Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

SONBAHAR TATİLİMİZİN İZLENİMLERİ (2)

KIRKINCI YILIMIZ...

Dile kolay.
Tam 40 yıl.
Değerli eşim Emine hanımla hayat arkadaşlığımızın 40.yılı geride kaldı.
40 yıl bir insan ömrünün neredeyse üçte ikisi demektir.
Bizim evlilik yıldönümlerini kutlamak gibi düzenli bir geleneğimiz yoktu.
Dedik ki; “ Hiç değilse 40. yılımızı özenle kutlayalım”
Ama Erdemin düğün hazırlıklarına denk geldi..
Vazgeçmedik.”En iyisi erteleyelim.Oğlumuzun mürüvetini de gördükten sonra daha da keyifle yadederiz 40.yılımızı.”dedik.
** **
Bir süre için ertelediğimiz 40.yılı kutlamamızı İki düğün yorgunluğunu gidermek için geldiğimiz Marmariste gerçekleştirebildik.
Hem de Denizin dalgalarının durulduğu,rüzgarın dinginleştiği ve Ay ışığının gökyüzünden yeryüzündeki tüm insanları tebessümle selamladığı bir Eylül akşamında..
Önceki akşam Emine hanımla baş başa olduğumuzda geride kalan 40 yılımızdaki acı-tatlı hatıralarımızı da okuduk yüzümüze yansıyan yaşlanmışlık çizgileri arasında.
Sanki bir rüya alemindeymiş gibi yaşadığımız ertelemeli 40.yılımızı anma gecemizde bizi ilgilendiren kişisel bir gerçeğimizi kez daha gururla ve mutlulukla anımsadım.
Ben hep kendimce, ” Eşler, sadece birbirinin koluna ve yanına değil,yüreğine de yakışmalıdır” demişimdir.Ve benim 40 yıllık hayat arkadaşım Emine hanım doğallığı,saflığı,sevecenliği,merhameti, müşfikliği,erdemliliği ve en önemlisi de şefkatli anneliği ile yüreğime yakışan bir kadındı.
** **
İşte o güzel gecenin sonunda onunla bir ortak duada bulunarak ‘Bize önce kızımız Bilgen ve damadımız Murat ile torunumuz Ozan’ın ,sonrasında da Erdem ile gelinimiz Mine’nin mürüvetini gösteren ve dünya nimetlerini ağız tadıyla yemeyi nasip eden yüce mevlamıza defalarca şükrettik’
Sadece şükretmekle yetinmedik ayrıca bütün evli çiftçlere Allahtan esenlik,iyilik,huzur ve mutluluk dolu nice yıllar diledik..
Allah herkesin ömrünü sağlık huzur ve mutluluk içerisinde uzun eylesin…

25.09.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ