Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

NEŞTER VURULACAK HASTANIN AYAĞINA GELEN DOKTOR

Yaklaşık 2 haftadanberi İstanbuldaydım.

Yozgat gündeminden habersizdim. Dönüşte bütün haber bültenlerini okudum.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in Yozgat Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesinin açılışı nedeniyle Yozgat’a yaptığı ziyaret oldukca dikkatimi çekti.

Sayın Bakanın Yozgat’a gelişini sadece bir okulun açılış törenine katılımdan ibaret olarak algılamak mümkün değildi. Her açıdan ciddi, düzeyli, verimli ve müjdeli bir ziyaret görünümündeydi.

Yozgat, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in ilimize gelişiyle birlikte son yıllarda hiç alışık olmadığı son derece önemli bir toplantıya tanık olmuş..

Bakınız neler yapmış hükümetin bu değerli bakanı Yozgat ziyareti öncesinde ve sonrasında..

Önce Yozgat’ın eğitim, sosyal ve ekonomik göstergelerine ve rakamlarına göz atmış.. Ön araştırma sonucunda Yozgat’a ilişkin teşhisini hemen koymuş.

Bakınız şu sözlerine.. Yozgat gerçeğini nasıl yakalamış:

“Eğitim alanında Türkiye sıralamasında çok gerilerde bulunan Yozgat’ın sosyo-ekonomik bakımdan da geri olduğu bilinmektedir. Yozgat Doğu ve Güneydoğu illerimiz gibi geridir. İç Anadolununda en geri kalmış bir il’idir. Gelişmişlik bakımından Yozgat’ın pozitif ayrımcılığa ihtiyacı vardır. Bu pozitif ayrımcılık diğer vilayetlerimizle eşitleninceye kadar devam ettirilmelidir. Yozgat’ı pozitif ayrımcılıklı Doğu Anadolu illerimiz gibi öncelikli görüyoruz”

Realist bir teşhisin hemen ardından bakınız Yozgat’a nasıl yaklaşmış…

Yozgat Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesinin açılışı töreni öncesinde Milli Eğitim Bakanlığının 20 Genel Müdürünü Müsteşar Başkanlığında Yozgat’a göndererek Yozgat eğitimine ilişkin ciddi bir araştırma yaptırmış..

Yozgat’a gelen Genel Müdürler, Yozgat eğitiminin fiziki alt yapı, öğretmen durumu, yeni müfredatın algılanış biçimi, teknolojik alt yapının durumu, mesleki eğitim vb. konularda geniş çaplı araştırmalar yaptıktan sonra Yozgat Milli Eğitiminin durumunu bir raporla Sayın Bakan’a Ankara’ya ulaştırmışlar.

Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey bürokratları kısa günde yaptıkları incelemelerde Yozgat eğitim dünyasının 98 sorununu, diğer eksikliklerini ve ihtiyaçlarını belirlemişler…

M.E. Bakanı Sayın Çelik Yozgat’a okul açılışına gelmeden bir gün önce kabinedeki 2 bakan arkadaşının çocuklarının düğün törenine katılmış..

Törende Türkiye’nin sayılı zenginlerinden Demirören Şirketler gurubunun başkanı ünlü işadamı sayın Erdoğan Demirören’le karşılaşmış.

İşadamına Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyasından söz etmiş.. Kampanyaya destek istemiş.. Bu arada Yozgat’ın eğitimdeki yürekler acısı durumunu anlatmış. Sonuçta hayırsever iş adamından Yozgat Milli Eğitimine gönderilmek üzere 100 dil laboratuarına yetecek kadar 2200 bilgisayarın sözünü almış…

Kendi memleketi Van kadar benimsediğini söylediği Yozgat’a hazırlıklı ve müjdelerle gelmiş…

Benim tüm dostlarıma sıkca söylediğim bir sözüm vardır:

“İster Yozgatlı olsun, ister Yozgatlı olmasın yüreği vicdanlı her kim eğer Yozgat’ı tanıma fırsatı bulursa Yozgat’a mutlaka yardımcı olma sorumluluğunu duyacaktır.”

Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik bilinçli bir yaklaşımla yaptırdığı araştırma sonucunda Yozgat gerçeğini yakalamış olmalı ki, Yozgat’a kendi seçim bölgesi Van kadar ilgi duymuş…

İşte , Sayın Bakanın sıcak ilgisinin Yozgat’a sıcak yansımaları... Ve kendi beyanatlarıyla Yozgata verdiği birbirinden önemli müjdeleri:

“Yeni yasa ile üniversitesine 2006 yılında kavuşacak olan Yozgat bir üniversite şehri olacak.

Yozgat’ın üniversite şehri olacağı göz önünde bulundurularak Yozgat’a 1000 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurdu yapacağız.

Yozgat’ın 7 ilçesine kız öğrenci yurtları inşa edeceğiz.

Yozgat’taki tüm okullarımıza bilgisayar laboratuarı kuracağız. Okulların internete bağlanmasını sağlayacağız. Sorgun’a Telekom’un katkısıyla bir spor kompleksi kuracağız.

Genel Müdürlerimin Yozgat’ta belirlediği eğitimin 98 sorunu ile eksikliklerin ve ihtiyaçların değerlendirilmesi ve çözümü için gereken çalışmaları yapacağız. Yozgat’ın sorunlarını çözümüne öncelik vereceğiz.”

Sayın Bakanın Yozgat’ta bu aşamada vaadettiği 1000 kişilik yüksek öğrenim yurdu, 7 kız öğrenci yurdu, 2200 bilgisayar ve Sorgun’a spor kompleksinin toplam maliyeti ne kadar biliyormusunuz?

Yaklaşık 35-40 trilyon TL…

Yozgat Milli Eğitiminin yatırımlarına hem önemli rakamlarla maddi destek vermek, hem de kronikleşen ve sayısı Bakanlık Genel Müdürlerinin tesbitleriyle 98’e ulaşan Yozgat Milli Eğitiminin sorunlarının çözümüne ciddi ve samimi anlamda yaklaşmak…

Yozgat Milli Eğitiminin geleceği açısından gerçekten önemli gelişmelerdir.

Türkiye’nin Milli eğitimde en geri illerinden biri olan Yozgat’ın eğitim sorunlarına acilen neşter atılması gerekiyordu.

Yozgat’ın eğitim doktorları ve sorumluları bırakın bu güne kadar Yozgat’ın eğitim sorunlarını çözmeyi Yozgat eğitimini bir türlü masaya dahi yatırmamışlardı.

İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş derler ya..

Bizimki de o hesap.

Yozgat eğitimini tedavi edecek ve ayağa kaldıracak doktor bir tören vesilesiyle Ankara’dan Yozgat’a geldi. Bu geliş turistik ve tören açılışı ziyaretinden öte aynı zamanda Yozgat eğitiminin kurtuluş reçetesini hazırlama ziyareti niteliğini taşıyordu.

Tabii, neşterli ilk müdahaleyi yapan Milli Eğitim Bakanı yani Doç. Dr. sayın Hüseyin Çelik oldu.

Eğer, Türk Milli Eğitiminin bu uzman doktoru şifalı elini Yozgat eğitiminin üzerinden çekmezse Yozgatın eğitim sorunları ergeç çözümlenecek ve “Hüseyin Çelik” adı Yozgat tarihinde ebediyen yaşayacaktır.

Günaydın, Yozgat Milli Eğitimi günaydın

Milli Eğitim Bakanı Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in Yozgat ziyaretinin hemen ardından Yozgat Milli Eğitiminin medyatik müdürü Osman Nuri Gülay okul müdürlerinin katılımıyla Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda geçen hafta bir toplantı düzenlemiş.

Toplantının gündemi: Yozgat eğitiminin belli başlı sorunlarının nedenlerini tartışmak, sorunların kaynaklarına inerek çözüm yollarının hangisinin daha etkili olacağını araştırmak ve sonuçta Yozgat’ta eğitim seviyesini yükseltmek..

Ve toplantının amacı ise Okul müdürleriyle birlikte Yozgat Eğitimini masaya yatırmak.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Çelik’in Ankara’dan gönderdiği 20 genel müdürün Yozgat eğitiminin sorunlarının tesbiti ve çözüm önerilerine ilişkin yaptıkları toplantının bir başka versiyonunu bizim Yozgat Milli Eğitimi henüz yeni akıl etmiş bulunuyor.

Yayınladıkları genelgeler doğrultusunda Gazipaşa İlköğretim Okulundaki ders saatini dolduramayan branş öğretmenini başka okula gönderemeyen, anlaştığı firmaya STS sorularını doğru bir şekilde hazırlattıramayan, ÖSS sınavlarındaki başarısızlığı kamuoyuna “başarı” gibi göstermeye çalışan Yozgat MEM yönetiminin Yozgat eğitimini geniş bir kadro ile daha düne kadar masaya yatırmamasını doğal karşılamak gerekir diye düşünüyorum.

Eğitimi sorunlu Yozgat benzeri il’lerde bu tür toplantılar periyodik aralıklarla sıkca yapılıyor.

Bakanlık bürokratlarının birkaç gün içinde belirledikleri 98 sorunun varolduğu Yozgat Milli Eğitimininde sorunlar, MEM yönetimi tarafından henüz bakan ziyaretinden sonra masaya yatırılıyorsa ne demek gerekir bizim Yozgat Milli Eğitimine:

“Günaydın Yozgat Milli Eğitimi, Günaydın”


Tarih : 07.12.2005
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ