Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

ŞEHİDİN GÖLGESİNDE SÜRMELİ ŞENLİĞİ...

Biliyorsunuz..
Yozgatımız talihsiz tarihi sürecinde “Şehitler diyarı” olarak anılır.
Kurtuluş savaşında, Korede, Kıbrıs Barış harekatında ve PKK ile mücadelede verdiği sayısız şehitleriyle bilinir,tanınır.

Hatırlanacağı üzere bundan çok kısa bir süre önce Yozgat, yeni bir şehit haberiyle sarsıldı.
Yozgat bir evladını daha Diyarbakır Licede PKK terör örgütüne kurban verdi.
Yozgatlı jandarma uzman çavuş Mehmet Koçak’ın barış sürecinin sona ermesinin ardından hunharca katledilmesi ,Yozgatta yaşayan herkesi üzüntüye boğdu.
Yürekler sadece acıyla değil,aynı anda öfke ve nefretle doldu.

Yozgatlı öylesine öfkelendi ki;şehidimiz için Büyük camide yapılan cenaze merasimi sırasında hemşehrilerimiz ilk kez iktidar mensuplarına adeta ateş püskürdü.
Cami cemaati şehidin cenazesine katılan Ak Partinin Yozgattaki yetkililerine “Burada ne işiniz var.Çekin gidin “diye bağırarak öfkesini dillendirdi.Bu nedenle Belediye Başkanı Arslan da kalabalığın arasına girip öfkeli vatandaşları yatıştırmak için dil dökmek zorunda kaldı.
Yozgatlı şehit uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın naaşı gözyaşları arasında kara toprağa bırakıldı ama Yozgatlının yüreğinde alevlenen şehit acısı bugüne değin hiç sönmedi.
Şehidimizin ölümünden öncelikle ve özellikle Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek etkilenmiş olmalı ki Sorgun Belediyesi gündemindeki "Gurbetçi Şöleni" şenliklerini hemen iptal ediverdi.

Ama aynı konuda Sorgun Belediye başkanından daha duyarlı olduğu sanılan Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan , “ Şenlikler Yozgatta da niye kaldırılmıyor”eleştirilerine karşı “Biz burada dansöz oynatmıyoruz ”diyerek sürmeli şenliği proğramını iptal etmedi.
Yozgat halkı ise şehitlerin gölgesinde sürdürülen şenliklere bu yıl ilgi göstermedi.
Sürmeli şenliğinin açılış törenine sadece resmi protokol mensuplarının katıldığı,akşam konserlerine de mültecilerin ve alandaki görevli polislerin izlediği gözlendi.
Açıkcası,Yozgat halkı Sürmeli festivalinin sazlı sözlü proğramlarına itibar etmemişti.
Yozgatlılar şehitlerinin açılarını yüreğine gömmeden eğlenmek istemiyordu.
Bu arada kimileri de Başkanın 7 Ağustosta TRT müzik kanalında Yozgattan canlı olarak yayınlanması planlanan“Akşam sefası “proğramının ertelenmesini istemediği için şenliğin iptaline yanaşmadığını söylüyordu.

Oysa ekranlarda çok da izlenmeyen TRT Müzik kanalında Yozgat'tan yayınlanacak bir akşam sefası”proğramı şehidimizin kemiklerini sızlatmaktan daha mı önemliydi ?

Bu proğram pekala ertelenebilir ve ileri bir tarihte gerçekleştirilebilirdi.
Hemşehrilerimiz peşpeşe şehit acılarını yaşarken milli ve manevi değerlere ve hassasiyetlere bağlılığı ile bilinen Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan’ın misyonuna hiç ama hiç yakışmayan bir tutumla “Sürmeli Şenlikleri”kapsamında yer alan sazlı ,sözlü,müzikli gece konserlerinin devamındaki ısrarı, Yozgat kamuoyunda gerçekten hayli yadırgandı.

Yozgat’ta göreve başladığından bu yana özellikle kent içinde kaldırım çalışmalarıyla pozitif icraatlar sergileyen Dr.Arslan, şehitlerin acısının yaşandığı bir ortamda Sürmeli şenliği konusundaki kuru inadı yüzünden halkımızın canını sıkmış ve Yozgat kamuoyunun da vicdanını yaralamıştır.

Umarım, bundan sonra sayın Belediye Başkanı halkın kabul ve tasvip etmediği bu tür hatalarında ısrarcı olmaz..

05.08.2015
OKUR YORUMLARI
Zafer Atik
17.09.2015 18:31:00

Bu konuda çok haklısınız. Bencede şehitlerimizin acısı daha yüreğimizdeyken içimiz kavrulmuşken bu tür etkinliklerin yapılması hiç de doğru birşey değil. Muhakkak hayat devam ediyor bu etkinlikler tabiki olacak ancak Sayın Başkan öncelikle kalbini dinleyecek sonrada vatandaşı. Bizler Anadoluda büyüdük yaşadık komşumuz, akrabamız, hemşehrimiz vefat ettiği zaman bizlere analarımız babalarımız cenaze var diye evlerimizde televizyon bile açtırmazdı. Bizler böyle büyüdük çocuklarımızı da böyle yetiştiriyoruz.

Ahmet Torbacı
11.08.2015 20:34:00

Yozgat, AK Partiye tam destek verdi. Olmadı bu ülke için şehitler verdi, hala da arkası kesilmiyor ve şehitlerimiz bir bir bu topraklara düşüyor. Peki AK Parti Yozgata ne verdi? Allah aşkına elinizi başınızın arasına koyun bir kere düşünün. AK Parti İl Teşkilatı, Bakan Bekir Bozdağ, milletvekili Yusuf Başer, nerelerdesiniz beyleeer? Erken seçim olursa yerimizi nasıl garantileriz diye mi ortalarda yoksunuz? Yazı yazık. bu toprakların çocuklarını birazcık vicdanlı olun, SAHİP ÇIKIN.

Celâlettin YÜNEL
11.08.2015 08:59:00

Belediyeye iltifat için yazılan bir takım malum yazılara karşılık böyle bir yazı kaleme aldığın için Sayın OSMAN HAKAN KİRACI üstadımı tebrik ediyorum. Yozgat keşke senin yazılarını cümle cümle okuyup o boş kalan reklam panolarına astırsalar da kendisine gelse...
Yozgat halkı kimselerin umurunda değil.
"Dik Dur Eğilme
Yozgat halkı seninle
Osman HAKAN KİRACI üstadım..."

SUZAN
28.08.2015 16:05:00

Sayın Kiracı, sayfanıza çok uğramak istemiyorum. Gerçekleri yazıyorsunuz. Ne yazık ki gerçekler acı. İnsanın canını yakıyor.

Silahların susması, barış sürecinin başlamasının arkasında ne planlar, ne vaatler var diye korkuyla yatıp kalkmaktan bu sürecin tadını bile çıkaramadık."Su uyur, düşman uyumaz" demişler ya. Bu milleti uyutup, düşmana zaman kazandırıldığının bu millet farkındaydı. Ne yazık ki sandık başında tercih edecek adam gibi adam bulunamıyor.Vatan, Millet sevgisinden bahseden sağ parti bile makam sevdası peşine düşüp, akan kanları, sönen ocakları,yanan yüreklerin önüne kendi egosunu koymuştur.Terörüst diye adlandırdıkları vatan hainleri nasıl ki Kürt davası paneli arkasında Ermeni zulmünü sürdürdüklerini saklayarak Kürtleri Türklere düşman edip, bu vatanı parçalamaya çalışıyorsa bu davanın Ermeni davası olduğunu devlet açıkça bildiği halde Fransa'dan, Amerika'dan, İsrail'den korkarak açıklamak istemediği gibi diğer partilerde bu taşın altına şahsi çıkarları uğruna ellerini koymak istemiyorlar.Nasıl olsa kendileri beşyüz korumayla geziyor. Dağdaki Mehmetcik fakir fukara çocuğu. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir deyip, sürmeli şenliğide yaparlar, testi kırıp kebap ziyafeti de çekerler. Yozgat M.vekillerinin sayfalarına girip baktığınız zaman hepsi ziyafet, düğün, takı pozları veriyor. Bu Milletin anlaşılan sadece aş, eş derdi var. Hiç iş derdi yok.Geçenlerde yazdığım bir yorumdan sonra azda olsa duyarlı davranıp, sofra ziyafet selfilerini kaldırmışlar.

Yozgat'ın temsilcileri Mecliste üst düzeylerde görev aldılar. Çalatlı şehir, Yozgat köy olmuş. Bu eserleriyle Yozgatlının yüzüne nasıl bakıyorlar acaba.Yozgatlı ne zaman uyanacak? Bu halk uyanmaz uyanmaya da... Artık sahnedeki bıkkınlık, gına getirmiş şahıslar bu sahneyi başkalarına bıraksalar. Yazık bu memlekete. Yazık o memleketin şehitlerine.Şehidine saygı göstermeyen de merhamet olmaz. Merhameti olmayan insan sayılmaz. Hoş, bu memleketin derdi de zaten "insan"karaborsası...

Selam ve hürmetlerimle. Hep var olmanız temennisiyle.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ