Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Belediyenin yolsuz işleri ...

Belediyenin yolsuz işleri vekilleri ilgilendirmiyor mu ?





”Yusuf Başer’in babasının çiftçliği“ olarak adlandırılması gereken Yozgat Belediyesinde olup biten usulsüzlüklerin,kanunsuzlukların,yolsuzlukların,haksızlıkların ve keyfi uygulamaların ne ardı kesiliyor , ne de arkası.

Cesur yürekli Başkanın yönetimindeki Belediye otobüsü sanki freni patlamış gibi,önüne gelene çarparak,hasar vererek 28 Nisan 2009 seçimlerine doğru tam gaz gidiyor.

Adeta kontrolden çıkmış,kontrolsüz güç gibi yol alıyor.

¨¨¨

Başkan Başer,”Satan değil,yapan Belediyeyiz”diyor ama vatandaşıyla dalga geçercesine Belediye gayrimenkulerinin satışında rekorlar kırıyor.

Belediyenin varlıkları tüketiliyor,kaynakları kurutuluyor.

Yaptığı işler,Cumhuriyet meydanı inşaatında görüldüğü gibi sapır sapır dökülüyor.

Adam kayırmaları ve yandaş kollamalarıyla gerçekleştirilen doğrudan alımlarla Belediye sürekli zarara uğratılıyor.

Temizlik işlerinde park, bahçe düzenleme, ağaç ve çiçek alımlarında “Erdemir” ve “Açıkgöz” dönemlerine göre, fazladan milyarlar harcanıyor.

Oto terminalinin içerisinde kamu güvenliği düşünülmeksizin imarı bulunmayan alanda hem de LPG tankının yanına iş merkezi inşa edilerek sorumsuzluğun en son örnekleri sergileniyor.

Yozgat Belediyesinin Yozgatta yaptığı hemen hemen her işinde gözlenen yanlışlıkların,beceriksizliklerin,usulsüzlüklerin önüne geçilemiyor.

Çünkü,cesur yürekli başkan eleştirilere kulak tıkıyor.

Gerçekleri duymak ve görmek istemiyor,üstüne üstlük bildiğini okuyor.

Çünkü,birileri ona “dur” demiyor.

Yaptığı yanlış işlerin bir kısmının “suç” olduğunu ve bu yüzden yüce yargı tarafından eninde sonunda cezalandırılacağını kendisine bizden başka kimseler hatırlatmıyor.

Ve kimseler ona, yaptığı sorumsuz ve yolsuz harcamaları maaşından harcamadığını ,vatandaşın ve milletin parasını çar-çur etme lüksüne sahip olmadığını söylemiyor.

¨¨¨

Yozgat Belediyesi, üzerinde tüyü bitmedik yetimin hakkı bulunan vakıf arazisini Türkiyede eşi menendi görülmedik ince yolsuzluk teknikleriyle Belediye ilgililerinin imzası,mührü ve yetkisiyle bir meclis üyesinin yakınına peşkeş çekiyor.

Bu, Edirne Belediyesinde bile rastlanmayan vakıf arazisini yağmalama, önce ticari alana sonra da yine Belediye yönetiminin imzaları ve encümen kararlarıyla ruhsatlı akaryakıt istasyonuna dönüştürme yolsuzluğu Yozgat idare mahkemesince durduruluyor.

Yani,mahkeme Çemsan bölgesindeki hazine arazisi üzerindeki işlemin yolsuzluğuna karar veriyor.

Ama, buna rağmen bu kentin sorumlu yöneticileri, AKP’li siyasetçileri ve ilgili kurumları mahkeme kararına,hatta müfettiş raporlarına rağmen Belediyenin yolsuzluklarını hala görmezlikten gelebiliyor.

Olacak bir iş midir bu?

Samsundaki Devlet , Samsun Belediyesindeki yolsuzlukların üzerine hızla gidiyor,zanlılar operasyonla yakalanıp adalete teslim ediliyor,suçlular tutuklanıyor.

Ama Yozgat’taki Devlet, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni kararının tebligatını Belediyeye havale ederek itirazların Danıştaya 4 ay geç gitmesine ,daha doğrusu Başer hakkındaki soruşturmanın geciktirilmesine olanak hazırlıyor. Yozgat’ta haklarında İçişleri Bakanlığınca soruşturma açılması istenen Yusuf Başer ve ekibi henüz yargıya sevkedilemiyor.

Samsunda yolsuzluğa bulaşan AKP’liler, partilerinden hemen ilişkileri kesilip ihraç edilirken Yozgat’ta vakıf arazisinin partili yandaş birilerine peşkeş çekilmesine imza atan, ruhsat veren ve müsamaha gösterenlere Yozgattaki AKP’liler,yani AKP’nin millevekilleri,il başkanı,teşkilatları,”Yaptığınız bu yolsuz işlerle AK partiyi Yozgat’ta nasıl kirletirsiniz” bile demiyorlar.

Ben merak ediyorum ve AKP milletvekillerine sormak istiyorum:

Yozgat Belediyesinde akıllara durgunluk verecek yöntemlerle gerçekleştirilen ve mahkemece durdurulan vakıf arazisi yolsuzluğu sizi hiç mi ilgilendirmiyor?

Yusuf Başer partinizin başkanı olduğu için mi Belediyenin yolsuz işlerine ilgisiz kalıyorsunuz ?

Yolsuzluklara karşı harekete geçebilmek için vakıf arazisinin yağmalanmasından daha büyük yolsuzluklarla ilgili mahkemelerden yeni kararlar mı bekliyorsunuz?

Ve bir soruyu da muhalefetin milletvekili Mehmet Ekiciye sormak istiyorum:

Yozgat Belediyesinde olup bitenlerden ,Yozgat idare mahkemesinin vakıf arazisiyle ilgili yolsuzluk işlemini durdurma kararından haberiniz var mı?

Vakıf arazisinin yağmalanması,ticari alana çevrilmesi,sonra da aynı alana akaryakıt ruhsatı verilmesi gibi büyük bir yolsuzluk olayını neden TBMM’nin gündemine neden taşımadınız ?

Yozgat’ta iktidarın Belediyesinde cereyan eden yolsuzluklarla bir muhalefet milletvekili olarak ne zaman mücadele edeceksiniz?

¨¨¨

Yozgat’ın bugün geldiği durum yürekler acısıdır.

Şu sorumsuzluğa,duyarsızlığa, sahipsizliğe bakarmısınız ?

Mahkemece durdurulan bir büyük yolsuzluk olayı,iktidar tarafından görmezlikten gelinirken muhalefet milletvekili tarafından da gündeme bile getirilmiyor.

Ve üzülerek ifade etmeliyim ki bu talihsiz ve kadersiz şehirde Belediyenin yolsuzluklarının üzerine korkusuzca gidebilecek ne bir Samsun Valisi gibi bir Vali, ne de “Hanifi Avcı” gibi bir Emniyet Müdürü var ..

Kimbilir,Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu kent’te kendisine “dur“ diyecek birileri olmadığı için iktidarının kanatları altında 28 Nisan 2009 yerel seçimlerine doğru tam gaz gidiyor.

Oysa frenini patlattığı Belediye otobüsünü seçimlerden önce Yozgat Adliye Sarayı istikametine götürdüğünün farkında bile olmadan..


OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ