Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgat marka şehir olur mu?

Lafı evelemeden gevelemeden Yozgat’ın meselelerinin bir bölümünü alt alta sıralayacağım bugünki yazıma “Eğer” diyerek başlamak istiyorum :

Eğer, Başka illerin duble yollarının gıpta edilecek kadar hızda ve kalitede yapıldığı bu ülkede Ulaştırma Bakanının bundan iki yıl önce Yozgatlıların huzurunda “Merak etmeyin duble yolunuz 2013 yılı sonuna kadar beton asfalt olacak”diye söz verdiği Yozgat -Sekili arasındaki 10 yıldır süregelen duble yol rezaleti hala nihayete erdirilemediyse ..

Eğer,Eskişehir ve Konya hatlarındaki Yüksek Hızlı Tren projelerinin planlanan sürede tamamlandığı bu ülkede geçmişte Yozgat milletvekillerinin “2012’de hizmete girecek ”dediği Yozgat hızlı tren projesi hala tamamlanamamış ise ve bu gidişle muhtemelen 5 sene sonra hizmete girecekse..

Eğer,Iğdır’a,Şırnak’a hava alanlarının inşa edildiği, Hakkari’de de hava limanının tamamlanma aşamasına geldiği bu ülkede.21 Nisan 2012’de yine Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım tarafından müjdelenen Yozgat hava alanı projesine bugüne kadar başlanamamışsa..

Eğer,Sağlık tesisleri alanında modernleşmenin yoğunlaştığı bu ülkede eski Sağlık Bakanı sayın Recep akdağ’ın 7 yıl önce vaat ettiği,şimdiki sağlık Bakanı sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen yıl temelini atıp “En geç 30 ayda tamamlanacak”dediği şehir hastanesinin inşaatına henüz başlanamamışsa..
Eğer,iktidarın uyguladığı teşvik destekli politikaları nedeniyle doğu ve güneydoğu illerinin tarım ve hayvancılık sektörüne ivme kazandırıldığı bu ülkede Yozgatlı besicilerimizin feveranına rağmen hükümetin en son besicilere yönelik hazırladığı hibe destekli ve 36 il kapsamlı projeye Yozgat dahil edilmiyorsa..

Eğer,Yozgatın komşu vilayetlerinde kentsel dönüşüm projelerinin birbiri ardına artarak hızla uygulandığı bu ülkede, Yozgat eski sanayi sitesindeki enkazı kaldırmak ve 600 aileyi toplu konuta kavuşturmak amacıyla inşaası planlanan ilk kentsel dönüşüm projesine malum nedenlerden dolayı start verilemiyorsa..
Eğer,Yozgatın siyasi iktidar temsilcileri,Yozgatın temel ihtiyaç ve sorunları konusunda hükümetin mutlak hakimi sayın Başbakanı bilgilendirmiyor veya bilgilendiremiyorsa..

Eğer,Devletin Yozgat valisi halkı yakından ilgilendiren kentin gündemindeki yerel meseleleri sivil inisiyatif ve de yerel iktidar temsilcileriyle paylaşmıyor ve Yozgatta gözü sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başka kimseyi görmek istemiyorsa…

Eğer,Yozgatın onca Sivil Toplum örgütü,daha düne kadar düzenli ve sistemli olarak bir araya gelemeyip Yozgatı köpeksiz köy misali eli deyneksiz gezenlerin keyfine terk ediyor,Yozgatın derdine,sıkıntılarına deva bulmak amacıyla 3-5 satırlık ortak bir arzuhali hazırlayıp 10 Temmuzda Yozgatı onurlandıran sayın Başbakana sunamıyorsa..

Eğer,Yozgatın 81 il içerisindeki ekonomik gösterge rakamları içimizi acıtıyorsa..Örneğin; Yozgat,iller arası gelişmişlik endeksinde 70,yaşanabilir kentler arasında 72.sırada ve kamu yatırımlarından en az yararlanan 10 ile arasında yer alıyorsa..

Ve eğer, Yozgat özellikle istihdam ve bildik sorunları yüzünden her yıl ortalama 11 bin dolayında göç veriyorsa,nüfus bakımından tıpkı 4.evre kanser hastası gibi erim erim eriyorsa ve Türkiye İstatistik Kurumunun hesaplamalarına göre,nüfusu 2023 yılında 306 bine düşecekse…
Lafı daha da uzatmadan okurlarıma sormak istiyorum :

YOZGAT,MARKA ŞEHİR OLUR MU?

11.08.2014

OKUR YORUMLARI
Ali ŞAHİNGÖZ
07.09.2014 16:41:00

Saygı değer hemşerim Yazınızın yorumlarından bu sorunun cevabını yazarken hen üzüldüm hemde kendim için bir görev bildim..!
Bu şehrin Köklü ailelerinden kaç kişi kaldı siz daha iyi bilirsiniz.
Genelde eğitim seviyesi yüksek,şehir kültürüyle yetişmiş insanların, sosyal imkamları çok olan şehirlere göçetmesi; Bunlardan boşalan yerleri ise kırsal kesimden gelen ve şehir kültürüne zaman içerisinde zor adepte olunmasından meydana gelen bir toplumda insan haklarından,demokrasiden bir haber olan bir toplumu olgunlaştırmak ve eğitmek çok zor oluyor biliyorsunuz. Birde bunun yanında güçlü Belediye hizmetleri olmayan sivil toplum kuruluşlrının halkı aydınlatıcı aktivitelerde bulunamaması, güçlü belediye hizmetlerinin, istimlak,yol, cadde,bulvar, semt toplu taşıma duraklarının ve kavşak v.s. gibi hizmetlerin olmaması gibi, birde hızlı tren,Hava alanı,duple otoban yolları hizmetlerinin getirilememesi yatırım yapaçak kimselere ulaşım kolaylığı sağlayacak hizmetlerin verilememesi bu kenti marka şehir yaparmı bilmiyorum. selam ve saygılar.

süleyman erdem
03.09.2014 17:14:00

Yozgat 12 yıllık AKP iktidarında,evladının bir BABA'ya veremeyeceği desteğe,sevgiye ve muhabbete rağmen,resmen iktidarın kulu,kölesi olmuştur.İktidarı neredeyse karşılıksız desteklemiştir.Fakat MARKA şehir olacağız söylemleri yaygara ve palavradan ibaret kalmıştır.
Bence YOZGAT bu zaman dilimi içerisinde MARKA şehir olamadı.Fakat seksenbir vilayet içerisinde (Doğu ve Günaydoğunun dünkü mezraları dahil)ARKA şehir pekalada oldu.12 yılda en fazla GÖÇ VEREN ve KÜÇÜLEN VİLAYET olarak TÜRKİYE tarihine geçti.(TUIK verilerine göre TUIK bu iktidara bağlı bir kurum vallahi ben söylemiyorum.Onlar söylüyor.)

mahmut erdem
27.08.2014 11:34:00

selam hocam bir kez daha yüreğinize ve beyin gücünüze sağlık sanıyorum£ki bu gidişle memleketlilerimiz oylarına böyle sahip çıkmadıkları sürece bizleri sağılacak hazır inek konumuna düşürenler çok olacaktır. siz değerli şahsiyetlere minnet duygularımla ,mahmut ERDEM

ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
25.08.2014 14:15:00

Yozgat marka şehir oldu bile. Bir ülkenin en büyük onuru olan cumhurbaşkanlığına AKP haricinde tüm partilerin ortak aday gösterdiği hemşehrisine değil, hiç bir vaadini gerçekleştirmeyen AKP ye %66 oy vererek hayretler içinde Türkiyenin gündemine oturdu.Tebrikler "havası sert insanı mert" Yozgat. Durmak yok göç vermeye ve küçülmeye devam.

süleyman erdem
20.08.2014 10:53:00

Yozgat 12 yıllık AKP iktidarı döneminde asla "MARKA" şehir olamadı.Bırakın MARKA şehir olmayı "ARKA" şehir olarak kalmayı bile başaramadı.AKP iktidarı döneminde, Yaklaşık TUIK verilerine göre yüzde 50 küçüldü.Ve bu küçülme gitgide devam ediyor.On yıl süre sonra (Enfazla iki genel seçim sonrası) olsa,olsa iki Milletvekili ile temsil edilebileceğimiz TBMM'nde herhangi birgün meclis oturumunda YOZGAT'ın Çorumamı?,Kayseriyemi?Kırıkkaleyemi bağlanacağı tartışılacak bu gidişle.YOZGAT İÇİN DURMAK YOK KÜÇÜLMEYE DEVAM.Hele bundan sonrasını bir düşünün Konyalı Ahmet DAVUTOĞLU Başbakan olursa,KONYA'nın halini.Kayserili Abdullah GÜL Başbakan olursada KAyserinin bundan sonraki halini.Kısacası Yozgat için heriki durumdada değişen birşey olmayacak.Varsada yoksada göçe devam,küçülmeye devam,yatırımsızlığa devam,teşviksizliğe devam,yarım gelen hizmete devam diyemeyeceğim, Yarımın yarısı gelirse Şükretmeliyiz halimize.Güneydoğuda dünün gerikalmış vilayetlerinin ilçeleri bile, devlet desteğiyle,teşviğiyle bugün Yozgat'ı hizmet alma açısından kat ve kat sollamıştır.Dünün ARKA'ları neredeyse bugünün MARKALARI oluyorken, dünün hatırı sayılır "BOZOK SANCAĞI" bugün birilerinin "SALINCAĞI" olmuş durumdadır.ALLAH YAR ve YARDIMCIMIZ OLSUN.

Adınız ve Soyadınız
18.08.2014 20:26:00

Saygı değer Kiracı Deeğerlerine sahip çıkmayan Yozgatlılar varken yozgat marka şehir değil olsa olsa arka şehir olur saygılar...ali elvan

MEHMET ALİ ARIKAN
16.08.2014 13:20:00

OSMAN ABİCİĞİM ANTALYADAN SELAM VE SAYGILAR
YAZINI ÜZÜLEREK OKUDUM YOZGAT IN DERDİ YARASI
HİÇ BİTMEZ.ÖNERİM ŞUDUR
ANKARA DA 500,000
İSTANBULDA 150,000
ANTALYADA 25,000 YOZGATLININ VAROLDUĞU BİLİNİYOR BU SAYI
DİĞER İLLERLE DAHADA ARTAR HEMŞEHRİ DERNEKLERİ İLE İRTİBATA
GEÇİLEREKTEN BİR GÜÇBİRLİĞİ SAĞLANABİLİR.
TÜM HEMŞERİLERİME SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM

M.ALİ ARIKAN

hasan baycan
15.08.2014 13:40:00

sayın osman hakan kıracı beyefendi Yozgat tabiki marka şehir olabilir her ilçeye, beldeye hatta köylere birer kütüphane ve günlük gazete okumak için oda yapılırsa okuması olanlar okuyarak neden, niçin,diyerek analiz yaptığı fırsatı yarata bilirsek sanırın Yozgat o zaman marka şehir olur yoksa görsel medya üzerinden ne verirseniz gerçein bu oldogonu sanarak yaşamaya devam eder bizlerde yalnız muhalefeti karalyarak siyasete devam ederiz herkese ankaradan selamlar

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ