Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Babalar sessiz kahramandırlar

Hüseyin Ölmez isimli bir kader kurbanı ,“Babalar Günü “ öncesinde Isparta E tipi cezaevinden bana bir kartpostal yollamış.

Kendisini tanımıyorum.. Adımı nerden almış, neden bana yazma gereğini duymuş..
Onu da bilmiyorum.

Ama öyle sanıyorum ki demirparlıkların gerisinde içinde alevlenen babalık duygularını bizimle paylaşmak istemiş.

İyi de etmiş..Çünki, çok da güzel anlam yüklü laflar etmiş..

Kendisine içtenlikle teşekkür ediyorum.

Hüseyin Ölmez isimli kardeşimiz ön yüzünde Isparta’nın genel fotoğrafının yeraldığı kartın arka yüzüne inci tanesi gibi döktürdüğü babalar gününü kutlama mesajında sözlerine “Bir haber, bir yazı ne de olsa çok şey anlatır aslında insanlara”diye başlamış..Mesajının son bölümünü de aynen şöyle noktalamış:

“Benim gibi ,bir kader mahkumundan bu kartı ve bu satırları beklemeyebilirsiniz . Ama ben yine de size yolladım. Hatam, kusurum varsa çok özür dilerim. Tüm Herkese armağan olsun..
Ünlü Batılı düşünür ‘Goerge Herbert “
der ki ;

“Babanın rolü,100 öğretmene bedeldir”

Evet, Ölmez de mesajında sanki 100 öğretmene bedel bir baba edasıyla , bakın başka neler yazmış:

“BABALAR ,ANNELER KADAR ÇOK HATIRLANMAZ.

HİÇ KİMSE DE ZORDA KALDIĞI ZAMAN ‘AH BABAM’ DEMEZ.

BABALAR ADINA YAKILMIŞ, TÜRKÜLER ve ŞARKILAR BİR ELİN PARMAKLARI KADAR AZDIR.
BABALAR, EVLATLARINI HEP İÇTEN ve SESSİZ SEVEN, YİNE EVLATLARINA İÇİN İÇİN AĞLAYABİLEN DUYGULARI ASİL, SESSİZ KAHRAMANLARDIR.

D 9 KOĞUŞUN SESSİZ DUVARLARININ ARKASINDAN TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜNÜ YÜKSEK ve DUYULUR BİR SESLE KUTLUYORUM”


Hüseyin Ölmez, daha ne kadar özgürlüğün özlemiyle mapushane duvarları arasında yaşayacak ?

Onu da bilmiyorum.

Ama,ben babalar gününe ilişkin bu duygu ve anlam yüklü dizelerini onun adına tüm babalara armağan etmek istiyorum.

Ve öncelikle “Hüseyin Ölmez”gibi demir parmaklıkların gerisinde evlat özlemiyle yanıp tutuşan tüm kader kurbanlarının sonra da evlatları tarafından sımsıcak duygularla kutlanan ve kucaklanan tüm özgür babaların babalar gününü kutluyorum.


ÇOCUKLARIN İRFAN AMCASIYDI O


İrfan Avgan..

Doktorluğun ötesinde önce bir İstanbul beyefendisiydi. Hakeza eşi Yasemin Avgan da İstanbul hanımefendisidir.

Sanıyorum 1980 öncesinde Yozgata geldi ve bir çeyrek asır Yozgat Devlet hastanesinde çocuk doktoru olarak çalıştı.

Bundan 5-6 yıl önce Yozgat’tan sessizce ve geride hoş bir seda bırakarak ayrılmıştı.
Dr.Avgan özellikle 1980’li yılların Yozgat çocuklarının bildik doktoruydu. Çünki 1970’li yılların sonlarında ve 1980’li yılların başlarında genellikle hastanenin tek çocuk doktoru olarak görev yapmıştı.
Bizim çocukların da doktoruydu.

Sıcak bir insandı. Sevecendi, hasta çocuk psikolojinden çok iyi anladığı için tüm çocuklarla iletişimi mükemmeldi. O nedenle bütün çocuklar ona “Doktor amca” değil, “İrfan amca” derdi.
Çoğu Yozgatlı’nın üzerinde titrediği yavrularının sağlıklı büyümesinde İrfan hoca’nın emeği unutulmaz, unutulamaz..

O, hem düzeyli bir doktor,hem de düzeyli bir insandı.

Sessiz, sakin, yumuşak başlı, merhametli, şefkatli ve hepsinden önemlisi temiz kalpli bir insandı.
Tıp camiasında eşine ender rastlanır insancıl değerleriyle simgeleşen bir insandı.

Geçen hafta Bursa’dan gelen ani vefat haberiyle inanın ailece sarsıldık.

Ansızın yakalandığı amansız kanserin acımasızca 1 ay gibi çok kısa sürede bu dünyadan alıp götürdüğü Dr.Avgan, sanıyorum sadece bizi değil,onu tanıyan her Yozgatlı’yı gerçekten üzdü.

Değerli eşi sayın Yasemin Avgan’a, yavrularına, ailesine ve tüm İrfan Avgan sevenlerine Allah’tan tekrar başsağlığı ve engin sabırlar diliyorum.

Toprağı bol, mekanı cennet olsun..

OKUR YORUMLARI
ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
27.07.2011 20:03:00

Değerli Osman Beyciğim,Yozgatın folklorik ürünleini araştırıp yayımlayan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Sn.İsmail Cansız ve Sn. Uğur Ünal hocalarıma sizin tavassutunuzla minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.İstanbuldan selam ve saygılar.

ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
24.07.2011 13:10:00

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti yönetim kurulu başkanı değerli basın mensubu Sn.Osman Hakan Kiracı.Bizde sizin şahsınızda tüm Yozgat basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını içtenlikle kutlar İstanbul’dan saygılarımızı,sağlık ve başarı dileklerimizi sunarız.

irfan BÖLÜKBAŞI
27.06.2011 15:08:00

saygıdeğer Osman ağabey , Dr.İrfan AVGAN ın vefatını yazınızdan öğrendim ve çok üzüldüm . ALLAH gani gani rahmet etsin. tüm sevenlerine yani tüm Yozgatlıya başsağlığı diliyorum .üzüntüm den fazla birşey yazamıyorum . Hoşcakalın

ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
04.07.2011 21:12:00

Değerli hemşerim sayın Erdem Erdemir Beyefendi.Bu köşeye gönderdiğiniz yazınızdaki son cümleniz olan " Yozgatta namusuyla evine ekmek götüren her BABA bence bu ülkede yılın BABASI'dır ".sözünüz için sizi kutlar İstanbul dan saygı ve selamlarımı sunarım.

erdem erdemir
30.06.2011 08:48:00

Ciddi istihdam sıkıntısı çeken, zamanında Osmanlı'ya sancak olan, düşman çizmesi girmemiş bu memlekete içinde bulunduğu durum hiç yakışmıyor. Mekan aynı mekan fakat demekki insan aynı insan değilmiş. Diğer vilayetler daha'da büyürken, ilçeler il olurken YOZGAT kan kaybetti,kan kaybı artarak devam ediyor. Yozgatta namusuyla evine ekmek götüren her BABA bence bu ülkede yılın BABASI'dır.

jale özmen
27.06.2011 01:13:00

eniştem merhum irfan avgan için yazdığınız kelimeleri defalarca okudum okudum ve ağladım duyarlılığınız için size teşekkür etmek istedim ablam yasemin hanım içinde bahsettiğiniz sözler çok güzeldi onlar en yakınlarından bile uzak kalarak yozgatlılara hizmet vermeyi yıllar boyu o şehirde kalmayı tecih ettiler ben size vefalı bir yozgatlı ve acımızı paylaşan büyük gazeteciliğiniz için teşekkür ederim elinize ve kaleminize sağlık saygılarımla

Mehmet KARA
25.06.2011 18:26:00

Osman bey Ispartadan yazan Hüseyin Ölmez'in kartpostala yazdıkları doğru ve güzel sözler. Bende tüm Babaların gününü kutlarım. Ayrıca Dost bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayım benimde çocuklarım onunla büyüdü onlarında irfan amcası idi Allah gani gani rahmet eylesin çok genç yaşta ayrıldı aramızdan tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.ANKARADAN Selamlar.

ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
25.06.2011 15:49:00

Değerli Osman Beyciğim.Bu sefer köşenizde iki duygusal olaya yer vermişsiniz.İkisi de içimizi burktu.Sayın Hüseyin Ölmez beyefendinin size gönderdiği karta yazdığı “BABALAR ,ANNELER KADAR ÇOK HATIRLANMAZ. BABALAR, EVLATLARINI HEP İÇTEN ve SESSİZ SEVEN, YİNE EVLATLARINA İÇİN İÇİN AĞLAYABİLEN DUYGULARI ASİL, SESSİZ KAHRAMANLARDIR.Cümleleri ne kadar isabetli bir yorum.Çerçeveletip duvara asılacak kadar güzel bir vecize.Evet benim rahmetli babam Muammer Çapanoğlu da eski terbiye gereği bize sevgisini belli etmezdi.Ben önce baba olunca sonra da dede olunca bunun ne kadar yanlış olduğunu fark ettim.Çok şükür tek kızıma da ikiz torunlarıma da becerebildiğim kadarı ile sevgimi belli etmeye ve onları her şeyden çok sevmeye gayret ettim.Sayın Hüseyin Ölmez beyefendi’nin kısacık kartından pek bir şey anlaşılamıyor.Acaba evlatlarından ayrı kaldığı için evlat hasretimi çekiyor ? Eğer öyle ise dilerim tez zamanda sevdiklerine kavuşur. Soyadı Ölmez olduğu için umarım içindeki yaşam arzusunu ve insan sevgisini de kaybetmez.Sevdiklerine kavuşmak için kendini mutlu görmek ve yaşama sıkı sıkı sarılmak için çaba göstereceğine inanıyorum.Zira soyadı Gülmez olan bekar bir bayan iş arkadaşımın öyle çileli bir hayatı vardı ki içimden zavallı arkadaşımın soyadı hayatına yansımış derdim.Hüseyin beyefendiye selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Yozgatlı çocukların değerli “Doktor amcaları”Merhum İrfan Avgan beyefendiye de Allahtan rahmet ve değerli ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum.Kendisi ile teşerrüf etmemiştik ama şurası muhakkak ki sizin bu kadar övgünüze mazhar olmuş bir kişi hele de bir hekim ise mutlaka yeri doldurulamayacak kıymetli bir insandır.Işıklar içinde yatsın.İstanbul’dan selam ve saygılar.

HASAN BAYCAN
23.06.2011 18:26:00

sevgili hemşehrilerim öncelikle bu sutunlatı bizlere açan YOZGAT GAZETESİ sahibi ve başyazarı olan sayın 0sman hakan kiracı beyefendiye bir yozgatlı olarak şahsım ve aynı duyguları paylaştıklarına inandıgım tüm yozgat sevdalıları adına birkez daha teşekkür ederim. YOZGAT ve yozgatlılar için düşünce ve önarilerimizi dillendire biliyoruz umarım ve beklerimki bilgisi ve fikri olan her yozgatlının bu iletişim ortamına katılmalarında ve katkı koymalarında yarar vardır diye düşünüyorum. ÇÜNKİ BU YÜZYIL İLETİŞİM yılıdır. Tüm yozgat gazetesini internetten okuyan okurlardan öneri ve düşüncelerini bu sütunlarda yazmalarını bekler MUTLU . SAGLIKLI. VE BAŞARILI BİR HAYAT DİLEGİYLE.ANKARADAN selam ve sevgiler HASAN BAYCAN.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ