Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

AH MUSTAFAM AH

Gözü yaşlı ailen, bütün sevenlerin ve biz.
Senin yokluğunda 4 günden beri nerdeyiz? Göktemiyiz, yerdemiyiz bilmiyoruz.
Galiba hala şoktayız Mustafam.
Seni kaybetmenin ızdırabı, acısı ve sıcaklığı alev alev içimizi yakıyor..
Seni kara toprağın altında düşündükce yüreğimizden kan damlıyor, hala canımız acıyor.
**
Biliyorsun Mustafam,
Büyük ağabeyin rahmetli ‘Muhittin’ benim can kardeşimdi. Sen de benim küçük kardeşim.
Doğallığın ile sanki Muhittin’in ikizi gibiydin. Gözlerinin içinde ve üslubunda hep Muhittin’in hayalini anımsardım. Müstesna insan, ebedi dostum Muhittin’le tükenmeyen özlemimi hep seninle gidermeye çalışırdım. Ama sen de tıpkı Muhittin gibi, apansız, hem de hiç beklemediğimiz bir anda çekip gittin.
Ne hazindir ki; senin vefatınla birlikte ben Muhittini bir kere daha kaybettim.
Bu satırları yazarken ve ikinizin yokluğunu düşünürken ızdırabımı anlatacak kelime bulamıyorum.
**
Fatma hanım, Seda, Göktuğ, tüm ailen, ben, Emine ablan ve tüm sevenlerin senin yokluğuna nasıl alışabileceğiz, hiç bilemiyoruz.
Sen bize ve tanıdığın her Yozgat’lıya yüreğinden unutulmaz güzel hatıralar bırakarak ebedi aleme göçüp gittin.
Ama hepimiz şunu bilmeni istiyoruz.
Sevgili Muhittin’i, Emine ve Nagehan kardeşini unutmadığımız gibi, elbette seni de hiç unutmayacağız. Daha doğrusu, o gözlerinden ve yüzünden hiçbir zaman eksilmeyen tebessümlerini asla unutamayacağız.
Toprağın bol, mekanın cennet olsun.
Nur içinde yat Mustafam.
Osman Hakan KİRACI
________________________________________________

Bozdağ’ın bahanesine ilişkin okur yorumları

Hızlı tren, sürekli gecikmesi nedeniyle Yozgat’ta artık çoban hikayesine dönüşmüş; AK Parti için ertelemeli bir vaad, Yozgatlılar için de her yıl umutların tazelendiği dillerde sakız olmuş bir projedir.
Bayramdan önce Yozgat’a gelen AK Parti Yozgat milletvekili Sayın Bekir Bozdağ, Yozgat TSO’da Hızlı Tren projesinin akıbetine yeni bir açıklık getirme ihtiyacı duymuş olmalı ki, bakın ne demişti:
“Ankara-Yozgat-Sivas YTH projesi, coğrafi ve teknik sebeplerle uzadı. Bunun başka bir nedeni yok.”
Gazetemizin web sitesi www.yozgatgazetesi.com ile birlikte facebook ve twitter sayfalarımızda toplam 11.549 takipçimizin eriştiği “Hızlı Tren projesinin gecikme nedenine ‘Bekir Bozdağ’ bahanesi” başlığı altında yayınladığımız bu açıklama, beraberinde çeşitli yorumlara da vesile oldu.
Bekir Bozdağ, Yozgat siyasetinin yetiştirdiği zeki ve hazırcevap bir politikacıdır. Ama her ne hikmetse Yozgatlının karşısına geçip nutuklar attığı bazı zamanlarda sanki basireti bağlanıyor ve ince zekasıyla çelişen laflar ediyor.
Gerçeklerle ilgisi olsun veya olmasın, söyleyeceği her sözün Yozgat’ta yaşayan bütün insanlar tarafından mutlaka kabul göreceğini, onaylanacağını ve alkışlanacağını düşünüyor. Daha da açık bir ifadeyle hemen hemen herkesi saf, hem de çok ‘saf’ zannediyor. Bazı hallerde daha da ileri gidip, bu kentte yaşayan aklıselim insanların da adeta aklıyla dalga geçiyor.
Oysa artık bu çağda herkes, her şeyin farkında… Lafın, vaadin ve açıklamanın sahibi kim olursa olsun, eğer duydukları aklına uymuyorsa, tepkisini çekinmeden dile getirmekte.
İşte, buna örnek tepkiler..
30 Temmuz 2019 tarihinde gazetemizin Facebook sayfasında yer alan Sayın Bozdağ’ın açıklamasına gönderilen yorumlardan birkaçı..
Bakın ne diyor, başta Yazı İşleri Müdürümüz sn.Y. Ali Er ile diğer takipçilerimiz:
TC AHMET YANALAK: Bu projeyi ortaya koyanların, üç yılda bitirileceğini söyledikleri projenin 10 yılda bitirilememiş olmasını ‘coğrafya’ ile izah etmeye kalkışmaları aymazlıktır. Sormazlar mı adama? Projeyi hazırlayanlar ‘coğrafya’yı bilmiyorlar mıydı?
HATTAT YASİN ALİ ER: Bu şecaat arzı; “aslında proje mroje yok” demektir.
Uydum hazır olan ya tutarsa cambazlığına! Ya bizi projelerin neye ve hangi şartlara göre hazırlanıp planlandığını bilmeyecek kadar ahmak zannediyorlar, ya aklımızla
dalga geçmeye kalkışıyorlar, ya da gerçekten bölgenin coğrafi yapısı hakkında bilgileri yoktu… Zaten bu ülkeye dair bilgileri yok! İlgileri olmadığından mıydı acep?
İSMAİL EKMEKCİ: Plan, program ve zamanlama yapılırken bölgenin coğrafi durumu göz önüne alınmıyor mu? Bir kere de samimi olun. Bir kere de doğruyu söyleyin.
Bir kere de ‘hata yaptık’ deyin. Mazeretinizi kimse dikkate almıyor.
ABDULLAH DOĞAN: Yeni hükümet sistemine göre, bu mevzuda Ulaştırma Bakanlığı birşeyler söylerse ciddiye alınır... TBMM Anayasa Komisyonu başkanı, son AYM kararı ile ilgili ne düşünüyor; onu anlatsın…
BÜLENT DEMİRTÜRK: Aha bu sene bitti, aha şu sene bitecek derken coğrafi yapı farklı mıydı da hikayeden söz verip durdu zatı muhterem Bakanımız? Kimse kimseyi aptal sanmasın. Bu şehir, bunca senedir ne çektiyse kendiden başkasını düşünmeyen siyasetçilerden çekti.
BEKİR ŞAHİN: Yozgat Kadışehri Ovasından geçen yolun rotasını kendi ilçenin dağlık arazi olan Akdağmadeni’ne ve köylerine çevirirsen tabii ki de uzar.
**
Bu yorumların ardından benim de başka bir yorum yazmama gerek var mı dersiniz ?

10.08.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ