Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

YOZGAT MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA TV’DE AÇIK OTURUM ÇAĞRISI

Eskiden seçim kampanyaları..
Hareketli..
Çekişmeli..
Heyecanlı..
Rengarenk geçerdi..
Meydanlar,dolu dolu coşkuyla inlerdi..
Adaylar, 90’lı yıllarda yerel televizyon proğramlarında tartıya çıkardı.
Seçmenin gözüne girmek için vaadlerini ve projelerini enine boyuna anlatabileceği TV ekranlarına ve gazete röportajlarına özel önem verirdi.
Hatta,TV’lerde her seçim öncesi düzenlenen açık oturumlar,izleyenlerine adeta “milli maç”heyecanı yaşatırdı.
90’lı yıllarda Yozgatta 2 televizyonumuz vardı.
Birini ( Bayrak TV ) 2000’li yılların başlarında şimdiki Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan genel idare kurulu üyesi olduğu Saadet Partisine pazarladı.
Diğerini Yimpaş Holding’in yıllarca finanse ettiği RTV 66’yı da Celal Doğru batırınca kapandı.
Şimdilerde Yozgat’ta Televizyon yok..
Yani,Yozgat Türkiyede yerel televizyonu olmayan nadir kentlerden biri..

* * *

Evet, şimdilerin seçimlerinde renk,hareket,heyecan kalmadı artık.
Partilerin ve adayların seçim aktiviteleri belli..
Esnaf ziyaretleri :
“Selamünaleyküm-Aleykümselam-Hayırlı olsun-Eyvallah”
Otobüs üzeri sözde mitingler :
Adaylar nerede biraz kalabalık bulabilirse o bildik bayat nutuklarını atıyorlar.
Ve seçim araçları da kampanya geleneği gereği müzik eşliğinde caddelerde dolaşıyor.
Ama partilerin seçim etkinliklerine eskisi gibi rağbet yok.
Sadece bağımsız aday Lütfullah Kayalar cephesinde hareketlilik gözleniyor. O kadar…

* * *

Yozgat , 1 Kasım öncesinde benim meslek hayatımda gördüğüm en durgun ve en heyecansız bir seçim kampanyasını geride bırakıyor.
Ve bu arada seçmen profilimize ilişkin bir tesbitimi de söyleyeyim :
Yozgattaki özellikle genç nüfusu oluşturan 15-25 yaş arası jenerasyon, ayrıca üniversite öğrencileri , kamu kesiminde görev yapan yabancı kamu görevlileri ve kentimizde yaşamakta olan mülteciler maalesef milletvekili adaylarımızı tanımıyorlar.
Adayları sadece yerel gazetelerde ve seçim broşürlerinde görebildikleri fotoğraflarıyla hatırlayabiliyorlar.
Hele hele partilerin varsa eğer,vaad ve projelerinden kimsenin haberi yok.

* * *

Oysa özellikle Yozgatın en ücra semtinde, köyünde , kasabasında daha doğrusu Yozgatın her köşesinde yaşayan seçmenlerimizin hizmetine talip olduğu vekil adaylarının biyografilerini,Yozgata ilişkin düşüncelerini, proje ve vaadlerini öğrenme, onları her açıdan tanıma hakları var.
Yozgat seçmeni eskiden adayını yerel TV’ler aracılığı ile görsel olarak kendi sesinden ve canlı olarak tanıyabiliyorlardı.
Bugünkü Yozgat milletvekili adaylarını ekrana çıkararak 1 Kasım’dan önce tanıtmak imkansız değil..
Aklıma alternatif bir fikir geldi.
Evet,Yozgatta bir yerel TV yok ama çevremizdeki bütün komşu illerimizde ve de Türkiye genelinde uydudan yayın gerçekleştiren onlarca,yüzlerce yerel kanal var.
1 Kasımdan önce Yozgatta da izlenebilen uydudan yayın yapan bir kanaldan adayların Yozgat seçim masasında buluşabileceği, öncelikle kendilerini ayrı ayrı tanıtabilecekleri,vaad ve projelerini anlatabilecekleri, Yozgatlı vatandaşların sorularını yanıtlayabilecekleri, seçmenlere mesajlarını sunabilecekleri bir açık oturum düzenlemek pekala mümkündür. Hafta sonuna kadar Yozgat siyasetine ve seçmenine projeksiyon tutmak amacıyla yerel bir kanalda TV proğramını www.yozgatgazetesi.com adına biz organize edebiliriz.
Adayların üzerinde anlaşabileceği Yozgat’tan veya Başkentten yerel bir gazetecinin yöneteceği en az 3-4 saatlik canlı bir açık oturum eminim ki;Yozgat seçmeninin adaylarını her açıdan tanımasına ve Pazar günü de sandığa daha sağduyulu bir kararla gitmesine olanak sağlayacaktır.
Yozgat’ın temel sorunlarının ve beklentilerinin gerek siyasi irade temsilcileri ve gerekse muhalefet tarafından seçimden hemen önce masaya yatırılıp tartışılmasının ,Yozgatın geleceğine dair adayların yeni proje ve vaadler konusunda seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun bilgilendirilmesinin bence çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Ve bu nedenle buradan Ak Parti, MHP, CHP, BBP, SP adayları ile Bağımsız aday Lütfullah Kayalara sesleniyorum:
Önerimize olumlu yaklaşmanız halinde 30 Ekim 2015 Cuma akşamı belirleyeceğimiz bir uydu kanalında ortaklaşa benimseyeceğiniz bir gazetecinin yönetiminde Yozgat meselelerinin konuşulacağı bir açık oturuma sizleri davet ediyoruz.
Eğer, bütün adayların katılımı durumunda oturumun kalabalık olacağı ve adayların mesajlarını anlatmada zaman sıkıntısı yaşanabileceğini düşünecek olursanız söz konusu açık oturumu en azından sadece liste başı adayların katılımı ile de gerçekleştirilebiliriz.
Bozdağ, Durmaz, Kayalar, Kaytan, Şenliler ve SP’den Canpolat’ın katılacağı ve uydudan yayınlanarak Yozgatın yanı sıra ülke genelindeki Yozgatlı hemşehrilerimizin büyük bir çoğunluğunun izleyebileceği bir açık oturum..
Ne dersiniz; sizce nasıl olur?
Sayın Yozgat milletvekili adayları…
Önerimizi uygun görürseniz cevabınızı yarın akşama kadar bekliyoruz.
Varmısınız Yozgat’ın meselelerini ve Yozgatın geleceğine ilişkin projelerinizi ekrandan kamuoyuna, Yozgatımızın sessiz çoğunluğuna ve gurbetteki hemşehrierimize anlatmaya..
Haydi hodri meydan..

27.10.2015
OKUR YORUMLARI
süleyman erdem
03.11.2015 09:02:00

Yozgatta bir seçim dönemi daha bitti. Bu seçim sonuçlarıda bence daha öncekiler gibi bizleri hiç şaşırtmadı.Yozgat seçmeni yine alternatifsizlikler içerisinde yine seçimini yaptı.Yine Yozgat KAYBETTİ.Yozgat'a iktidarları döneminde çivi çakmayan bir icra komitesi,nasıl olsa ceketimi koysam kazanır mantığında yine yanılmadı ve yanıltmadı.DURMAK YOK ---------------------- DEVAM.

halit yagiz
29.10.2015 23:27:00

evet cok iyi fikir ama hic birisi cesaret edipce cikamaz acik oturuma sadece lutfullah kayalar ister oda kendini ispat etmek icin hic olmazssa yaptiklarini anlatacak imkan bulur digerleri ne anlatacak ki?

Kamil Torkan
29.10.2015 11:15:00

Çok haklısınız. Vekil adyaları 13 yıldır aynı yüzler olduğundan ve söyledikleri hiç bir şeyi yapmadıklarından, herhalde utanıyorlar ki aynı vaatleri söyleyemiyorlar. Söyleseler, vatandaş soracak bunu 13 yıldır söylüyorsunuz niye yapmadınız birşey diye. Maalesef bu da demek ki Yozgatımızın kaderiymiş. Kaderiymiş derken, Yozgatlı sandıkta kolay kolay hesap soran bir toplum değil. Oysaki, dediğiniz gibi bir yerel TV olacak, adaylar çıkıp topluma bir hesap verecekler, hedeflerini anlatacaklar.Bizde bileceğiz kim nedir. Yozgatlı şimdi yine gidip sandıkta AK Partiye oy verecek. Ak Parti vekilleri de, Ak parti il ve ilçe başkanları da oh ne güzel, birşey yapmadan kaymaklı kadayıf vekilliğe veya başkanlığa devam diyecekler. Bu böyle gidecek anlaşılan.

İnşallah, Lütfullah Kayalar, en azından seçilir ve Yozgata bir uyanış, bir ayağa kalkış getirir de biz ve bizim nesillerimiz de birşeyler görme ihtimalini kazanır. Değilse GÖÇe devam!!!!!!!

hasan baycan
28.10.2015 08:57:00


sayın o.h.kıracı beyefendi size sonsuz teşekkür ederim böyle çağdaş bir öneriyi gazetenizde yayımladıgınız için inaniyorumki[ gerçekleşemez].konuşacak bir şeyleri olmayanlar bu açık davete katılamazlar. şayet böyle bir toplantı olsa bende telefonla katılmak isterim.bir deyiş vardır ayinei iştir lafa bakılmaz.bu güne kadar ne yaptılarki.boş vaatlerden başka.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ