Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

Yozgat'a sahiplenen Cumhurbaşkanı

Yozgatlı hayırseverlerimizin Bozok Üniversitesine katkıları yıllardanberi tartışılır.
Tartışılması da son derece doğaldır.
Çünkü;Yozgatlı zengin işadamlarımız Yozgat Bozok Üniversitesine destek konusunda hem üniversite camiasının hem de Yozgat kamuoyunun beklentilerine her nedense karşılılık verememişlerdir.
Sayın Erdoğan Akdağ’ın Üniversiteye katkıları hep takdirle karşılanırken özellikle Yozgat dışında ikamet eden Erdoğan Akdağ çapındaki zengin işadamlarımızın Bozok üniversitesine ilgisizliği yıllardanberi tartışma konusu olarak süregelmiştir.
Bir de bazı işadamlarımızın üniversiteye taahhüt ettikleri destek vaadlerinin gerçekleşmemesi de ayrı bir tartışma konusu olmuştur.
Lafın kısası , Yozgat Bozok Üniversitesine destek vaadlerinin artık netleşmesi ve kesinleşmesi gerekiyordu.Bu konuda Ankarada,İstanbulda bir dizi toplantılar yapılıyor,ancak yine de neticeye gidilemiyordu.
Yeni kurulduğu için halen yapılanma süreci içinde bulunan Bozok Üniversitesi Rektörlüğü de hayırseverlerimizin destekleriyle ilgili belirsizliklerinin netleşmesini bekliyordu.
Yani,sizin anlayacağınız bir etkili ya da sihirli elin bu işe el atmasından başka da çare kalmamıştı.
Yozgat Bozok Üniversitesine destekler konusundaki belirsizlikler sorununu çözmek kime kısmet oldu, tahmin edebiliyormusunuz ?
Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’e..
¨¨¨
Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanının Yozgat ziyareti proğramı çerçevesinde Galata çamlık otelindeGül’ün beraberindeki konuklarının yanı sıra Belediye Başkanları , Yozgat’ın seçkin STÖ yöneticileri,Yozgat içindeki ve dışındaki zengin işadamları ve yerel siyasetçilerin katıldığı yemekli toplantı sanki Bozok üniversitesinin ihtiyaçlarının masaya yatırılacağı bir toplantı gibi düzenlenmişti.Üniversite yarararına tertiplenen organizasyon hayırsever işadamlarımızın destek vaadlerinin Devletin en tepesindeki sayın Cumhurbaşkanının huzurunda resmen kararlaştırıldığı bir toplantı olarak noktalandı.
Türkiyenin en büyük zenginlerinden hemşehrimiz Mehmet Gülay,Tıp fakültesi binasının projesini hazırlattığını 2011 Nisan’ın da temelinin atılıp 10 ayda tamamlanarak hizmete açılacağını müjdelerken,Bilal Şahin İlahiyat fakültesi, Seyhan Cengiz Turhan BSM ile Kültürevi, Vedat Ali Özışık ise üniversite kampüsünde Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasını yaptırma sözünü verdiler.Toplantıda vaadlerin de ötesine gidilerek Üniversite kampüsünde eski ve yeni hayırseverlerce gerçekleştirilecek tüm Vaadlerin temel atma ve inşaatları bitirme tarihleri bile belirlendi.
¨¨¨
Bu toplantı vesilesiyle daha yakından tanıma fırsatı bulduğumuz Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül,yemekten önce de Yozgatın hayır hasenad işlerine yatkın işadamlarını Üniversiteye desteğe teşvik eden son derece özendirici bir konuşma yaptı.
Bildik bir Anadolu insanı samimiyetiyle konuştu.Yozgat’ın özellikle üniversitenin sorunlarına öylesine içten bir üslüpla yaklaşmıştı ki,sözlerinde sanki bir Yozgatlı’nın sıcaklığını hissettim.
Açıkcası, sayın Cumhurbaşkanının duruşunu,insanlara sevecen bakışını ,düzeyli üslubunu beğendim.Ve Yozgat’ın meselelerine olan duyarlılığını ,yaklaşımını ve ilgisini de çok sevdim.
Bu arada toplantıda dikkatimi çeken bir başka önemli hususu da sizinle paylaşmak istiyorum.
Sayın Cumhurbaşkanının yemeğine davet edilen zengin hem de çok zengin işadamlarımızın bazılarının toplantıya katılmadığını üzülerek müşahede ettim.
Davet edildikleri halde gözümüze çarpmayan o sevgili hemşehrilerimiz bu tür toplantıları hiç kaçırmazlardı. Ama, toplantının içeriğini öğrenmiş olmalılar ki, salonda hiç gözükmediler.
Düşünün bir kere..
Bir tarafta Bozok Üniversitesine katkıda bulunmaktan kaçınmak için sayın Cumhurbaşkanı onuruna verilen Yozgat’ın ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantıya katılmayan ama her zaman ve her yerde Yozgat milliyetçiliği sloganlarını ve Sürmeli türküsünü dilinden düşürmeyen Yozgat sevdalısı zengin hemşehrilerimiz ile toplantıda hazır bulundukları halde “sayın cumhurbaşkanı Üniversite için bizden de bir şey ister mi acaba” diye heyecanlanarak tansiyonu yükselen bazı işadamlarımız…
Ama diğer tarafta söz konusu “Benim bir tarafım Kayserili’dir sayın cumhurbaşkanım”diyen Boğazlıyanlı işadamına “Peki,Yozgat için daha başka ne yapacaksın” sorusuyla Üniversiteye bir de sağlık Meslek binası sözü alan ve Kayserili olmasına karşın bir Yozgatlı gibi,Yozgatın sorunlarıyla ilgilenen ,testiyi kırarken de Yozgatın sorunlarının çözümüne ilgi ve desteklerini sürdüreceğine söz veren Yozgatsever bir cumhurbaşkanı..
İşte,size iki ayrı fotoğraf..Hepimize birçok şeyi birlikte ifade ediyor olmalı..
¨¨¨
Meslek hayatımda ilk defa Yozgat’ın meselelerine sahiplenen bir cumhurbaşkanıyla karşılaşmak beni hayli etkiledi.
Onun için ben Yozgat adına inanın bu Cumhurbaşkanını çok sevdim.
Sayın Gül’ün kendisine ulaşacak Yozgat meselelerine samimiyetle eğileceğine inanıyorum.
Unutmadan toplantıyla ilgili kayda değer bir noktayı daha vurgulamak istiyorum.
Galata Çamlık otelde Bozok Üniversitesine destek edinme amaçlı sayın cumhurbaşkanının başkanlığında gerçekleştiren yemekli toplantının planlayıcısı olduğunu öğrendiğim Başta Devlet bakanı hemşehrimiz sayın Cemil Çiçek, Yozgat milletvekilleri ile yeni vali Şentürk ve Belediye başkanı Yusuf Başer’i içtenlikle kutluyorum.
Devletin tepesindeki Cumhur’un başını Yozgat’ta hayırsever işadamlarıyla buluşturmak akıllıca bir işti.
Ve elini cebine götürerek Yozgat Bozok Üniversitesinin gelişmesine katkıda bulunan gerçek Yozgat sevdalısı tüm hayırsever işadamlarına Yozgatlılar adına şükranlarımızı da sunmayı bir borç biliyorum.
Ayrıca bir hususu daha hatırlatmakta yarar görüyorum:
Yozgat Bozok Üniversitesinin kampüsüne bir fidan ya da bir bina diken her Yozgatsever, o ilim irfan yuvalarında okuyan ve okuyacak olan nice genç nesiller tarafından minnet ve mihnetle anılacaktır.
Ne mutlu Yozgat Bozok üniversitesinin gelişmesinde,büyümesinde emeği geçenlere,desteklerini esirgemeyenlere..

OKUR YORUMLARI
suphi
21.06.2010 22:37:00

abdullah bey gerçekten takdire değer bir devlet adamıdır.tesbitleriniz doğrudur,size katılıyoruz.selam

mustafa
16.06.2010 11:42:00

en içten tebrikler,tebrikler..yine tebrikler.saygılarımla...

Tülin
15.06.2010 07:46:00

Kazandığınız ödüllerle yozgat'ın imajına olumlu katkılardra bulunmanız nedeniyle size bir yozgatlı olarak teşekkür ediyor,başarılarınız daim olsun diyorum.

Etem
13.06.2010 08:41:00

biz biliyoruz ki siz ak partili değilsiniz.makalenizin içinde okuduğumuz gibi yeri geldiğinoe ak partilerin çalışmalarını takdir ediyor,ak partilerin yanlışlarını görünce yerden yere vurarak objektif gastecilik nasıl yapılır bunu gösteriyorsunuz.Bardağın dolu tarafına dabakmak lazım.demekki ödülleri de size boşa vermiyorlar.tebrikler...

çağrı
13.06.2010 07:40:00

19.ödülünüzü de kazanmanız nedeniyle sizi bir hemşehriniz olarak tebrik ediyorum.başarılarınızın devamını dilerim.
Amerikadan çağrı doğan

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ