Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

www.yozgatgazetesi.com



İnternet…

İletişim ve erişimde dünyanın en hızlı ve en harika teknolojisi..

İnternet gazeteciliği..

Okur ile en hızlı dialogun kurulduğu,yine okur ile gazeteci arasında paylaşımın en hızlı bir biçimde yaşandığı elektronik yayıncılık türü ..

İnternet gazeteciliğine internet teknolojisinin en etkin ürünü de diyebiliriz.

Ve internet, çağımız insanının en doğal demokratik hakkı olan ifade özgürlüğünü rahatlıkla kullandırma işlevini de sürdürmekte..

¨¨¨

Kurulduğu günden bu yana yayıncılığın her aşamasında her yeni teknolojiyi adım adım izleyen YOZGAT gazetesi, her yöreden dünyanın her yöresine bir pencere açan bu teknoloji harikası digital platformda bundan 2,5 yıl önce yerini almıştı.

İnternette günlük olarak yayınladığımız www.yozgatgazetesi.com o tarihlerde 30-40 kişi ile okunmaya başlanmıştı.

İnternette okur sayımız zamanla kar topu büyüdü.

Bugünlerde ortalama asgari okur sayısı 4000 dolayında seyrediyor.

Elektronik sayacımızın 5000-6000 ve üzerini gösterdiği günler de hani az değil.

Geçen ay bir ara trajımız 12000’e bile fırladı.

Yozgat gazetesi 4 bin traj ortalaması ile Yozgat ölçeğinde internette en çok okunan ve Yozgat’ın da en yüksek trajlı gazetesi oldu.

Altını çizerek vurgulamak istiyorum.

Günde ortalama 4 bin okur sayısı,bugün Yozgat’ta okunan bütün ulusal gazetelerin trajının çok üzerinde olan bir rakamdır.

Önümüzdeki dönemlerde internet abonesi sayısı yaygınlaştıkca trajımız elbette daha artacaktır .

Ancak,bilinmelidir ki,kısa sürede traj liderliğine ulaşmak öyle kolay olmamıştır.

Gazetecilikteki 40 yıla varan tecrübemiz.

Yazar kadromuzun zenginliği ve çeşitliliği.

Objektif,dengeli,seviyeli,gerçekci yayıncılığımız..

Okurlarımızın oylama ve yorumlarla katılımını sağlayabilecek türden düzenlediğimiz anketlerimiz.

Ve hepsinden de önemlisi yayınlarımızdaki güvenirliliğimiz.

Sonuçta yayıncılıktakı tüm pozitif etkinliklerimiz Yozgatlı hemşehrilerimizi internet gazetemize odakladı.

Aslında sözün burasında bir itirafımı dile getirmek istiyorum.

www.yozgatgazetesi.com’da genel anlamda düşündüğümüz yayıncılık şablonunu istediğimiz gibi uygulayabildiğimi söyleyemem.

Yozgat’ta yaşadığımız teknik yetersizlikler,bize kafamızda tasarladığımız sitenin oluşumuna bütünüyle imkan sağlamıyor.Ama bugünün teknik sıkıntılarını zamanla aşacağımıza inanıyorum.

¨¨¨

Öte yandan İnternet gazeteciliğinde Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirdiğimizi de düşünüyorum.

Düzenlediğimiz çeşitli anketlerle halkımızın ve okurlarımızın en demokratik hakları olarak gördüğümüz ifade,eleştiri ve tepki özgürlüklerini kullanmalarına olanak sağladık.

Yozgat okuru ,Yozgat medya tarihinde ilk kez, ilgi duydukları konularda dertlerini,sıkıntılarını,şikayetlerini,önerilerini ve görüşlerini sitemizin anket bölümlerinde ve serbest kürsü köşemizde seslendirme imkanını bulmuş oldular.

Okurlarımız,tepkilerini bilgisayar ekranlarına yansıtarak ilgi alanlarına giren konularda duyarlılıklarını ortaya koydular.

Yozgat insanının tepkisel özgürlüklerini kullanılması öyle sıkca görülür vak’a değildi.

İşte,”www.yozgatgazetesi.com” bunu başardı.

Yani,Yozgat’ın internetteki günlük gazetesi Yozgatlı’nın tepkisine ekran ,derdine de tercüman oldu.

Yozgat okurunu digital platformda duyarlı bir okur şablonuna oturtmak başarılı bir iş olsa gerektir diye düşünüyorum.

¨¨¨

Anketlerimize gösterilen ilginin boyutları kayda değer niteliktedir.

Mesela ,son iki anketimize gönderilen yorum sayısı oldukca önemli rakamlara ulaşmış durumda.

Okurlarımızın milletvekillerine gönderdiği yorum sayısı 1764..

Belediye Başkanıyla ilgili düzenlediğimiz ankete iletilen yorum sayısı ise 469..

Bu rakamlardan çıkan sonuç şu:

Yozgat gazetesi artık Yozgat’ın veya Türkiyenin ya da Dünyanın öbür ucundaki Yozgatlı ile Yozgat’ı yönetenler arasında en hızlı ve en sağlıklı iletişim köprüsünü oluşturmuştur.

Yozgat okuru,artık düşüncelerini sadece bizimle değil,aynı zamanda hem yöneteni, hem de Yozgat kamuoyu ile paylaşabilmekte.

İnternette Yozgatlı’nın buluşma,dertleşme,eleştirme adresi artık tescillenmiştir.

O adresin adı da tartışmasız bellidir:

www.yozgatgazetesi.com

Tarih : 06.11.2008
OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
24.01.2009 00:10:00

SAYIN OSMAN HAKAN KİRACI BY.....BOZOKYAYLASI İZMİR YOZGAT LILAR DERNEĞİNE LÜTFEN YARDIM EDİN GAZETE DE BİR YAZI YAZIN VE BİZE SAHİP ÇIKIN..YOKSA DERNEĞİMİZ KAPANACAK İZMİR DEN SELAMLAR 0232 374 30 66

Kubilay YOZGATLI
31.12.2008 01:04:00

Sayın Kiracı,Yozgat Gazetesini ilk defa okudum.İçtenlikle söylüyorum,bugüne kadar okumamış olmam nedeniyle,kendimi ayıpladım.Sonra da,göğsüm kabararak,sizlerle onur duydum.Allah size güç versin.Onurlu bir Anadolu Gazetesi,en azından bir BASIN KAHRAMANIdır.Sizi candan kutluyor,sadık bir okur kazandığınızı belirtip,saykılar sunuyorum.

halit yagiz
29.12.2008 23:18:00

selamun aleykum osman abi ben sarikayadan halit yagiz rahmetli zerenle ve sizin gazetecilik anlayisiniza hayranim ustat sizlerde olmasaniz biz yurt disinda tamamen garip kalacagiz allah gostermesin sayenizde yazilariniz yorumlariniz ve tenkit yazilarinizla aydinlaniyo ve bilgileniyoruz allah razi olsun devamini diliyoruz selam ve saygilar

Ahmet USLU (SORGUN Eski Belediye Başkanı.)
26.12.2008 10:07:00

Sayın Osman Hakan KİRACI Değerli kardeşim internet gazeteciliği hizmetiniz sayesinde memleketimiz Yozgat ve çevresinden haberler alıyoruz.Sabah işimize geldiğimiz zaman internetten açıp okuduğumuz ilk gazete Yozgat Gazetesidir. Bize bu hazzı tattırdığın için sana ve çalışan tüm personelinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum.

ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
21.12.2008 18:54:00

Değerli Dost Sayın Kiracı,18.ödülünüz için tebriklerimizi sunuyoruz.Gurbetteki Yozgatlılar olarak sizinle ve gazetenizle gurur duyuyoruz.Sağlık ve Başarı dileklerimizle

Adınız ve Soyadınız
13.12.2008 13:22:00

Sevgili Dostum HAKAN KİRACI, Senin vasıtanla Yozgattan haberlere ulaşabiliyoruz.İyiki varsın. Bu vesile ile senin ve tüm dostların Kurban Bayramını kutlar.Önümüzdeki günlerin tüm ülkemize Huzur geirmesini dilerim. Saygılarımla, Yücel DAĞISTANLIOĞLU

harun tuncel
01.12.2008 12:55:00

sn.o.hakan kiracı,ilk önce yozgat gazetesine teşekürlerimi iletirim sizlerin sayesinde izmirden günlük sizi izlemeye başladım,cokta güzel oldu..5 yıl önce yozgatı terk ettim ne mutlu yozgatı kalkındırmayan siyasetcılere.bakanlar cıkartıyoruz grup baskanvekıllerı cıkartıyoruz AMA hic bırısı SİZLER kadar yozgatı yozgatlıyı düşünmüyor.
bugun buraya yazmamın bir kac sebebi var umarım bu konular hakkında yazılar yazarsınız..
1:YOZGAT GENCLİGİ TAM UYUŞTURUCU BATAGINA SAPLANMIŞ,EMNİYET GÜCLERİ NEDEN BU OLAYLARI AZALTAMIYOR.YOZGATIN İLERİ GELENLERİ BU KONUDA BİRAZ CABA SARFETSİNLER SİYASİLERDE.
2:1000 LERCE İNSAN DEVLET DAİRELERİNE GİRERKEN NEDEN YOZGATLILARA SIRA GELMİYOR,İLLEDE YOZGATLI GENCLERDEMİ DAG CIKSIN SONRA PİŞMANLIKTAN YARARLANIP BU NİMMETEN YARARLANSIN.
3:YOZGAT SPOR NEDEN BU DURUMA DÜŞTÜ YANLIŞ KİŞİLERİN ELİNDEMİ NE YAPILA BİLİNİR.BİZ YOZGATLILAR NASIL YARDIM EDEBİLİRİZ.
4:BU BENCE COK ÖNEMLI GURBETTEN GELİNCE KIZLARIMIZI DISARI CIKARTAMIYORUZ ÖZELLİKLE LİSE CADDESİNDE.NE YAPILA BİLİNİR.EMNİYETE BİRAZ UYARILA- BİLİNİRMİ.
5:BİZ GURBETTEKİLER ARKADAŞLARIMIZA ULASAMIYORUZ GAZETENIZ ARACILIGIYLA BİR BİRİMİZE ULAŞMAK İCİN SİTE KURABİLİRMİSİNİZ.ÖRNEGİN YOZGAT LİSE MEZUNLARI YILINA GÖRE,GİBİ..BİRAZ UZUN OLDU GALİBA AMA COK GÖRMEYİN ÖZLEDİK SİZLERİ! YOZGATLIYIZ YOZGATIMIZI SEVİYORUZ.HAKKINIZI HELAL EDİN.GURBETTEN SEVGİLERLE.
HARUN TUNCEL

Osman Karaca
30.11.2008 20:49:00

YİĞİDİ ÖLDÜRMEDEN HAKKINI VERMEK.

Memleketimizin adıyla özdeşmiş Gazeteniz, Gerçek Yozgatlı terbiyesiyle doğruluktan şaşmayan doğru bildiğini çekinmeden yazan kaleminiz, Yozgatın adamı olup hiç bir yere yaslanmadan kendi ayakları üzerinde duran Dürüst, Tarafsız Gazeteciliğiniz Yozgat basınına kalite getirmekte bu kalite İnternet aracılığıyla Dünyadaki Yozgatlılara ulaşmaktadır.
Evet üzerine basa basa söylüyorum YİĞİDİ ÖLDÜRMEDEN HAKKINI VERMEK GEREKİR ki O yiğitlerin çoğalması lazım.
Yerel Gazetecilik adına 18. Ödülünü almış bir Gazetecinin kalitesini tartışmaya da gerek yoktur. Osman Hakan Ağabeyimizin Yozgat için ne büyük bir şans olduğunu bizler biliyoruz.

Eser durur
Eser durur
Rüzgar eser
Yel savurur
saman gider dene durur
İnsan ölür unutulur
Bıraktığı eser durur.

Bizler kıymetli şeyleri kaybetmeden değerini anlamayız. Allah Uzun Ömür versin şahsınız en kıymetli Eserimizdir bilesiniz.

Osman Karaca /İzmir

hakan TUFANER
26.11.2008 09:30:00

Elinize emeğinize sağlık ne yazsam az olur...YOZGAT LI OLMAK adı altında eğitim seminerleri düzenleyerek Lütfen Osman Hakan KİRACI gibi şahsiyetli hemşerilerimizi yetiştirin..

DURSUN ERKILIÇ
22.11.2008 22:21:00

SANAL ALEME VURULAN YOZGAT DAMGASI... Osman Hakan Kiracı ağabeyin bu yazısı, sadece Yozgat gazetesinin 35 yıllık süreçte Türkiye ve dünya çapında elde ettiği başarıyı değil, aynı zamanda, sanal aleme vurulan YOZGAT damgasını da göstermektedir. Bunun kanıtı, yazıdaki tıklama sayısıdır. kıymetli ağabeyime ve ekibine daha büyük başarı ve sağlık diliyorum. DURSUN ERKILIÇ

ÖZGÜR KASRLIOĞLU
22.11.2008 17:16:00

Yorumunuzsayın kiracı yozgatta basında çok büyük emeği geçen siz aynı zamanda basın kartı sahibi tek gazeteci olarak yaptıgınız basın hizmetleri için teşekkürler öncelikle bunu belirtmek istedim ve sizden bir yanlışlığı düzeltmenizi istiyorum ev hanımıyım evet ama aynı zamandada öğrenciyim okuyorum bunu belirtmek isterim yaptıgınız anketinde yozgatlılar için çok büyük hizmet oldugu kanatindeyim yozgatlı seçmenlerin sesi oldunuz bu yozgata her zaman yaptıgınız bir yenilik ve hizmettir işinizde başarılar dilerim

Mehmet Çağırankaya
20.11.2008 22:58:00

Sn.O.Hakan Kiracı,
Değerli dostum,İnternet gazeteciliği hizmetiniz sayesinde,Yozgatı hep yaşıyor ve haberlerinden mahrum kalmıyoruz.Sizi ve çalışanlarınızı tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.
Mehmet Çağırankaya

Yücel DAĞISTANLIOĞLU
18.11.2008 15:11:00

Sayın; Osman Hakan KİRACI
Sevgili dostum,senin önderliğinde Memleketimizle ilgili haberleri alıyoruz.Bu gün sevgili arkadaşım
Mehmet ÇEVİKin annelerinin vefaatını öğrendim.Senin aracılığınla; Baş sağlığı ile, Annesine ALLAHtan rahmet, geride kalanlarına uzun ömürler dilerim.
Saygılarımla

Ertuğrul Kapusuzoğlu
13.11.2008 12:39:00

Gazetecilik gibi zor bir meslek, hem de Yozgatta. Bıkmadan, yılmadan yıllarca dökülen alın teri. Yitik bulunanca emek zayi olmaz derdi rahmetli babam. Aslında hiç bir emek zayi olmaz, yeter ki akıl ve bilgiyle işlensin. Sayın Osman Hakan Kiracı, çağın iletişim harikası internet vasıtasıyla yıllardır verdiği emeğin karşılığını toplamaktadır. Doğrusu şaşırmadım. Başarının rakamlara dökülerek elle tutulur hale gelmesini görünce de memnun oldum. Tebrik ediyorum.

irfan BÖLÜKBAŞI
10.11.2008 12:26:00

saygıdeğer osman ağabey ankara dan sizleri izleme fırsatı verdiğiniz için kalbi teşekürlerimizi iletir .başarılarınizın devamını dilerim 10.11.2008 irfan BÖLÜKBAŞI ANKARA ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ MÜDÜR YRD.

Turgut Balaban
07.11.2008 17:33:00

Sayın Kiracı, Gazetenizin başarısından memnun oldum; fakat bana sorarsanız az bile. Gerkçekten önce gıyaben tanıdığım şahsiyetiniz, sonra da çok kıymetli bir yazar kadronuz var. Bendeniz, Yozgat gazetesindeki namuslu gazeteci duruşunu, değme ulusal gazetelerde görmedim. Sık sık tekrar ediyorum; fakat marifet de iltifata tabidir bilirim. Helal olsun size. Allah emeğinizi zay etmesin. Şahsınızda, tüm gazeteniz mensuplarına ve yazarlarını saygılarımı arz ederim.

Turgut Balaban
07.11.2008 17:30:00

Saygıdeğer Osman Bey, Elime bir yazı geçti. Yazan Av. Hüseyin Ayan. Ankara Kazanda mahıalli bir gazetede yayımlanmış. Hoşuma gitti ve sizi de haberdar atmek istedim. Muhakkak biliyorsunuz; fakat etkilendim. Takdim ediyorum. ... Dünürler ve Kankalar! BİRAZ DA SİYASET YAPALIM!!!! Aysel Ketenci Tayyip Erdoğanın halasının kızı. Aysel Ketencinin eşi Osman, Erdoğan gibi aslen Rizeli. Taksileri var. Kasımpaşa Huzur Taksinin işletmecisi olarak tanınıyordu. Aysel-Osman Ketenci çifti, 2001 yılında kızları Esmayı Burak Erdoğan ile evlendirince, Tayyip Erdoğan ile akrabalıklarını iyice pekiştirmiş oldular. Burak ile kayınpederi Osman, Turkuaz Gemicilikte ortaklar. Ketenci ailesi diğer kızları Şehribanı ise, 2007 yılında, şimdilerde Deniz Feneri davası ile yıldızı parlayan Kanal 7nin patronu Zekeriya Karamanın oğlu Habib ile evlendirdi. Medya, Başbakan Erdoğan ile Zekeriya Karaman arasındaki bağı, bu dolaylı akrabalık ilişkisiyle kısıtlı ele alıyor. Bundan cesaret alan Erdoğan da, Milletten Deniz Feneri numarası ile tırtıklanan paralarla Kanal 7 kurulmuşsa ve başında Zekeriya Karaman varsa, Ankara temsilciliğini yıllarca Zahid Akman yapmışsa bana ne ? havalarında. Ama acaba Erdoğan ile Karamanın ilişkisi, ortak bir dünüre sahip olmakla mı kısıtlı ve tüm bu adı geçenler birbirini yeni mi tanıdı ? Elbette değil. Haftalar, hatta aylardır bir gazeteci Tayyip Erdoğan ile Zahid Akman, Zekeriya Karaman ve Kanal 7 arasındaki ilişkiyi, bu ilişkinin ne kadar eski olduğunu, bir anısını aktararak yazıyor… ama herkes kulağının üzerine yatmakta. Söz konusu gazeteci Sabahattin Önkibar. Tanıklığının önemi, bir zamanlar sağ kesimle çok yakın ilişkiler içinde bulunmasından kaynaklanıyor. Yakınlığı o derecede ki, Melih Gökçek kendisine Sebo diye hitap etmekte. Sabahattin Önkibarın (Sebonun) ilk kez 3 Ocak 2008de yazdığı, 4 Eylül 2008de de yinelediği anıyı okuyalım : Yıl 1993. O yıllarda RP mebusu olan Melih Gökçek arar ve aramızda şu diyalog geçer: - Sebo, Tayyip Erdoğanı tanıyor musun? Partimizin İstanbul İl Başkanı. - Tanırım hemşerimdir. Niçin sordun ? - Ya kendisi yarın Ankaraya geliyor. Bir özel TV kurma konusu var. Sen TGRTnin kuruluşundan tecrübelisin, sana bazı teknik sorular soracaklar. Öğlen yemekte beraber olabilir miyiz ? - Elbete oluruz, ama Tayyip bey Ankaraya misafir geliyor, ayıp olur, davet sahibi ben olayım. Yarın öğle için Büyük Ankara Otelinde yer ayırtıyorum. - Tamam Sebo, yarın öğlen buluşuyoruz. Yemekte buluştuk... Yemekte o güne kadar görmediğim ve tanımadığım Tayyip beyin asistanları tavırlı iki isim de var. Peki kim midir bunlar ? Zekeriya Karaman ile Zahit Akman. Bugün bunlardan biri Türkiyenin en önemli TV kanallarından birinin (Kanal 7) sahibi, diğeri de Türkiye adına TVlerin devlet komiseri. Tam burada duralım ve soralım: Zekeriya bey, bugün değeri yüzlerce milyon dolar olan ve o günün şartlarında kuruluşu da abartısız 200 milyon civarı kaynak gerektiren bu TVye söyler misiniz hangi kaynakla sahip oldunuz? Evet kamu adına, inanç adına, ahlak adına, vicdan adına soruyorum bu parayı nereden buldunuz ? Siz ki Kanal 7 öncesinde maaşla çalışan sıradan bir insandınız. Piyango mu çıktı, define mi buldunuz, nereden geldi bu paralar ? Sebonun Nereden geldi bu paralar ? sorusu Almanyadaki yargılama ile bir ölçüde yanıt bulmuş oluyor. Şimdi şu soru açıkta; Kanal 7yi kurup yönetecek olanların, Zekeriya Karaman ile Zahid Akmanın önüne düşüp iş takip eden Erdoğan bu çarkın neresindeydi ? Bu konu kapatılacaktır. Sebonun tanıklığı da duymazdan gelinecektir. Ama sizin haberiniz olsun.

tahsin ertürk
06.11.2008 15:23:00

osman abi ben yıllardır yozgat dışındayım sizi ve gazetemizi imkanlar ölçüsünce izliyorum size her yönüyle katılıyorum selam ve saygılar ertuğrul hocama saygılarımla tüm hemşerilerime sevgiler ve saygılar SAKARYA/GEYVE

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ