Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Otopark sorunu nereye kadar?

Yozgat’ta gerek kent merkezinde ve gerekse ilçelerde otomobil ,köylerde de traktör sayısında inanılmaz düzeyde artışlar var.
Bu arada kent merkezinde ise kelimenin tam anlamıyla otomobil patlaması var.
İl düzeyinde otomobil sayısı 30 bin sınırına dayanmış durumda.
Köylerdeki traktör sayısı ise 27 bin dolayında.
Yozgatta otomobiller sayısal kulvarında traktörlerle yarış halinde..
Nüfusunun yarısı yani yaklaşık 121 bini yeşil karttan ,93 bini sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonundan ve 26 bini de Belediye yardımlarından olmak üzere toplam 240 bini devletin ve Belediyelerin yardımlarıyla geçinmeye çalışan o bildik fakir Yozgat’tan öbür Yozgata daha doğrusu Öteki Yozgata baktığımızda inanılmaz boyutta otomobil saltanatı ile karşı karşıya bulunuyorsunuz.
Bildik Yozgat çok fakir ama Öteki Yozgat ise sanılandan daha zengin..
Onun için Yozgat’ın cadde ve sokakları,okul bahçeleri ,hatta parka müsait meydanları otomobillerden dahası lüks otomobillerden geçilmiyor.
Hatırlarsanız ,2009 yılı Türkiyede kriz yılıydı.
İşte,bizim Yozgat’ta kriz yılında özellikle trafiğe giren otomobil sayısında müthiş bir patlama yaşandı.
Geçen yıl ,Yozgat trafiğine giren otomobil sayısını biliyormusunuz.
Bilmiyorsanız söyleyeyim:
3 965 otomobil…
Bir toplumun refah yolunda gelir seviyesi yükseldikce ve bireysel ihtiyaçlar yoğunlaştıkca parası olan elbette otomobil alacak, daha zenginse jeep’e de binecek.. Hatta hanımına ,oğluna,kızına da ayrı ayrı lüx araçlar bile alacak.
Buna bir itirazımız yok.
Elbette her arz-kendi talebini doğuracaktır.Ama benim merak ettiğim konu şu:
Bulvarları az,caddeleri ve sokakları dar,bugüne kadar hiçbir kapalı otoparkı bulunmayan özellikle Yozgat kent merkezinde giderek artan bu araç yoğunluğunun sonu nereye varacak ?
Ve hele hele Belediyesinin,Valililiğinin ve il trafik komisyonunun ,ilgilisinin ve yetkilisinin bugüne kadar ciddi önlemler almadığı gibi otopark sorununa karşı sadece caresizce seyirci kaldığı bir kentte bu işin sonu nereye varacak dersiniz?
Yozgat’ta yaşayan herkes görüyor ki ; Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı’nın da her fırsatta gündeme getirdiği gibi,artık Yozgat kent merkezinin en büyük ve en öncelikli sorunu otopark sorunudur.
Giderek artan araç yoğunluğu böyle giderse ve gerekli önlemlerin alınmasında gecikilirse Yozgat’ta şehiriçi trafiği günün birinde kilitlenir.
Ve yakın bir gelecekte Şehir içerisindeki park sorunu yüzünden kimse otomobilinin kontağını çeviremez, yayalar da artık kaldırımlarda yürüyemez ve sözün özü kent içi trafiği adeta felç olur.
O zaman Yozgat yaşanması daha zor bir kent haline gelecektir.
Ve yine, o zaman da Yozgat’ta otomobillerin ve yayaların hareket alanlarını engelleyecek park sorununun kilidini kimseler açamaz.
Düşünebiliyormusunuz ?
Bir gün gelmiş, derbeder, çaresiz Yozgat’ın yolları,caddeleri,sokakları tümüyle araçların istilasına uğramış…
Mazallah Yozgat’ta trafik felç olmuş,dolaysıyla hayat durmuş..
Kent yöneticileri de sanki çaresizlikten kıvranmakta..
O zaman ne yaparsınız ?
Ne dersiniz?
Yozgat’ta böyle bir manzarayı görmek veya çaresizliği izlemek Yozgatlı’nın bu şehirdeki yaşam biçimini nasıl etkileyecektir dersiniz..



OKUR YORUMLARI
Selahattin Üstünel
09.11.2010 19:18:00

Sorgun Termal kaplıcalarda kış dönemi su sıcaklığı 42 derece oluyor.Bu durum kaplıca turizmini bence olumsuz etkiliyor. Sonuçta bana göre Yozgat ve Sorgun ekonomisi darbe alıyor.BİRİLERİ BİLİMSEL OLARAK SU SICAKLIĞINININ DÜŞMESİNİ SEBEBLERİNİ VE SONUÇLARINI AÇIKLARSA MEMNUN OLURUM

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ