Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Belediye er-geç hesap verecektir

Yozgat Belediyesinin 3,5 yıla yakın icraatları arasında yer alan bir-takım şaibeli işler ve yolsuzluk iddiaları, üzeri örtülecek ve soruşturulması savsaklanacak türden değildi.

Devlet, son zamanlarda da Yozgat’ta yoktu.

Ama Yozgat’a gelmeliydi.

Daha doğrusu gelmek zorundaydı.

Çünki,Yozgat Belediyesinde olup bitenler sümen altı edilecek gibi değildi.

Ve devlet, geç de olsa Yozgata gelebildi.

İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği bir Mülkiye başmüfettişi, kentimizde 10 gün boyunca onca iddia konusu arasından sadece üçünü soruşturdu.

Birincisi, vakıf arazisi yolsuzluğunu..

İkincisi,orman arazisinin nasıl imar alanına dönüştürüldüğünü..

Ve üçüncüsü, Belediyenin bilgi edinme yasasını Yozgat’ta neden işletmediğini..

¨ ¨ ¨

Belediye Başkanı sayın Yusuf Başer..

Belediyenin Encümen ve meclis üyeleri...

İlgili birim müdürleri..

Acaba,soruşturmayı yürüten müfettişe...

Üzerinde tüyü yetmemiş yetimin hakkı bulunan Çemsan bölgesindeki vakıf arazisinin 18.maddenin incelikleri ve mühendislik hileleri kullanılarak AKP’li bir belediye meclisi üyesi yakınına önce şahıs arazisine dönüştürülmesini,sonra da akaryakıt ruhsatı verilmesini nasıl izah etmişlerdir?

Yeşilin ve ağacın yokolmaya yüz tuttuğu kentimizde 8-12 yaş arası 25 bin dikenli çamın dikildiği Yozgat’ın Çiftçköprü bölgesindeki şehitler ormanını neden imar alanına çevirdiklerini nasıl anlatabilmişlerdir?

Parantez dergisi yönetmeni Serhat Ünsal’ın bazı sorularına bilgi edinme yasasını hiçe sayarak neden cevap vermekten kaçındıklarını nasıl tevil edebilmişlerdir?

Bilmiyorum.

¨ ¨ ¨

Giden müfettişin bir ifade sahibine söylediğine göre,Belediye ile ilgili diğer iddiaları da soruşturmak üzere Yozgata başka müfettişler gelecekmiş.

¨ ¨ ¨

Evet,sayın Başkan...

Yarın, devletin diğer müfettişleri sizi ve Belediyenin ilgili zevatını sorguladığında şu soruları nasıl cevaplayacaksınız?

Yozgat’ın tek meydanı olan Cumhuriyet meydanını Belediye Meclisine danışmadan, meydanın altına otopark veya kapalıçarşı yapılıp yapılamayacağını araştırmadan,teknik elemanlardan bilgi edinmeden hangi akla hizmet ederek kazdırdığınızı,sonra da tekrar kapatıp gırtlağına kadar borçlu belediyeye yeni bir meydan düzenleme faturası ödettirerek beyhude yere ağır bir masrafa soktuğunuzu nasıl anlatacaksınız?

Maliyetini kamuoyundan sakladığınız ve yeniden inşa ettiğiniz Cumhuriyet alanının sağlam bir şekilde yaptıramadığınızı,aylardanberi neden tamir edildiğini nasıl açıklayacaksınız?

¨ ¨ ¨

25 bin dikenli çamın dikili bulunduğu şehitler orman sahasında emsaline göre ucuz fiatlarla satılan yeni imar sahaları üzerinde ruhsatsız inşaat yapılmasına aylarca neden müsamaha gösterdiğinizi,parselasyon işlemlerindeki yanlışlıkları nasıl anlatacaksınız?

Bir zamanlar hastane caddesinde daha sonra kentin çeşitli semtlerindeki imar yasasına aykırı olarak inşa edilen fazla katlı yapılara niçin ruhsatlar verildiğini nasıl izah edeceksiniz?

¨ ¨ ¨

Abide işhanındaki koridorların paylaşılması ve dış cephelere yeni vitrinli dükkanların oluşması ile ilgili olarak imara aykırı icraatlarınız hakkında müfettişlere nasıl bir savunma yapacaksınız?

¨ ¨ ¨

Önceki Belediye Başkanı Ali Açıkgöz’ün temizlik ile park,bahçe ve çevre düzenleme konularındaki iddialarına ne diyeceksiniz ?

Daha önce de yazmıştım.

Açıkgöz ne diyordu özetle ;

“Bugünkü Yozgat Belediyesi kentin temizliğini bizim dönemimizden yaklaşık 1,5 trilyon lira fazlaya yaptırıyor.”

Başka;

“Biz park,bahçe,çiçek ve ağaçlandırma işlerine yılda toplam 100 milyar lira harcıyorduk.Ama bugünki Belediyenin harcadığı para yılda 2 trilyon lira civarında”

Müfettişler, bu iddiaları da sorduğunda ne cevaplar vereceksiniz?

¨ ¨ ¨

Yarın devletin müfettişi size şu soruyu da yöneltirse..

“5 Mayıs Cumartesi günü Yozgat Belediyesinde yaptığınız proje bedeli yaklaşık 3 trilyon lira olan AB destekli yağmur suyu toplama projesi ihalesinde firmaların teklif zarflarını huzurda açtığınız halde rakamları neden açıklamadınız ? Katılımcı firmalara neden 10 gün sonra bilgi verdiniz?”

Siz, o zaman müfettişe ne diyeceksiniz?

Yoksa, ’Bizim, şeffaf belediyecilik anlayışımıza göre,büyük ihalelerin rakamları ihale komisyonu huzurunda açıklanmaz mı ‘diyeceksiniz ?

¨ ¨ ¨

Yozgat Belediyesine ilişkin iddialar arasında yer alan şaibeli işler ayan beyan ortadadır.

Yapılan işlerin vesikaları,dökümanları,delillerinin yok edilebilmesi mümkün değildir.

¨ ¨ ¨

Vakıf arazisinin AKP’li bir Belediye Meclisi üyesinin yakınına Belediyece yürütülen işlemler sonucu peşkeş çekildiği tapu kayıtlarıyla tescillidir.

Ne Başkanın,ne encümen üyelerinin, ne de ilgili müdürlerin vakıf arazisi yolsuzluğunu inkar etme,kapatma ve tapu kayıtlarına intikal eden resmi belgeleri ortadan kaldırma imkanları yoktur.

¨ ¨ ¨

Yozgat Belediyesi, Fuar binası karşısındaki “Şehitler Ormanı” adı verilen orman arazisini evrak üzerinde orman vasfından çıkartmış olabilir.

Ama Yozgat Belediyesi orman alanında dikili bulunan 25 bin dikenli çam fidanını söktüremez. Yani, burasının Erdemir’in hatırlattığı gibi, Şehitler ormanı olduğunu inkar edemez..

Gerçekte orman arazisi olan bir bölgeyi orman arazisi vasfından çıkarttırıp imar sahasına dönüştürmek ise affedilmesi imkansız bir cürümdür.

¨ ¨ ¨

Abide işhanında imara aykırı paylaşılan koridorları,vitrinli dükkanları kamufle etmek,müfettişlerden de saklamak mümkün olmayacağına göre...

Belediyenin işi gerçekten zordur.

¨ ¨ ¨

Yozgat Belediyesi,yaptığı bütün kanunsuz,usulsüz ve yolsuz işlerin mutlaka hesabını verecektir.

Geç de olsa bugün müfettişlere...

İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verirse Yargıya..

Vermezse Danıştaya..

Ama er geç bu dünyada yargı önünde,öbür alemde de ilahi adalet huzurunda hesap verecektir.

Halkın parasını bilinçsizce ve insafsızca savuranlar ve tüyü bitmedik yetiminin hakkını düşünmeyenler ya da koruyamayanlar, hem yüce adaletin hem de ilahi adaletin vereceği cezalardan kurtulamayacaklardır.

Eski başkan Erdemir bugün yargıya nasıl hesap verecekse,yarın da Yusuf Başer yargıya hesap verecektir.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ