Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgat-Ankara arası duble yol rezaleti

Sanırım Yozgat Ankara arasında gidip gelirken siz de fark etmişsinizdir.
Hele bir de bu yolda direksiyon kullanmışsanız  ne demek istediğimi hemen anlamışsınızdır.
Bugün size Yozgat- Ankara arasındaki bölünmüş ,ya da yeni duble yol kepazeliğini  anlatmak istiyorum.
         ¨¨¨    
Bilmem hatırlarmısınız,  rahmetli Özal dönemi  Yağlı-Yerköy arasına yapılan asfalt yolu..
Aradan geçen 23 yıl kullanılmışlığına rağmen hala sapasağlam ve oldukca rahat bir yol..
Ama, bir de son yıllarda yapılan karayollarına bakalım.
Yozgat Ankara arasında yer yer açılan,yenilenen ve yapılan bölünmüş duble asfalt yollardan söz ediyorum.
Biliyoruz ki; duble yollara beton asfalt dökülmemekte..
Adına “duble”,”bölünmüş” veya başka bir şey,  ne derseniz deyin yeni yapılan  uluslararası bir karayolu çok kısa zamanda bozulur mu?
Ama,Yozgat - Ankara veya Yozgat - Sorgun arasında  ve özellikle de Yozgat il sınırları içerisinde inşa edilen duble yollar hernedense hemencecik bozuluyor.
Ve peşinden onarımınlarına  başlanıyor.
Yeni duble yola yapılan onarımlar işe yaramıyor,yamalıklar da her ne hikmetse tutmuyor,
Ağır tonajlı araçların yıllarca yıprattığı miadını doldurmuş yorgun yol görüntüsünden bir türlü kurtulamıyor.
Yozgat-Ankara arasındaki  duble yollarda seyrederken dikkat edin aracınız sallanıyor, hatta yer yer zeminin dengesizliği yüzünden zıplıyor.Sanki genişletilmiş stablize köy yolunda gidiyorsunuz.
Ama, ’Özal’ döneminin eski asfalt yoluna girdiğinizde aracınızın dört tekeri de dengede gidiyor,yol gürültüsü kesiliyor ve kelimenin tam anlamıyla rahatlıyorsunuz.
         ¨¨¨
Nisan’ın ilk haftasında özel aracımla önce Bursa’ya gittim. Bursa’dan da İzmir’e geçtim.
Ankara – Bursa, Bursa - İzmir ve İzmir - Ankara arasında son yıllarda yer yer yapılan yeni  bölünmüş duble yolları da gördüm.
Üzülerek ifade etmek zorundayım ki; Yozgat-Ankara arasındaki yeni yol rezaletinin hiçbirini o güzergahta görmedim.
Evet,o istikametlerdeki duble yollar da beton asfalt gibi değil ama Yozgat –Ankara arasındaki bölünmüş duble yollar gibi bozuk ve de yamalıklı da değil.
Geçtiğimiz günlerde de Sarıkaya ilçemize gidip gelmiştim.
Ya o Yozgat-Sorgun arasındaki yeni duble ve bölünmüş yoldaki rezalete ne demeli?
Yozgat il sınırları dışında gerçekleştirilen duble yol yapım kalitesine bakıyorsunuz.
Hiç değilse gerçekten sorunsuz şekilde yeni bir karayolunda seyahat ettiğinizi gözlemliyorsunuz.
Yozgat’lının en sık kullandığı yollara bakıyorsunuz..
Karayolu adına periyodik yol  rezaletlerini  yaşıyorsunuz.
Bozuk,yamalıklı,dengesiz, dayanıksız köy yolu asfaltına benzer, genişletilmiş  sözde devlet karayolu bu çağda Yozgat’lıya yaşatılan yeni bir işkence türü olmalı.
Yozgat - Ankara arasında son yıllarda inşa edilen bölünmüş,duble yollar  bir vatandaş olarak bana “yolsuzluk” yollarını çağrıştırıyor.
Uluslararası  E-88 güzergahında yer alan Yozgat-Ankara arasındaki bu  devlet karayolunun yeni yollarının zemini niye bu denli dengesiz oluşturulur, sonra çok kısa zamanda bu kadar çabuk nasıl bozulur,nasıl kötü yamalıklar atılır; işte,tüm bu sorunları birer birer sorgulamak lazımdır.
         ¨¨¨
Sözümün son noktasında buradan tüm ilgililere ve yetkililere sesleniyorum;
Yozgat-Ankara ve ayrıca Yozgat-Sorgun arasında son yıllarda yapılan yeni duble yollar. karayollarının standartlarının ötesinde alenen görülmektedir ki; yolsuzluk yollarıdır.
Eğer,bu yollarda yolsuzluklar veya yandaş kollamaları  olmasa devletin karayolu bu kadar kısa zamanda bozulması mümkün müdür ?
Bahsettiğim yolları yapanlar kadar bu yolları karayolları ihale şartnamelerine  uygun görüp “kabul” edenler de vebal altındadır.
Bu nedenle  kısa zamanda bozulan duble yollar,özenle ve ciddiyetle hemen revize edilmelidir.
Ve tüm sorumluları da mutlaka sorgulanmaladır.

OKUR YORUMLARI
Faruk
16.05.2010 18:24:00

sayın kiracı,yozgat valisinin merkeze alınması manidar bir durum..adam çalıştı,çabaladı,yozgatta iyi de işler yaptı,müküfat olarak da merkeze alındı.Bu işin içinde bir iş var gibi geliyor bize,bunu da ancak siz sorup soruşturabilirsiniz,niye merkeze postalanmış sebebini öğrenellim.hürmetler

recep
16.05.2010 18:08:00

Boşuna yazıyorsunuz,araçları sapır sapır dökülen ozgatlının bu duble yollardan şikayeti var mı.Bu yozgatlı bu yollara müstehak..yolar bozukmuş kimsenin gıkı çıkmıyor.bundan sonra daha kötü yol yaparlar inşaallah..

mer t can
24.05.2010 12:12:00

yazık bu rezilliğe..
yok böyle bir yol kardesim bu valilik hiç mi görmüyor yozgat anakra yolunu yozgat sivas yolunu berbat birileri buna dur demeli rezillik araba yolda mı gidiyor çukurların arasında mı bilemem yazık bize yaa başka hiç bir şehrin yolu böyle değıldır

Feyzullah ANDAK
03.05.2010 13:20:00

Cok kiymetli Osman Hakan KIRACI Beyefendi.
Ben Avusturya Yozgatlilar Federasyonu Avusturyadaki Yozgatlilarin bas hizmetcisi olarak.Ben ve kurumum adina sizleri tebrik ediyorum.tebrikler Yozgat ve yozgatli icin katkıda bulunup adim atanlara.
NOT.13,Haziran 2010.Pazar günü Devlet bakanimiz Cemil CICEK beyefendininde seref verecekleri Avusturya Yozgatlilar Söleninde Sizleride armizda görmekten büyük sevinc ve kivanc duyariz.Saygilarimla,AYFED;Avusturya Yozagatlilar Federasyonu,Adina,Feyzullah ANDAK
www.ayfederasyonu.com

Gani
05.05.2010 10:09:00

hakan hocam geçmiş olsun...
ankara yozgat arası yozgat sorgun arasındaki bozuk yoldan basettiniz.. çok haklısınız ama sorgun akdag arasındaki bozuk yoldan hiç bahsedmediniz ..
akdag yoluda çok bozuk saygılarımla
GANİ TÜRK /ANKARA 05/05/2010

hulusi
04.05.2010 07:44:00

evet,çok doğru söylemişsiniz.yızgatın duble yolları rezalettir.lakin bu rezil duble yollara seyirci kalan yetkililerin vurdumduymazlığı da ayrı bir rezalettir.

hadi
02.05.2010 11:05:00

ankara yozgat/yozgat sorgun arasına yapılan duble yol bu hükümetin de yozgata üvey evlat muamelesinin ispatıdır.yozgat her devirde 5.nıf vilayet muamelesi görüyor.onun içün de hep geri kalıyor.

ömer
01.05.2010 11:16:00

yozgatın vekilleri,valisi,karayolları müdürü yozgat ankara arasına devamlı gidip geliyorlar..bu duble yollar için hiç bi şey deyorlarsa pes doğrusu..vatandaşımıza gelince,bizimkiler zaten zavallı..ne sesleri çıkar,ne solukları..bozuk yolu bırak daşlı yollardan bile gitseler ıh demezler..makalenize çok önemli bir konuyu işlediğiniz için teşekkür ederiz..

erkan
30.04.2010 10:27:00

Bu duble yol meselesi hakkaten yozgatın en büyük ayıbı..başka velayetlerin yolu kaymak gibi..bizimkisi rezillik..niye,yolsuzluklar yüzünden ..bu yolu yapanlar da istikak ödüyünler de sorgulanıp cezalandırılmalıdır.
ayriyeten size geçmiş olsun dileklerimi arzederim.saygılarımla.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ