Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A AÇIK DİLEKÇE

Sayın Başbakan
Anadolunun bozkırı Yozgat, uzun yıllar Bozkurtların otağı ve de MHP’lilerin kalesiydi.
3 Kasım 2002 ‘de Yozgat kalesini siz teslim almıştınız.

Yozgat, o günden bugüne bütün seçimlerde Ak Partinin Türkiyedeki sayılı kaleleri arasında yerini korudu.
Hemşehrilerimiz her seçim öncesinde Yozgata yaptığınız ziyaretlerde sizi coşkuyla karşılayıp muhabbetle uğurlarken ,bütün seçimlerde de sandıkları patlattı.
*****
Hatırlarsanız, geçen seçim kampanyasında da yine Yozgata gelmiş, Cumhuriyet alanını hınca hınç dolduran Yozgat seçmeniyle buluşmuştunuz.
Takvimler, 17 Mayıs 2011’i gösteriyordu.

Sizden önce TBMM başkanı sayın Cemil Çiçek ,elinde mikrofon hemşehrilerimize şöyle seslenmişti:
“Milletvekili sayınız 4’e düştü diye sakın üzülmeyin. Sizin birinci milletvekiliniz Recep Tayyip Erdoğan, beşinci milletvekiliniz de benim.”
Ardından siz söze başlamıştınız.
Öyle bir konuşma yapmıştınız ki…

Yozgatlıların tümünü heyecanlandırdınız, sevindirdiniz ve umutlandırdınız.
Hiç unutmuyorum o tarihi mitingte Yozgat seçmenlerine aynen şunları söylemiştiniz :
“3 Kasım 2002’de siz ,bu harekete sahip çıktınız. Siz, Ak Partiyi bağrınıza bastınız. YOZGAT, bu bakımdan BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR ,CANIMIZDIR. Yozgat’a hizmet üretmek,bizim gururumuzdur.Yozgat’ı imar etmeye ,Yozgat’ı yeniden inşa etmeye devam edecek,bozkırın ortasında, BOZOK OVASINDA BİR DÜNYA KENTİ, BİR MARKA KENT OLUŞTURMAK için çok daha fazla ter dökeceğiz”
İktidarınızın üzerinden 12 yıl, bu tarihi konuşmanızın üzerinden de 3 yıl geçti..
Yozgat,Bozok yaylasında bir dünya kenti,bir marka kenti olabilme yolunda mesafe alabildi mi ?
Üzülerek ifade edeyim ki; hayır.
Üstelik,Yozgatımız temel ihtiyaç ve sorunları çözümlenemediği için Orta Anadoluda ,hatta Doğu ve Güneydoğudaki çoğu illerin gerisinde kaldı.

*****
Sözün burasında size, Yozgat’ın genel durumuna ilişkin özet ve reel bir brifing sunmak istiyorum.
Yozgat’ta 444 bin, yurt içinde 864 bin ve yurt dışında da takriben 197 bin olmak üzere toplam Dünyada 1 milyon 505 bin Yozgat’lı yaşamaktadır.
Yozgat, geri kalmışlığı yüzünden her yıl 11 bin göç vermektedir.
Türkiyenin en yoğun göç veren 3 il arasında bulunan vilayetimizin nüfusu son 12 yılda 130 bin dolayında azalmıştır.
Yozgat’ta yoğun göç, eğer bu yoğunlukta devam eder ve durdurulamazsa TÜİK verilerine göre, 2023 yılında nüfusumuz 306 bine düşecek.
Yozgat’ın 81 il içerisindeki sosyo-ekonomik göstergeleri de iç açıcı değil…
Örneğin ;Yozgat, iller arası gelişmişlik endeksinde 70, yaşanabilir kentler arasında 72. sırada ve kamu yatırımlarından en az yararlanan 10 il içerisinde yer alıyor.

*****
Sayın Başbakanımız,
İktidarınızın 12 yıllık sürecinin son dönemlerinde devlet yatırımlarının gerçekleştirilebilmesinde ve Yozgatın temel ihtiyaç ve sorunlarının çözümünde gelinen son durum ise şöyledir:
Kırıkkale-Yozgat arasındaki duble yolun Sekili-Yozgat bölümü 10 yıldanberi tamamlanamadı.
Dahası Yozgat il sınırları içerisindeki ilçelerle bağlantılı duble yollar bile bitirilemedi.
Özellikle, Sekili-Yozgat arasındaki 60 kilometrelik duble yol zaman içerisinde yapılıyor,bir süre sonra bozuluyor,sonra onarılıyor. Bu güzergahta yıllardanberi bir ‘duble yol rezaleti’ yaşanıyor.
Ve bundan 2 yıl önce Ulaştırma Bakanınız Sayın Binali Yıldırım’ın en geç 2013 yılında beton asfalt sözünü verdiği Sekili-Yozgat yolu her ne hikmetse yine tamamlanamıyor.
Hükümetiniz, duble yollar konusunda ülke genelinde takdirle anılacak mükemmel hizmetler sergilerken Yozgat’ta sürekli ikmale kalıyor.

Vekillerinizin yıllar önce 2012’de hizmete gireceğini söylediği “Yozgat yüksek hızlı tren” proje çalışmaları ağır aksak gidiyor.
Şimdilerde hızlı trenin ancak 5 yılda tamamlanabileceğinden bahsediliyor.
Yıllar önce Yozgata vaadedilen “Çevre yolu “projesinden hiç haber yok.
21 Nisan 2012 tarihinde Yozgatta TBMM başkanı sn.Cemil Çiçek, Başbakan yardımcımız sn.Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı sn. Binali Yıldırım’ın Yozgat halkına müjdelediği “Yozgat havaalanı” projesi sahasının yerinde yeller esiyor.

Bundan 7 yıl önce dönemin Sağlık Bakanı sn. Recep Akdağ’ın vaadettiği, şimdiki Sağlık Bakanınız sn.Mehmet Müezzinoğlu’nun “En geç 30 ayda tamamlanıp hizmete açılacak “diye geçen yıl temelini attığı Yozgat Şehir Hastanesinin inşaatına henüz başlanamadı.
Öte yandan Üniversite kampüs alanında TOKİ tarafından inşa edileceği bildirilen Tıp fakültesi Eğitim ve Araştırma hastane binasının ihalesi tamamlandığı halde inşaatına 1 yıldanberi başlanamadı.
Ve Yozgat yıllardanberi bazı destek proğramlarından yararlandırılmadı. Mesela son kez Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının besicilere yönelik hazırladığı hibe destekli 36 il’i kapsayan projeye Yozgat dahil edilmedi.
Kentimizin kirli yüzü eski sanayi sitesinde planlanan Yozgat’ın ilk kentsel projesinin inşaatına aylardanberi start verilemedi.
İktidarınız, 12 yıllık süreçte Yozgat Merkez Belediyesinin ağır borç sarmalına deva bulamadı.
Açıkcası ,Yozgatta işler yıllardanberi rayında gitmiyor. Hele son zamanlarda yatırımların gerçekleşmesinde sıkca gözlenen çeşitli aksilikler ve de yanlış icraatlar Yozgat’ın geleceğini olumsuz etkiliyor.
Yozgata ilişkin yaşanan olumsuzlukların örneklerini çoğaltmak mümkün ama sözü daha fazla uzatmak istemiyorum.

*****
Değerli Başbakan
Bu satırlarımı okuyacak olursanız belki diyeceksiniz ki ; “Ak Parti ,12 yıllık iktidarında Yozgata hizmet vermedi mi ?“
Elbette bir dizi hizmetler verdi. Yozgat, geçmişte üniversitesiz diğer iller gibi, sayenizde Bozok Üniversitesine kavuştu.
3 dönemdir süregelen devr-i iktidarınızda Yozgata verdiğiniz hizmetler ve yatırımlardan dolayı Yozgat halkı adına şükranlarımızı arzediyorum.
12 yıllık iktidarınızda Türkiye gelişti, kalkındı,büyüdü..Doğu ve güneydoğu illeri asgariden geri kalmışlıktan kurtuldu.
Ama Yozgatta gerçekleştirilen yatırımlar ve getirilen hizmetler yeterli olmadığı içindir ki; Yozgat kalkınamadı, gelişemedi ve işin kötüsü İç Anadolu illeri arasında en geride kaldı.
Yozgat , her yıl ortalama 11 bin göç verdiği için tıpkı 4.evre bir kanser vak’ası gibi erim erim eriyor.
Yozgatlı sayın Adalet Bakanımızın, Beşinci milletvekilimiz sayın TBMM başkanımızın , milletvekillerimizin , Ak Parti Yozgat teşkilatlarının Yozgatı geri kalmışlıktan kurtarma çabalarına rağmen Yozgat’ın bugünkü konumu genel anlamda içler acısıdır.
Özetle söylemek gerekirse Yozgat,bundan sonrasında ya bir Cumhurbaşkanının ya da bir Başbakanın özel ilgi ,destek ve himmetine muhtaç haldedir.

*****
Ve siz ülkemizin Başbakanısınız ve yüce milletimizin desteğini aldığınız takdirde yakında Cumhurbaşkanı olacaksınız.
Sizin Yozgatı sevdiğinizi biliyoruz.
Yozgatın sıkıntılarından, sorunlarından, geri kalmışlığından bütünüyle haberdar olmadığınızı veya haberdar edilmediğinizi zannediyorum.
Eğer,bir marka şehir olmasını düşündüğünüz ‘Bizim gözbebeğimiz ,canımız’ diye tanımladığınız Yozgat’ın yıllardanberi yaşadığı derbederliğini ve çaresizliğini bilseydiniz mutlaka sahip çıkacağınız Yozgat’ı bir Rize ,bir Siirt gibi ihya ederdiniz.

*****
Sayın Başbakanımız
Bu dilekçemin sonunda bir hususu daha vurgulamak istiyorum.
Bilmenizi isterim ki ; Cumhurbaşkanlığı seçiminde kıymetli bir hemşehrimiz adayımız olduğu halde size yine Yozgatta oy verecek onbirlerce seveniniz var.Ama seçmenlerinizin bir kısmı Yozgat’ta iyi gitmeyen yatırımlar ve yıllardanberi yaşadığı sıkıntıları nedeniyle iktidarınıza, Ak Partiye ve size kırgın..Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yozgat’tan eski seçimlerdeki oyu almakta zorlanacağınızı tahmin ediyorum.

Bu nedenle ya Başbakan veya Cumhurbaşkanı olarak bundan sonra Yozgatın kaderine terk edilen sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenmeniz ve 2012 seçimleri öncesi halkımıza vaadettiğiniz “Marka Şehir “projenizin artık içini doldurmanız ,yani yarınki miting konuşmanızda Yozgatlıların gönlünü almanız,yüreklere su serpmeniz gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde size de başarılar diliyor, Yozgatlılık duygularımla ve iyiniyetle kaleme aldığım Yozgata ilişkin tesbitlerimi ve önerilerimi gereği için saygı ile takdirlerinize sunuyorum.
09.07.2014
OKUR YORUMLARI
halit yagiz
27.07.2014 05:44:00

tam yozgatli olarak bizim dusunupte soyliyemedimiz konular bunlar ama ne yazikki cumhuriyet tarihinde yozgat hic yatirim almmais gibi bir sey demekki turkiyeyi idare eden yozgat turkiye cumhuriyetinin dort ayagindan biri yozgat yatirima gelince baska vilayetler dsunuluyor nedense sadece secimden secime yozgat var ama yinede biz tayyip erdogan diyecegiz belkide son anda hatirlaniriz ne dersiniz bozok yaylasinin mert ve yigit kardeslerim saygilar ve selamlar herkesin bayrami mubarek olsun

Ali ŞAHİNGÖZ
22.07.2014 20:34:00

YILLARIN USTA GAZETECİSİ SAYIN OSMAN HAKAN KİRACI: BAŞBAKANA MEKTUP ADLI MAKALENİ NOKTALI VE VÜRGÜLLÜ OLARAK OKUDUM YOZGAT'I ZİYARET EDEN HER SİYASİ POLİTİKACILAR SAYIN BAŞBAKAN GİBİ VAADDE BULUNURLAR VE SONU FİYASKO İLE BİTTİĞİ MALUMUNUZDUR. BİZLER DUYGUSALLIKTAN NEZAMAN KURTULACAĞIZ? SAYIN MEÇLİS BAŞKANI,ADALET BAKANI VE ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI HEMSERİLERİMİZİN GAYERTLERİNİ GÖREMİYORUZ RİZE' Yİ ZİYARET EDERLERSE HERHALDE HİZMET ŞEÇMENE NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜRLER. O MAKAMLARI İŞGAL EDEN BÜTÜN SİYASİLER MEMLEKETLERİNE CALIŞIRLAR.BİZİMKİLERDE LAF ÜRETİR SİZİ KUTLARIM.HEMŞERİNİZ BİLGE İNSAN EKMELETTİN İHSANOĞLU' NUN YOZGAT'I ZİYARETİNDE YOZGAT HALKI VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ ÇOK BÜYÜK YANLIŞLIK YAPTILAR YOZGAT'I İYİ REKLAM EDEMEDİLER BU FIRSATLAR HER ZAMAN ELE GEÇMEZ...

SAYHA
18.07.2014 19:50:00

bu yazı paylaşılabilseydi. Okuyanlar başbakana gönderselerdi. Yüzlerce kez gönderilen bir yazı elbette dikkatini çekmiş olacaktı. Söz uçar yazı kalır akıllarda. Emeğinize yüreğinize sağlık.

SUZAN
17.07.2014 18:59:00

Sayın Kiracı, gerçekleri yansıttığınız için öncelikle teşekkür ederim. Bu yazı her yerde paylaşılmalı ve bakanların feysbock larına gönderilmeli.Ne yazık ki gazeteniz sitesinde paylaşım yapılamıyor. Ve haberlerin altına yorumlar yazılamıyor. Sizden ricamız, gazete haberleri ve yazıları paylaşılır,direk yorum yapılır şekilde tasarlansın.Kimsenin fikri, kimsenin takdirine bağlı kalmasın.

Umarım Sayın bakanlar bu yazıyı okurlar ve bu kibar tokadı unutmazlar.2015 de Yozgat uçuşa geçecekmiş. Yozgatta kim kaldı da kiminle uçacaksa. Bu memleketli olmaktan Utanmıyor bunlar.

hasan baycan
15.07.2014 15:59:00

sayın o.h. kiracı, bu dilekçenizi büyük puntolarla herkesin görebilecegi bir yere astırın.. vaadde bulunanlar insanlarımızın zekası ile alay edercesine aynı söylemlerini tekrar tekrar ısıtıp insanları önüne koymasınlar.. duyarlılığınız için ellerinize ve yüreğinize sağlık, selamlar

Sevil
15.07.2014 09:02:00

Benim Yozgatta ak parti iktidarından büyük umutlarım vardı.Artık düş kırıklığı içindeyim.Başbakanımızın başka illerdeki konuşmalarını dinliyorum.Erdoğan oralara yağdırmış,Yozgatta da yarım kalan yatırımları tamamlamaya söz veriyor,bu mükemmel yazınızdaki gerçeklerden haberi olmuyor.artık herkes bilsinki yozgata bu ktidardan da hayır yok.

Servet
14.07.2014 11:18:00

sayın başbakanımız eğer yazdıklarınızdan haberi olsa ben inanıyorumki yozgata sahip çıkamayan bütün yozgatlı milletvekili ve bakanları sorgulayıp hesabını sorardı.Yozgat mitinginin sönük geçtiğini ,iftarda kendisini az kişinin dinlediğini gördüğü için bizimkileri mutlaka fırçalamıştır.Ama sayın kiracı siz bu yazınızla yozgat için bir kere daha tarihi görev yapmışsınız. teşekkürlerimle..

Mahmut erdem
12.07.2014 16:30:00

Selam sayın hocam yazınız beğenilmesi gereken türden , Fakat bu yazının içerik konumunu anlayan iktidar ve hemşehrilerimiz umarım ki çıkar, YÜREĞİNİZE VE DİLİNİZE SAĞLIK, Siz dile getirdiniz umarızki anlaması gerekenlerde harekete geçer Saygilarımla

Tefabil Yalçın
11.07.2014 17:04:00

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin beye yazsaydınız daha çabuk duyardı. Siz anlaşılan daha 12 yıl beklemeyi göze almışsınız osman bey....

Kemal
10.07.2014 23:05:00

siz neler yazıyorsunuz,mitingte bekir bozdağ ve başbakan ne söylüyorlar.Yozgat ölmüş,ağlayanı yok,devlet büyüklerimiz yozgatı bambaşka anlatıyorlar.siz gerçeği yazarken onlar hayallerini anlatıyor.Demekki ne yazsanız boş..zaten yozgatlı oyalanmaya alışmış...

Dilek
10.07.2014 15:54:00

Bir memleketin derdi,bir memleketin iktidarla olan ilişkisi ve bir memleketin geleceği ancak bu kadar anlaşılabilir netlikle yazılabilirdi.Bugün yerel basında yazılanlara baktım.Diğer meslektaşlarınız da sizin verilerinizden esinlenmiş.Bu mükemmel açık dilekçe için sizi tebrik ediyorum.İyiki varsınız ve Yozgattasınız Hakan bey..

Yasin Ali ER
10.07.2014 11:21:00

YorumunuzNÜFUSUMUZ GÜNBEGÜN ERİYOR!
........
12 senede, yeni doğanların dahil edilmediği hesaplamalara göre ilimizden 135 bin kişi göç etmiştir.
Kimileri nerede ise def-i hacetinin gelip gelmediğini bile google amcasından sorar da; "bu iddia doğru mudur acep" diye, 2002 tarihinden itibaren Yozgat il nüfusuna dair istatistiklere bakmayı akıl edemez.
Üstüne bir külhanbeyi tarzı hitap koyarak, iftira edildiğini ve böyle bir iddianın sadece muhalefet etmiş olmak için söylendiğini geveler!
....
Bizim kalabalıklarımız ise, bırakın google amcasıyla konuşmayı, meydandaki liderinin ne dediğine bile aldırış etmez, duymaz, anlamaz. Ana avrat sinkaf edilse farkına varmaz.
Kaldı ki; marmaray anlatılmış, boğaza üçüncü köprü yapımına başlanmış, Ankara/İstanbul HTY hattı yakında hizmete girecekmiş, paralel devletçiler 12 senedir bunları ayakta uyutmuş, vay anasını imiş, yahu aboooo bu kadar hizmet nasıl görülmezmiş, TL itibar kazanmış, teröristler affola imiş... Kimin umurunda?
........
O kalabalıkların tüm dikkati dağıtılacak kumanyadadır. Ya da çevrede etkili/yetkili birilerine yakın olup onların görebilecekleri bir yerde daha çok tepinmek, daha fazla nara sallamak ve daha iyi cibicik çalar gibi gözükmektir ki; kendine, oğluna, kızına, gelinine veya bir yakınına bir şeyler lazım olduğunda talebi reddedilmesin!
..........
Yozgat-Sorgun arası yolculuklarımdan birinde, minibüsün içindeki birisi "ula ne gozel gonuştu gine bizimki"
Yerel seçime yakın bir zamanda, siyasi liderlerden birinin mitinginden döndüğü anlaşılıyordu.
Yanındaki; "ne didi, ne didi?" dediğinde; "vallaaa o gatlağani ağnamadım, bilmiyom emmeee bi gozel gonuştu, bi gozel gonuştu görecağadin."
BU GÜN DE AYNISI OLACAK...
BAŞBAKAN, BEN YOZGAT ve YOZGATLININ AŞIĞIYIM DİYECEK. DİNİME İMANIMA SİZİ NE KADAR ÇOK SEVDİĞİMİ ANLATAMAM DİYECEK.
SİZ BİZE SAHİP ÇIKTINIZ, BİZ DE SİZE BUNDAN SONRA SAHİP ÇIKACAĞIZ DİYECEK.
HER NE KADAR BUGÜNE DEK BİRİNCİ MİLLETVEKİLİNİZ BEN OLACAĞIM DEDİĞİM HALDE SİZİN SORUNLARINIZI SALLAMADIMSA DA, CUMHURBAŞKANI OLURSAM VALLAHA DA BİLLAHA DA, İKİ GÖZÜM ÖNÜME AKSIN Kİ, BURAYA HAVA YOLU İLE GELECEĞİM DİYECEK.
Kalabalıkların aklına gelmeyecek ki, hiç bir hizmet ürünü ekmeden oy ürünü alınabilen Yozgatlıyı kim sevmez...
Yozgatlıyı İki müstahdem, bir müdür tayini ile ilin her meselesini hallettiğine ikna edebildikten sonra Yozgat seçmeninin oyları çantada keklik değil de nedir?
Hava yolu ile gelme konusunda bir gariplik yok!
Helikopterler şehrin göbeğindeki meydana bile iner zaten

Alptuğ
10.07.2014 09:00:00

yüreğinize kaleminize sağlık. Yozgatta Osman Hakan Kiracı da olmasa duygularımıza tercüman olacak kimse çıkmayacak. Allah size sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.inşallah sayın başbakanımız bu güzel yazınızı okur ve gereğini yapar yoksa yatırımsızlık yüzünden göç veren yozgat bitip tükenecek

Murat
09.07.2014 22:28:00

Ak Partililer yozgatta her şeyin güllük gülistanlık olduğunu ifade ediyorlar.demekki yozgatın dışına çıkmamışlar.çevre vilayetleri görmemişler.çıksalar dışarı aradaki farkı görürler.yozgat hakkaten geri kalmıştır.
yozgatın bu durumunu da çok güzel ifade etmişsiniz.yazınız sanki tarihi bir vesika..umarım bu yazıyı başbakan okur da faydalanır yozgat gerçeğini anlar.

Nesrin
09.07.2014 21:42:00

Süper bir yazı..Biri bu yazıyı sayın başbakana bi şekilde ulaştırmalı.Başbakanımızda Yozgat gerçeğini görmeli.Yozgata sahip çıkmalı..Yoksa yozgatı daha da kötü günler bekliyor.

levent
09.07.2014 21:36:00

sayın kiracı
Durup durup arasıra yazıyorsunuz ama dolu dolu yazıyorsunuz.
Birilerinin sayın başbakana bunları yazması lazımdı.Ak partiler yozgat için pembe tablolar çiziyorlar,halbuki durumumuz iyi değil. Herkes sizin alattığınız gerçeği görsün.iktirdardan laf değil,destek bekliyoruz.Kaleminize sağlık..

Yozgat Yozgat
09.07.2014 15:49:00

Yazar, Başbakan'a, Yozgat'a gelediğinde bu konuları ele al diye tüyo veriyor. Yozgat'ı ihya etse ne olur? Güneydoğu'yu Pkk'ya peşkeş çekmiş adam. Yozgat'a çok yatırım sözü verecek, ihalecilerle kırışacağı paralar için bir şeyler de yapar.Soygun işleri tam gaz gidiyor. Adam, değerlerimizi sıfırlamış, hala adama destek verenlere ne diyelim. Allah basiret versin.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ