş adamlarımızdan birisidir.
Türkiyenin en büyük 500 firması arasında 108.sırada yer alan Gülaylar Group faaliyet gösterdiği 3 sektörde bugün bir dünya markasıdır.
Bunu neden mi anlatıyorum.Şimdilerde uluslararası düzeyde markalaşmış dev bir kurumunun vizyonlu bir hemşehrimizin eseri olduğu konusunda Yozgat’ın yeni jenerasyonunu bilgilendirmek için anlatıyorum.
Ve demek istiyorumki ; Yozgat, bugün hemen hemen her alanda unutulmayacak başarılara imza atan insanların doğduğu ve yetiştiği bir kenttir ve yeni jenerasyonumuz da bu gerçeği bilmelidir.
Bizim de dede ve baba dostumuz olan sayın Mehmet Gülay,group’un fiili yönetimini oğulları İhsan ve İlhan Gülay’a bıraktıktan sonra geride kalan ömrünün ilk ve sonbaharı ile kışını İstanbulda, mevsimini de Marmaristeki ‘Gülaylar group’a’ ait Elegans otelinde geçiriyor.
Zaman zaman İstanbulda görüşebiliyorduk.Bu kez de Marmariste buluştuk bu değerli büyüğümüzle..Güçlü hafızası sayesinde kendisiyle şöyle bir geçmişe uzanıp 1960 yılların Yozgat’ını ,tol çarşıyı,meydan yerini,saat kulesini konuştuk.Yetmedi,bizi konuk ettiği otelinde hafta boyunca bir araya gelip doyumsuz sohbetlerimizi sürdürdük.Meğer,Geçmişte ailelerimiz arasında iz bırakan ortak hatıralarımızı birlikte ve ailece anımsayı çok özlemişiz.
O ,Yozgattaki gençlik yıllarını,biz ise çocukluk yıllarımızı adeta yeniden hatırladık.Kelimenin tam anlamıyla Marmariste de Yozgatı yaşamış olduk.
Mehmet Gülay bundan yaklaşık 50 yıl önce muhterem dedem Üsküdarlı Saim Suntaysel ve de rahmetli kıymetli babam Ahmet Kiracı ile meydan yerindeki dükkanlarında sıkca buluşup Yozgatın eşraf kültürüyle sohbet ederlerdi
Aradan yarım asır geçtikten sonra da Yozgattan kilometrelerce ötede ülkemizin ücra bir tatil beldesinde sayın Gülay ile Yozgat üzerine nostalji yapmak bize kısmet oldu.
Nereden nereye..
Hayat,böylesine güzel rastlantılarla dolu…

22.09.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ