Osman Hakan KİRACI

GÜNDEM

Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli

CHP YOZGATTA NEŞTERE MUHTAÇ

CHP,YOZGAT siyasetinde yok olmamak için sil baştan yenilenmeli ve Örgütlerini de acilen gençleştirmelidir

CHP, bundan yarım asır önce Yozgat siyasetinin neresindeydi bilirmisiniz ?
1960’lı yıllarda 3 dönem Yozgat Belediyesini yönetmişti.
Salim Korkmaz,Celal Sungur,Edip Boztepe, Cevdet Dündar ve Emin Karaarslan gibi Yozgat siyasetinde iz bırakan daha nice simge sosyal demokratları yetiştiren partiydi CHP.
1973 genel milletvekilliği seçiminin Yozgat’ta birinci partisiydi.
Yani, Yozgat kent merkezinde bıraktıkları kalıcı hizmetleri , unutulmayacak portreleri ve o dönemin seçim maratonlarındaki başarılarıyla Yozgat siyasetinin zirvesinde gezinen partiydi CHP bir zamanlar.
¨ ¨ ¨
Ya bugün..
Sürekli kan kaybeden , her seçimde gerileyen,süratle küçülen hep mağlubiyetlerin partisi oldu CHP.
CHP, neden bu denli hızla erimeye yüz tutmuştur Yozgat’ta..
Bunu anlamak hayli zor.
CHP’ye ilişkin anlayabildiğimiz tek şey bu partinin Yozgatta trajik bir duruma düşmesi.
Yozgatta yıllardanberi sürüp giden göç dalgasına CHP’li sosyal demokrat hemşehrilerimizin de kapıldığını biliyoruz.
Ama Yozgatta kalarak CHP’nin hem tavanında,hem de tabanında siyaset yapmaya çalışan sosyal demokratların kronik seçim yenilgilerine rağmen yıllardanberi sonu gelmeyen sen-ben kavgalarına,kısır çekişmelerine,anlamsız kırılganlıklarına ne demeli ?
CHP içinde ve bütün teşkilatlarında yıllardanberi süregelen iç çekişmelerin ve sen-ben kavgalarının önlenemeyecek hale geldiğini ve daha önemlisi son iki seçimde CHP’de ciddi boyutta aday sorununun yaşandığını gördük.
Bilindiği gibi,CHP milletvekili adaylarını 7 Haziran seçiminde önseçimle ,1 Kasımda da merkez atamasıyla belirlemişti.
Arslan Nurdoğdu “Yozgatın Arslanı”, Onur Kaytan ise “Yozgat’ın onuru “ sloganıyla girdikleri seçim yarışında Yozgat seçmenlerine ne yerel bir proje vaadinde bulanabilmişler , ne de iktidarın Yozgatta 13 yıllık olumsuz icraatlarını gereğince ve yeterince eleştirebilmişlerdi.
Sonuçta her iki aday da düş kırıklıkları yaşadılar.
CHP Türkiye genelinde yükselişe geçerken Yozgattaki oyu 7 Haziranda 21 626’ya, 1 Kasımda da 17 904’e yani % 7,36’lara kadar düştü.
¨ ¨ ¨
17 Temmuz 2015 tarihinde kaleme aldığımız “Seçimin ‘Yozgat sonuçları üzerine” başlıklı makalemizde CHP için bakın ne yazmıştım :
“CHP genel merkezi Yozgata acilen bir neşter atarak buradaki örgütlerini sil-baştan en kısa zamanda değiştirerek yeni jenerasyon gençlerden oluşturmalıdır. Eğer, bu partide kan değişikliği yapılamazsa CHP yoğun kan kaybından dolayı Yozgattaki varlığını can çekiştirerek sürdürecektir.”
Evet,CHP hakkında bugün de aynı görüşteyim.
Bu parti son 2 seçimde Yozgatta geçirdiği ağır depremler nedeniyle adeta çökmüştür.
Yılbaşından önce yapılan il kongresinde az bir oy farkıyla iş başına gelen yeni il başkanı ise denenmiş eski bir sosyal demokrat olması nedeniyle CHP’ye yeni bir soluk,yeni bir heyecan ve yeni bir dinamizm getiremez.
Açıkcası CHP Yozgatta A’dan Z’ye yeniden inşaa ve dizayn edilmelidir.
Genel merkez ,”Yozgat”sorununu acilen gündemine alıp burada ne kadar teşkilatları varsa tümünü hatta üye kayıtlarını bile feshetmelidir.
Ve yerel yayın organları aracılığıyla CHP’nin bugünkü durumundan üzüntü duyan Yozgattaki bütün sosyal demokratlara açık bir çağrı yapmalıdır.
Gönüllülük esasına göre, önce partinin üyelerini ve delegelerini yenilemeli ve ardından örgütlerini de kısmen yeni jenerasyon gençlerden oluşturmalıdır.
CHP Yozgatta yeni bir vizyon , yeni bir vitrin ve yeni bir heyecanla canlanmalı ve Yozgat siyaseti de artık aktif bir muhalefet partisine kavuşturulmalıdır.
Aksi halde CHP’nin Yozgatta akibeti ne olur ?
Ne mi olur…
Bu partinin il ve ilçelerindeki bildik kadroları,birkaç seçim sonrasında hep birlikte CHP’nin
Yozgat’ta cenaze namazını kılarlar..
Bize de “ Veladdalin amin”demek düşer.

OKUR YORUMLARI
Salih
16.11.2015 10:09:00

Seçim öncesi yazılarınız ve seçim sonrası yazılarınızı şöyle bir karşılaştırma yaparak okursanız, siyasi okumalarda hangi derecede başarılı olduğunuzu göreceksinizdir.Yozgat'ta gazete yazarlarının yerel siyasetin karmaşasına takılıp tarafsız,aydınlatıcı,yol gösterici yorumlardan uzaklaşmadan genel Türkiye siyasetinden bağımsız düşünmeden yazmak doğru olan olacaktır.

Ahmet Torbaci
15.11.2015 13:37:00

Olay bu. Teşekkürler. Her türlü fikrin demokratik olarak güçlenmesine ve Yozgata sahip çıkılmasına yönelik güzel bir analiz. AK Partilisi, MHP lisi ve CHP lisi ve diğerleri hepsinin kendini yenilemesi üzerine, ve doğduğu ve içinden çıktığı topluma fayda sağlanması temelinde tefekkür etmek, önerilerde bulunmak bence önemli bir katkıdır. Bu yaklaşımın tüm partilere yansıması esastır. Yozgat ve Yozgatlının istikamet üzerinde yükseltilmesinde ortak çaba sarfedilmesi hedefi, kişilerin hangi görüşten olduğuna bakılmadan uygulanmalıdır. Yozgatlı herkes şapkasını masasına koyup, bir lahza düşünsün lütfen.

halit yagiz
14.11.2015 22:55:00

kamil torkanbey kimse bir makarnaya yada bir avuc komure oyunu satmaz gelecek gordugu ve gelecek vaad eden birine veriri oyunu su ajiyor goz bakiyor her oartide millet egosunu tatmin ederken akp gece gunduz eve v gezdi haketti birazda bagisiz adayin katkisi oldu sagolsun ve akp 4 _0 yapti degisimi ve yozgati dusunenler yozgatli olsunlar herkes oy verir yinede 24 yil bile gecse akp yozgattan 4_0 yapar inanin ki belki siz de akp ye oy vermisiisnizdir bazi partilerin yonetimine kizdiginiz icin bana oyle geliyor siz ilk onc ee yonetimi degisitirmeye bakin yol alirsiniz saygilar

halit yagiz
14.11.2015 22:51:00

sayin erhan batur helal olsun lutfullah kayalara mhp kadar oy almadiysa soyle yeterli degilmi hani ilkeli bir partiydi ve kalesi olan yozgatta ne aldi siifra yakin oylarda yari yariya dusmedimi dahada dusecegine eminiz saglik olsun 2023 de bir milletvekili cikaririsiniz sabrediniz

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ