Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

BOZDAĞ'A VE KAYALAR'A 7 NİSAN SORULARI

12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Partiden seçilen milletvekilleri kimlerdi..
Bekir Bozdağ,Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal..
Ya seçilemeyen ?
Abdulkadir Akgül..
7 Haziranda Ak Partiden kim seçilecek ?
Abdulkadir Akgül,Ertuğrul Sosyal ve Yusuf Başer..
AKP listesinde değişen ne ?
3 dönem yasağı nedeniyle zorunlu değişiklik sonucu Bozdağ’ın yerine Akgül..
Yani ekip aynı ekip..Üçü de eski milletvekili..

Şimdi, Ak Partinin milletvekili aday listesini şekillendiren Yozgat Teknik Direktörü sayın Bekir Bozdağ’a sormak gerekiyor..
Eğer, Bozdağ, liste üzerinde dahlinin olmadığını iddia edecekse o zaman Ak Parti genel merkezinin yetkililerine sormak istiyorum..

Madem, 7 Haziran 2015 seçimlerine biri eski ,diğeri mevcut 2 milletvekili ile girecektiniz de Yozgat’ta neden ‘trajikomik’ türden temayül ve kamuoyu yoklamaları ile Genel merkezde de aday mülakatları yaptırdınız ?
Madem,aynı zevatla yola devam edecektiniz neden Yozgatta bir Pazar günü partinizin bin küsur delegesine “teşkilat temayülü” eziyetini yaşattınız?
Aday tesbit çalışmalarının son aşamasında “ STK’lıların da eğilim ve beklentilerini dikkate alacağız”diye Yozgat il ve ilçelerindeki Sivil Toplum Örgütlerinin yetkili ve yönetim kurulu üyelerini partiye davet edip neden beyhude yere oy kullandırdınız ?
Madem, adayları belirleme kriterlerinde halkın eğilimlerini hiçe sayacaktınız niye çeşitli kamuoyu anket firmalarına anketler yaptırıp Yozgatlı seçmenleri beyhude yere sorgulattınız ?
Madem, mülakatların kıymet-i harbiyesi yoktu da neden Bakan,Müsteşar, ulusararası üne sahip bilim adamı ve de onlarca milletvekili aday adayını niye genel merkezde adeta “mektep”talebesi gibi sınavdan geçirdiniz ?

Ve en önemlisi , Teşkilat ve STK temayül ile kamuoyu yoklamalarında en yüksek oyları elden eden aday adaylarından birini listede neden değerlendirmek istemediniz?
Daha da önemlisi, madem biri eski,ikisi mevcut milletvekilini 7 Haziranda tekrar milletvekili seçtirecektiniz de niye partinizin milletvekili olmayan diğer 37 aday adayına yaklaşık 2 ay adeta “Çin” işkencesi çektirdiniz?
Son iki ay içerisinde yarış atı gibi Yozgat topraklarında koşturduğunuz diğer aday adaylarının alıntırlerine ,emeklerine ve listeye girebilme umuduyla harcadıkları birikimlerine yazık olmadı mı ?

Bir soru da AKP’nin mağdur aday adaylarına soruyorum:
Önümüzdeki dönem 2019 genel milletvekilliği seçimi öncesinde de sahnelenmesi muhtemel bu trajikomik liste senaryosunda yine figüran olarak rol almayı düşünecekmisiniz ?

Ak Partinin aday listesinin organizatör Yozgat Teknik direktörü ile partinin genel merkez yetkililerine son bir sorum daha olacak.
Partinizin teşkilat mensuplarına ve de Yozgattaki STK temsilcilerine beyhude yere “Aday temayül” eziyetlerini yaşatmak ,Milletvekili olmayan aday adaylarını yine traji-komik bir yarışa sokarak yaklaşık 2 ay “Çin”işkencesi çektirmek size ne yarar sağladı.Yozgatta aday tesbit çalışmaları sürecinde Partilileriniz ve STK temsilcileriyle “temayül”, Yozgat seçmenleriyle “ anket “oyunlarını oynayarak ve partinize gönül veren aday adaylarınızla da adeta dalga geçerek hem parti tabanınıza,hem STK’lılara ve hem de aday adaylarınıza zincirleme saygısızlık yaptığınızın farkında mısınız ?

Velhasılı, siz böylesi bir seçim stratejisi ile Yozgat’ta 7 Haziranda “4-0” kazanacağınızı mı sanıyorsunuz ?

LÜTFULLAH KAYALARA DA BİR KAÇ SORU
Gelelim şimdi de Anavatan Partisinin eski Yozgat Teknik Direktörü sayın Lütfullah Kayalar’ın bu yeni dönemde Bağımsız Milletvekilliği adaylık serüvenine.

Maliye ve Tarım eski Bakanı ,CHP 2007 milletvekili adayı Kayalar ,gerek Yozgat ve gerekse Ankaradaki siyasetle ilintili Yozgatlı hemşehrilerimizin yakından izlediği gibi ,7 Haziran 2015 milletvekilliği seçim takviminin ilk aşamasında adaylık niyet ve duyguları depreşmiş olmalı ki yeniden siyaset ve seçim sahnesinde boy verdi.

Adaylık sürecinin başında birçok anket firmasına hem Yozgat’ta ve hem de Başkentte kendisine ilişkin seçim eğilim anketleri yaptırdı.
Ankarada düzenlediği bir dizi toplantılarda ,Yozgat ve ilçelerinde yaptığı bir takım ziyaretlerinde 7 Haziranda Yozgat ve Ankara’dan aday olacağına dair açıklamalar ve mesajlar verdiği bildirildi.

Hatta Yozgat Tarım Fuarının açılışından sonra gazetemize yaptığı ziyaretinde de benim sorularımı yanıtlarken anketlerden çok pozitif ,yani milletvekili seçilebilecek sonuçlar edindiğini belirterek adaylık konusunda 6 Nisanda karar vereceğini ve muhtemelen de Yozgattan aday olabileceğini söyledi.

22 Temmuz 2007’de CHP’den Yozgat milletvekili adayı olması nedeniyle seçimi kaybeden ve bir anlamda hem siyasi potansiyelini tüketen ,hem de siyasi karizma ve itibarını sıfırlayan Kayalar, için aradan geçen 8 yıllık sürecin sonucunda bu seçim arifesinde yeni ve kaçırılmayacak bir fırsat doğmuştu.
Çünkü;Ak Partinin 12 yıllık iktidarı döneminde sayın Bekir Bozdağ’ın Başbakan yardımcılığı ve Adalet Bakanlığından, sayın Cemil Çiçek’in de Adalet ve Devlet Bakanlığı ile TBMM başkanlığından Yozgata için hayal edilen,beklenen ve umulan yararları bulamayan Yozgat seçmeni , son zamanlarda sayın Kayalar’ı mumla arar hale gelmişti .Ve özellikle iktidar partisinin tabanındaki seçmenlerin bir bölümü bile onun adaylığını dört gözle bekliyordu. Öbür yanda ise Kayalar, Ankara toplantılarında bazı taraftarlarının çoşkulu tezahüratlarıyla karşılaşıyordu.

Yozgatta ya da Başkentte adaylık ortamı ve şartları her açıdan oluşmuştu.
Kamuoyu anketleri,Ankara toplantıları,Yozgat gezi ve ziyaretleri ve aylardır yürütülen hazırlık çalışmaları , 7 Nisan sabahı öğrenilen AKP ve MHP’nin Yozgat listeleri de Kayalar’ın mutlaka aday olacağı ihtimalini gösteriyordu.

Ama o, her nedense son dakikada aday olmaktan vazgeçti.
Halbuki bu seçimde Yozgattan bağımsız aday olsaydı, milletvekili seçilemese bile mutlaka ‘dişe dokunur’ oranda oy kazanır ve böylelikle 22 Temmuz 2007’de milletvekilliğinin yanı sıra kaybettiği siyasi potansiyeline ve sıfırladığı siyasi karizmasına yeniden kavuşurdu. 7 Haziranda Yozgatta elde edeceği hatırı sayılır oy potansiyeli ,ona 2019 seçimlerinde sağ partilerden ‘davet’ ve aday olabilme kapılarını açardı.

Hatta masraftan kaçınmayıp etkili bir seçim kampanyası düzenleseydi, Türkiyenin en zengin eski politikacılarından ve sayılı iş adamlarından biri olması nedeniyle bir sponsor aramak yerine hiç değilse bu yıl ki zekatını Yozgatın varoşlarında açlık sınırında yaşayan bir kısım fakir, fukara ve gurabaya dağıtsaydı,büyük bir ihtimalle yeniden milletvekili seçilebilir,ardından da TBMM’nin çatısı altında yeni bir partinin oluşumuna bile öncülük edebilirdi.

Velhasılı,sayın Kayalar kendi adına bu seçimde yakaladığı siyasi hayatının son şansını da heba etmiş oldu.
Yozgatın en eski ve en deneyimli politikacısı Kayalar’ın 7 Haziran seçimi öncesinde hem Yozgat’ta ,hem de Başkentte ortaya koyduğu bağımsızlık milletvekilliği adaylık serüveni de ister istemez akla bazı soruları getirdi.

Şimdi de sözün burasında sayın Kayalara da birkaç soru sormak gerekiyor :

1-Anlattığınıza göre,madem Türkiyenin en ciddi kamuoyu firmalarına yaptırdığınız anketlerden gerek Yozgatta ve gerekse Ankarada size milletvekili seçilecek oranda oy çıkıyordu da niye adaylığınızı koymadınız?

2-Madem, aday olmayacaktınız da sonu gelmeyecak adaylık senaryonuzla Kentimizdeki ve Ankaradaki Yozgat STK’ları , Yozgatlı bir takım siyasi çevreleri , ANAP’tan bakaye yol arkadaşlarınızı ve taraftarlarınızı günlerce beyhude yere niye meşgul ettiniz ?

3-Yoksa tecrübeli bazı MHP’lilerin “O bağımsız aday olmaya cesaret edemez .Çünki,bize kur yapma gayretinde “dediği gibi,” bağımsız aday” mesajlarıyla gerçekten MHP’ye veya başka bir yerlere göz kırpmak mı istediniz ?

4- Aday olmayarak Yozgat’taki AKP,MHP ve CHP milletvekili adaylarını rahatlattığınızı ve hem de büyük ölçüde sevindirdiğinizin farkında mısınız?

11.04.2015

OKUR YORUMLARI
Kamil Torkan
09.06.2015 10:11:00

Sayın Kiracı,
Sizin bu kadar UYARILARINIZA rağmen, bu azgelişmişlik, bu iç göç, bu yetersiz yatırımlara rağmen, YOZGAT HALKI'nın bu AK PARTİ ısrarını nasıl izah etmeli?
sayıgılarımla

Vedat
11.05.2015 13:56:00

sevgili osman hakan çok güzel bir yazı kaleme almışsınız. lakin değişen bir sonuç olacağı kannatinde değilim. 8 haziran sorularını da ayrıca muhterem yozgatlıya sor bakalım

süleyman erdem
08.05.2015 14:41:00

Sayın Kiracı,

Bende şöyle diyorum.Ne gerek var AKP teşkilatının Türkiye Genelinde seçim çalışması yapmasına,ne gerek var bunca emeğe,ne gerek var bu kadar masrafa, Sayın R.T.Erdoğan her ilden AKP adaylarının sıralamasını yapsaydı.AKP Genel Merkezine verseydi.O adayların illerinde tanıtımına bile ihtiyaç yoktu.Her ildeki bilboardlarada R.T.Erdoğan'ın posterleri asılsaydı.Hatta Nasıl rahmetli Bülent ECEVİT 20 Temmuz 1974 yılında "KARAOĞLAN" olarak lanse edilip,CHP il örgütleri tarafından o bölgede yapılacak seçimlerde oyun kime anam?,oyun kime bacım? dediklerinde elbetteki KARAOĞLAN'a cevabını alıyorlardı. ve memnun kalıyorlardı.Bu defada R.T.ERDOĞAN'ı "AKOĞLAN" olarak betimleyip,AKP teşkilatları 7.Haziran seçimlerinde oyların aslında A.K.P'ye değil."AKOĞLAN"!a verildiğinin şahiti olabilirler.

Ahmet Torbacı
18.04.2015 13:47:00

YENİ TÜRKİYE DİYE GEVELEYİP DURDUKLARI, MEĞERSEM ESKİ MİLLETVEKİLLERİYMİŞ. ŞİMDİ ALLAH AŞKINA BUNUN NERESİ YENİ TÜRKİYE? BU KADAR PALAVRACI TAKIMI GÖRMEDİM. HADİ ONLAR PALAVRACI, BU PALAVRACILARA BU DESTEK NİYE?

SAYIN KİRACIYA TEŞEKKÜRLER, PALAVRACILARIN İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARMIŞ.

Kamil Torkan
18.04.2015 00:09:00

Böyle sadece Yozgat aşkı dolu bir yazıdan en ufak bir hisse çıkaramayan, AK Parti 4-0 alır diyerek partisinden başka hayatında hiç bir değeri olmayan rıza fırat gibilerine yazıklar olsun demekten başka bir şey aklıma gelmiyor.

Gönlünde Yozgat aşkı olanlara, önce Yozgat ve Yozgatlılar diyenlere de selam olsun.

16.04.2015 21:06:00

rıza fırat bey , ak parti yozgatı geriletecek,bozdağ ve ekibi 12 yıl kebap yapacak sizde çıkıp 4-0 türküleri söyleyeceksiniz.yazıklar olsn size..sizin gibi seçmenler olduğu müddetce akp gine 4-0 yapar.siz de kına yakarsınız olur biter,,

Adem
16.04.2015 17:04:00

Ak parti tabiiki bekir bozdağ, taner hoca ve benzeri değerli hemşehrilerimizi öteleyerek affedilmez siyasi gaf yaptı.aslında yozgata yine zarar verdi.yazık hem de çok yazık

rıza fırat
16.04.2015 09:18:00

bu seçimde yozgatta akp 4-0 alır kusura bakmayın.

Deniz
16.04.2015 09:01:00

o figüran zannettiğiniz aday adaylarının çoğu her yıl seçim yapılsa her defasında yine aday olurlar.çünki hepsnin de derdi milletvekili olmak degil,çoğunun derdi aday olup kendilerine iktidar kanadından kendi işkollarında rant elde etmek veya kendilerine topluma kabul ettirmeks egosu..yoksa her biri bilbord ve gazete reklamları vesair masraflar için en az 30-40 bin lira niye harcasınlarki..

selim
15.04.2015 21:32:00

şayet bir memlekette yaşayan insanlar oradan göçüyorsa o memleket gerisin geri gidiyor demektir.şayet bir memleketin vekili 12 yılda kendini yükseltiyor,temsil ettiği vilayeti geriletiyorsa o memleketin hali harap demektir.Bravo Bekir Bozdağa 4 sene sonrakinin listesini yapıyorsa onu alkışlamak lazımdır.konuşmak,yazmak boşunadır mirim boşuna..

ahmet
15.04.2015 16:53:00

Sayın kiracı yazınız süper dünyanın başka hiçbir ülkesinde görülmeyecek bir dramın resmini çizmişsiniz. Hakikaten ülke genelinde diğer illerdeki tabloda Yozgattakinden farklı değil sen profösörleri, avukatları doktorları iktisatçıları bürokratları aday aadyı müracatını kabul et ve bu müracaatın bedelini tahsil et yetmedi ön seçim yetmedi mülakat ama sonucunda kendi yaptığın ön seçimin mülakatın sonucunu hiçe say ve seçmenden oy iste. Senaristler iş başına bu olayı film yapın

Rabia Mertcan
15.04.2015 15:30:00

Sayın Kiracı;
yazınızı büyük bir dikkatle okudum,öncelikle böylesine güzel tespit ve değerlendirmeniz den dolayı sizi tebrik ederim.
Figüranlar,aktirisler maalesef siyasette hep varlardı ve var olmaya devam edecekler,bunun önüne geçilmesi imkansız.
Şimdi bende hem sizin tespitlerinize katkıda bulunayım hemde bazı şeyleri soru şeklinde açığa vurayım izninizle.
Bu figüranlar değil midir ki biz bu partiye yıllarımızı verdik derken koskoca Yozgat belediyesinin 3 tane Has partiliye teslim edilmesine seyirci kalan,itiraz etmeyen boyun eğen,yine bu figüranlar değil midir belediye meclis toplantısında yardımcılarında has partiden olmasına kendi oylarıyla destek verenler.
Gelelim vekil aday adaylıklarına amaç zaten üzüm yemek değil bağcıyı dövmek değil midir.onca adayın en az 40 tanesi hayal dünyasında yaşadığını biliyordu,buna rağmen partililiklerini tescilletmek adına bile bile bu oyunda figüran rolüne soyundular.
sayın kiracı;
bu Yozgat'ın kaderindevar,ezilmek,ötelenmek,oyalanmak,ilgisizlik,sahipsizlik.şöyle bir sorsun herkes vicdanına ilk 3 te ki akp vekilleri budan önce ki süreçte ne verdiler yozgata.
cevap tabi ki kocaman bir HİÇ.
o halde el insaf diyin lütfen oylarınızı verirken aklı selim olun particilik değil biraz da memleketçilik yapalım. SAYGILARIMLA

Selim Dikkaya
15.04.2015 00:24:00

Bu yazınız bana kelimelerin serdarı Cemil Meriç'in bir sözünü hatırlattı: "UYUŞUK TOPLUMLARI ANCAK TOKATLAYARAK UYANDIRABİLİRSİNİZ"

Bu yazınız da "tokat" gibi bir yazı olmuş. On numara beş yıldız benden.

Yozgat halkı uyanın artık sabah oldu.

Dua ile

Ali ELVAN
14.04.2015 22:36:00

Sn KİRACI 7 Nisan değerlendirmeleriniz mükemmel sizin gibi bir ustaya da zaten böylesi yakışır AKP listesine gelince onlar Yozgat seçmenini çok iyi analiz etmişler yani afedersiniz nasıl olsa oy veriyorlar Şimdi gelelim bu AKP kadrolarının başarılarına: Yozgatın nüfusunu dötyüzbinlere milletvekili sayını dörde düşürdüler tek fabrikamız olan bira fabrikasını sattılar 49 belde belediyesini kapattılar birinci ligde oynayan futbol takımını amatör kümeye düşürdüler her köye okul yol su elektrik telefon hizmetlerini ilk defa bu kadrolar getirdiler tarımda rekor üstüne rekor kırdılar hatta geçen hafta köylere kömür dağıttılar bir kaç gün sonra makarna bile dağıtacaklar adamların hakkını yemeyelim

Aydoğan
14.04.2015 17:11:00

Size niye çok ödül vermeleri rastlantı değilmiş.Gerçekten çok objektif.çok realist yorumlarda bulunuyorsunuz.Yazılarınız aynı zamanda yol gjsterici ..yozgatlı münevver tabakanın saygınlığını kazanan bir yazar olarak ben de size takdir hislerimi sunuyorum.iyi ki varsınız..kaleminize ,yüreğinize sağlık diyorum.

Ayşe
14.04.2015 13:41:00

Gerçektende 7 HAZİRAN SORULARI başlıkllı yazınızın afişe edilerek şehir merkezi ilçeler ve köylerde dahil olmak üzere Yozgat genelinde yayınlanması güzel bir fikir olarak sunulmuş ama bence bu yazınızın sinemaya uyarlanması halinde tüm dalda oscara aday olacak nitelikte gişe rekorları kıran bir film olur. Bir düşünün gözünüzde canlandırın profesörler, doktorlar, iş adamları sivil kuruluşların başkanları figüran rolünde mektep talebesi gibi mülakatlar, ön seçimler, yoklamalar ve onca hengameden sonra sonuç !!!

Haluk
14.04.2015 08:24:00

Sayın Kiracı çok gerçekçi ve yerinde tespitler yapmışsınız. Başrolden ziyade Figüran tespitinize bittim.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ