Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Belediyeler ve Resmi Kurumlar

Belediyeler ve Resmi Kurumlar yöneticilerinin çiftliği değildir

Yozgat’ta son zamanlarda il merkezinde, bazı ilçe ve kabasalardaki belediye ve kamu kurumlarındaki ilgili ve yetkililerin görevlerine ilişkin sorumluluklarını hiçe saydıkları anlatılıyor.Yapılan haksız ve yolsuz işler hakkında bize de çeşitli bilgiler aktarılıyor.
Mesela,kimi Belediye Başkanının yeni Belediye yasasını fırsat bilerek dilediği akrabasını ve yandaşını özel kalem müdürü atayarak kurumunda işe yerleştirdiği,sınavsız yöntemle 3-5 ayda bir yakınlarına iş kapısı araladıkları ileri sürülüyor.
Kimi Belediye Başkanının inşaat mühendisi ve müdür ünvanlı yetkiliyi tecrit etmek amacıyla ‘sakıncalı piyade’ gibi bir odaya kapatıp, inşaat teknikerini birim müdürlüğüne vekaleten atayabildiği, Belediyenin yan kuruluşları olan şirketlere işçi statüsünde sınavsız alınan bazı ayrıcalıklı görevlilerin belediye hizmetlerinde kullanıldığı, dahası,şirkette işçi statüsündeki bazı kişilerin belediyelerdeki kadrolu memurlar üzerinde amirlik yaptırdıkları bile söyleniyor.
Başka ?
Kimi kurumlar ve Belediyeler,doğrudan alımlarda özellikle AKP yanlısı firmalara korsan teklif mektuplarıyla alışveriş olanağı sağlanıyormuş. Gırtlağına kadar borçlu belediyeler,adil ve reel teklif işlemlerini bir yana bırakıp yandaşlarına el altından iş çıkarıyormuş. Hele bazı kasaba Belediye Başkanlarının ise Ankarada Belediye kesesinden yaptıkları harcamaların ise yasaya ,yönetmeliğe ve usule aykırı olduğu dillerden düşmüyor.

Oysa bilinmelidirki; kamu kurum ve kuruluşları olan Resmi daireler ve Belediyeler kanunlarla,yönetmeliklerle ve Devletin bir takım alışılmış teammüllerine göre yönetilir.Yani,kurum amirleri ve belediye başkanları, kurumlarını babalarının çiftliği gibi yönetme hakkına sahip değildirler.Tüyü bitmedik yetimin hakkını korumak ve kollamak tüm tüzel kurum yöneticilerinin asli görevidir.
Hele hele temiz siyasetten,Haktan ve Adalet’ten söz ederek seçilen AK partili Belediye başkanlarının yolsuz işlere tolerans göstermeleri ve vatandaşlar arasında ayırımcılık yapmaları seçmenlerince de affedilemez.

Ve ayrıca bilinmelidirki; Yozgat öyle zannedildiği kadar da sahipsiz değildir.
Yozgat’ta her nerede yolsuz,haksız ve adaletsiz bir icraat varsa onu değerlendirecek ilgili makamlar olduğu gibi,her bir yolsuzluğa ve önemli olumsuzluklara gözlerini kapatmayacak organlar da vardır.
Yozgat’ta basın adına denetim görevini yapan yayın organlarından biri de bu gazetedir.

Yozgat il genelindeki bazı Belediyelerde ve kurumlarda ileri sürülen adaletsiz ve yolsuz icraatlar yoğunlaşmaktadır.
Bize ulaşan iddiaları da araştırıyoruz.
Doğru olanlarını değerlendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.
Biz, geçmişte olduğu gibi iddialar arasında sadece ama sadece doğru olanları yazacağız ve takdirini kamuoyuna, gereğini de ilgilisine bırakacağız.
Sözün özünde demek istiyorum ki;
Yozgat,öyle sanıldığı kadar da sahipsiz değildir.
Bunun böyle bilinmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum.


Tarih : 07.06.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ