Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

YENİ VALİ’NİN KAYDA DEĞER SÖZLERİ

Yeni Yozgat Valisi sayın Kemal Yurtnaç,çeşitli vesilelerle yaptığı açıklamalarında ‘beylik’ ve iddialı laflar ediyor.
Bazı sözleri var ki; kulak arkasına atılacak veya atlanacak türden değil.
Rahmetli reformist Vali Recep Yazıcıoğlu’nun talebesi olduğu sözlerinden de belli…
** **
Sayın Vali’nin Yozgatın geleceğine ilişkin öngördüğü onlarca pozitif vaad ve projelerinin yanı sıra söylediği birkaç sözü oldukca kayda değer nitelikte..

Bunlardan biri, Yozgatta göreve başladıktan hemen sonra 1 Temmuzda yayınladığı ilk genelgesinin ilk paragrafında yer alan açıklaması ..
Aynen şunları söylüyor :
“Devlet faaliyet ve fonksiyonlarının yegane temel dayanağı Anayasa ve kanunlardır.Bu anlayış içerisinde vatandaşlarımızın,kanunlar ve kurallar önünde tam eşitliği ilkesinin hakim kılınması ve kamu hizmetlerinin tarafsızlıkla sunulması büyük önem taşımaktadır.Yozgat ilinde tüm kamu hizmetlerinin tam ve açıklık içerisinde yürütülmesi,hiçbir kimseye AYRICALIK tanınmadan objektivitenin sağlanması ve denetim mekanizmalarının işletilmesi esastır.”
Tüm ülke genelinde olduğu gibi,özellikle Yozgatta da iktidar yandaşı olmayan vatandaşların ötekileştirildiği bir dönemde ilin yeni valisinin ilk aşamada Yozgat’ta hiçbir kimseye ayrıcalık tanınmayacağını ilan etmesi kayda değer nitelikte önemli bir açıklamadır.
** **
Yurtnaç’ın vurgulanmaya değer bulduğum ve basın özgürlüğü kapsamında hayli beğendiğim bir açıklamasını ise birkaç gündür gazetemizin alt manşetinde yayınlamıştık.
Sayın Vali basının kendisine yönelteceği eleştiriler konusunda bakın ne demişti :
“Basının en önemli görevlerinden biri eleştiridir.Ben eleştirilere kesinlikle küsmeyeceğim, darılmayacağım. Eleştirilerin de bizi bir yere sevk edici, yapıcı olması, bu şehre bir şeyler katması gerekiyor. Yapıcı eleştiriler olursa bu bizi kamçılar, aksi takdirde çalışanların da hevesini kırmamak adına yapıcı eleştirileri sizlerden bekliyoruz. Zaten basının görevi o. Basın eğer yönetimle aynı şeyleri düşünmeye başlarsa, orada bir yenileşme, kendini gözden geçirme ortadan kalkar ve otoriter bir sisteme doğru gitmiş oluruz. Bunu da genellikle Afrika ülkelerinde görüyoruz”

Ben yarım asra yaklaşan meslek hayatımda Yozgatta 21 Valiyi yakından tanıdım.
Basının yapıcı da olsa eleştirilerine kırılmayan,darılmayan ve” hatta eleştirilerinizi bekliyoruz”diyen vali sayısının sınırlı sayıda olduğunu söyleyebilirim.
Ve bugün basının iktidara yönelik ufak-tefek eleştirilerinden dolayı gazetecileri bile ötekileştirecek kadar alınganlık gösteren siyasi iradenin Yozgattaki bazı temsilcilerini hatırladıkca Valinin eleştirilere ilişkin demokratik yaklaşımını takdirle karşıladığımı söylemem gerekiyor.
** **
Ve sonuç olarak ;
“Eğer, Devletin bir valisi atandığı il’de yörenin insanına ve basınına..
1.Görevim sırasında hiçbir kimseye ayrıcalık tanımayacağım.
2.Basının eleştirilerine küsmeyeceğim,darılmayacağım.
Ve daha da önemlisi;
3.Basın eğer yönetimle aynı şeyleri düşünmeye başlarsa (..) orada otoriter bir sisteme gitmiş
oluruz..Bunu da genelikle Afrika ülkelerinde görüyoruz.
Diyerek vatandaşlar arasında hem adil,hem de basın özgürlüğü açısından eleştiriye açık demokratik bir yönetim anlayışını ortaya koyabiliyorsa..”

Ve en önemlisi basının eleştirilerden de yararlanabilirse..
Yozgat,bundan sonra Valilik cenahında birtakım pozitif gelişmelere kavuşacak demektir.

Osman Hakan Kiracı

03.08.2016
OKUR YORUMLARI
süleyman erdem
22.08.2016 09:27:00

Tüm hemşehrilerime Günaydın demek istiyorum.
Ama hakikaten artık Yozgata ve Yozgatlıya bundan böyle aydınlık günler olmalı.Askeri Birliklerden Mamak'ta olanını Çankırıya sevk edecekler. Bu gerçekten Yozgat için büyük bir kayıp, Diğer birlikleri (Topçu Alayı Polatlı,Zırhlı Birlikler Etimesgut) İNŞAALLAH kaybetmeyiz.
Bu konunun önemini hala kavrayamayan değerli Yozgatlılar,
biraraya gelerek, Başta Valimiz,Bld.Başkanımız olmak üzere,Yozgat yerelindeki gazeteler ve STK'lar aracılığıyla askeri birlik isteği talebimizi Ankara'ya duyuracak şekilde haykırmalıyız.Sayın BOZDAĞ sizinde bu konuda desteğiniz YOZGAT için çok önemli.15 Temmuz 2016 TBMM'de biz sizin gerçek yüzünüzü gördük Meclisin o gece en delikanlı en yiğit ferdi sizdiniz.memleket sevdanızın meşalesini artık Yozgattanda yakmak zamanı geldi.

Osman Hakan KİRACI ağabeyimiz, lütfen lobi oluşturalım. TREN KAÇIYOR.

süleyman erdem
10.08.2016 10:30:00

Öncelikle 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan dolayı siyasi görüşü,hayata bakış açısı farklı tüm kardeşlerimizin demokrasi ve vatan sözkonusu olursa,duruşlarının ne olduğunu tüm dünyaya nasıl ispatladıklarını övünçle ve gururla gördük.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diyorum.Bu ülkede hala 19.YY kafasında yaşayan ve yaşatmaya çalışan çağdaşlıktan uzak beyinler maalesefki bulunmaktadırlar.Bu insanlara ancak "ALLAH Islah etsin" temennisinde bulunabiliyorum.Bu vatan Türkiye'de yaşayan kendini TÜRK gibi hisseden herkesindir.
Vatanımız Hiçbir zümrenin,hiçbir çoğunluğun,hiçbir rengin,hiçbir meslek grubunun,hiçbir dünya görüşünün olmamalıdır ve elbettede olmayacaktır.
Yozgat konusuna gelince, aslında bir fırsat doğdu diye düşünüyorum.Hükümetimizin vermiş olduğu kararlar neticesinde taşınması öngörülen askeri birliklerden en az bir tanesi Yozgat'a sevk edilerek,Yozgatta faaliyetine devam ettirilebilir.Bu konuda önce Sayın Bozdağ ve milletvekillerimiz sonra valimiz bld.başkanımız ve STK'lar lobi yapmalıdırlar.Gün birleşme,kenetlenme günü'dür.Unutmayalımki dünya coğrafyasında başka Yozgat'da yoktur.Başka TÜRKİYE'de bulunmamaktadır.Saygılarımla

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ