Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

SORGUNDA BİR BÜYÜK BAŞARI ÖYKÜSÜ

Sorgun,Yozgatın en büyük ve en zengin..
Aynı zamanda da en şanslı ilçesidir.
Kara madenleri,uranyumu,doğal termal suları,ticaret alanındaki pozitif atakları ile bilinen Sorgunda son 4,5 yıldanberi de kayda değer bir büyük başarı öyküsü yaşanıyor..
Bu öykünün Sorgundaki adresi hangi kurum biliyormusunuz ?
Yeni Çeltek Sorgun linyit işletmesi..
***
Bundan 5 yıl önce hatta daha önceki yıllarda sürekli bir söylenti dolaşırdı Sorgunda..
30 yıldanberi zarar eden Yeni Çeltek madencilik şirketinin Sorgundaki linyit işletmesinin kapatılmasının an meselesi olduğu anlatılırdı sıkca..
Ama hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı sayın Taner Yıldız,Yeni Çeltek işletmesinin kapatılmasına gönlü razı değildi sanki.
Ve 2011 yılının Kasımında Sorgun linyit işletmesinin genel müdürlüğüne yeteneğine ve becelerine inandığı bir hemşehrimizi yani Ak Parti eski milletvekili sayın Osman Coşkun’u getirdi.
Coşkun’un o dönem Sorgun Linyit işletmesine atanması,Sorgun kamuoyunda Ak Parti iktidarının “ Yozgatlı bir bakanın eski bir milletvekiline verdiği yeni bir makam ulufesi “olarak algılanmıştı.
Başlangıçta eski bir milletvekilinin ne Sorgun’da ve ne de Yozgatta örneğine bugüne değin rastlanılmayan oldukca farklı ve geniş kapsamlı bir başarı öyküsüne imza atacağı hiç kimsenin aklına gelmemişti.
Bakın neler yapmıştı sayın Coşkun..
Ne yapmış,ne etmişse yıllardır blançosunu hep zararla kapatan,emekli olacak işçinin tazminatını bile ödemede güçlüğü yaşayan işletmeyi görev başladıktan 1,5 yıl sonra kara geçirmişti..
** **
Sonra..
Sonrası Sorgun ve Yozgat kamuoyunda yerel basından izlendiği gibi, birbirinden önemli sosyal sorumluluk projelerini destekleyerek anlamlı katkılar sağladı.
Sanattan spora,sosyal içerikli projelerden yardım çalışmalarına,Yozgatın kültüründen tanıtımına,Yozgatlı genç yeteneklerden savaş mağdurlarına ve Sorgun esnafından nakliyecisine kadar daha nice topluma yararlı sosyal,kütürel ve ekonomik projelere ciddi anlamda destekler verdi.Tabii bu arada muhalefeti kızdırma pahasına Ak partinin Yozgattaki çalışmalarına pozitif katkılarda vermiş oldu .
Ve şimdilerde ise..
Sorgun ilçesindeki Yeni Çeltek Agah efendi camii Ramazanda ibadete açmaya, yine Sorgunda inşaatı hızla devam eden Sorgun Yeni Çeltek Agah efendi ilk ve orta okulunun 2016/2017 yılı öğretim yılında hizmete sunulmasına gayret sarfediyor.
Osman Coşkun’un bir de “Sorgun Ekopark”adlı bir projesi var ki; bir iki satır değinmeden geçemeyeceğim. Eğer,Sorgunlular ve siyasi irade sahip çıkarsa Coşkun’un ilçedeki 1 milyon 400 bin metrekarelik maden sahasını Türkiyede ilk kez doğa ve turizme kazandıracak olan bu proje Sorgunu ekonomik yönden hızla geliştirecek ve Türkiyede cazibe merkezi haline getirecektir. Hatta diyebilirizki ; Sorgun ekopark,gelecekte dünyada parmakla gösterilebilecek vizyon projelerinden biri olacak...
** **
Evet,Sorgun gerçekten şanslı bir ilçemiz..
Zarar etmesi nedeniyle kapanacağı bildirilen ilçenin en önemli maden işletmesine eski bir milletvekili atanıyor.
Hemşehrimiz,önce bu işletmeyi batmaktan kurtarıp kara geçiriyor.
Sonra da Sorgun ve Yozgatta iştirak ettiği bir dizi sosyal sorumluluk projelerine adeta can suyu veriyor.
Hizmetleriyle sadece projelere değil,aynı zamanda Ak Parti iktidarına Sorgun ve Yozgat’ta prestij ve katma değer katkısı sağlayabiliyor.
Ve de özellikle fakir, fukara ve guraba insanları karakışın ortasında ısıtırak Yeni Çeltek camiasına hayır duaları kazandırıyor.
** **
Eminim ki; Sorgunlular hem böylesine verimli bir maden yatağına ve işletmeye ,hem de Sorguna hizmet vermekten inanılmaz keyf duyan bir genel müdüre sahip olmaktan dolayı kendilerini bahtiyar hissediyorlar.
Muhakkak ki; Yeni Çeltek madencilik şirketi yönetim kurulu da her fırsatta desteklerini esirgemedikleri sayın Coşkunun çalışmalarını takdirle karşılıyorlardır.
Ve sanıyorum ki ;Ak Parti’nin başta sayın Bakanı Bekir Bozdağ ,milletvekilleri ve özellikle Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek..
Osman Coşkun’un katma değer niteliğindeki hizmet ve eserleriyle gurur duyuyorlardır.
Belki de Sorgunda bir büyük başarı hikayesine imza atan Ak Partinin bu yetenekli eski vekil arkadaşlarını hizmetlerinden dolayı ödüllendirmek için daha büyük görevlere,örneğin Bakan yardımcılığı veya Müsteşarlık gibi Yozgata daha yoğun hizmet sunabileceği görevlere getirmeyi düşünüyorlardır.
** **
Bundan sonrasında siyasette aynı kaderi paylaştığı yol arkadaşları ve hemşehrileri sayın Osman Coşkun’un hizmetlerinin karşılığı olarak nasıl ödüllendirirler onu bilemem..
Ama benim bu konuda bildiğim tek şey;
Coşkun ,Yeni Çeltek Madencilik şirketi yönetim kurulunun güven ve kendisine sunduğu takdir-e şayan destekle eşine ender rastlanır bir sosyal sorumluluk öyküsünü başarıyla gerçekleştirmiştir.
Ne mutlu Hakk’ın rızası için halkına,yöresine ve değerlerine heyecanla hizmet edenlere…

25.04.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ