Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

Dursun ERKILIÇ

dursunerkilic@gmail.com

1958 yılında Yozgat'ta doğdu. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi Ankara'da okudu. 1974 yılından beri gazeteci olarak pek çok yerel ve yaygın gazetede muhabir, foto muhabiri, redaktör, editör ve yönetici olarak görev yaptı.
Değişik dergi ve gazeteler için çok sayıda araştırma, inceleme ve yazı dizisi hazırladı. Bu dizilerle ilgili, çok sayıda radyo-tv programına konuk oldu. 1982 yılında hazırladığı ve Yenigün Gazetesi'nde yayımlanan “Yugoslavya Türk Edebiyatı” incelemesi, kaynak olarak kullanıldı.
Çevre konulu şiir yarışmasında bir şiiri, TESK'in düzenlediği 'Esnaf Öyküleri' yarışmasında ise bir öyküsü mansiyona değer görüldü ve yayımlanan kitapta yer verildi.
Kültür Bakanlığı için çekilen “Naime Nine'nin Günlüğü” ve “Çeyiz Sandığı” isimli belgesellerin metin yazarlığını yaptı.
Başkent Televizyonu'ndaki 'Başkent Meydanı' isimli programın sürekli konuğu oldu. Bunların dışında; “Yazı İşleri”, “Bir Doğa Masalı Bin Doğa Gerçeği” ve “Hayvanat Bahçesi” isimli üç tiyatro oyunu; “Hepimiz Suçluyuz” ve “Orman Yangını” isimli iki gölge oyunu; pek çok dergi ve gazetede yayımlanmış gezi yazıları, denemeleri, öyküleri bulunmaktadır.
YOZGAT gazetesinde yılındanberi köşe yazıları yazmaktadır.
Uzun süre Konya TV'nin Ankara Temsilciliğini yaptı. Yayımlanmış kitapları: Seyirbaz (şiir/deneme), Çevreci Gölge Oyunları (tiyatro / Hacivat-Karagöz), Çevreci Sahne Oyunları (tiyatro), Hırkalı Dörtlükler (şiir), Hırkalı Dilinden (şiir), Türkiye'de Siyaset (politika), Siyaset SOS'lu Ekonomik Mevzular (ekonomi/politika), İçimiz Dışımız Siyaset (politika).

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ