Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM

Sevdiğim şiirlerimden birinin adı “Gazete Kokulu Sevgilim” idi!
Gazeteler kokardı! Benzersiz bir kokusu vardı. Mürekkebin ve kâğıdın kokusu öyle bir harmoni oluştururdu ki onun kokusunu hiçbir ıtriyatta bulmanız mümkün değildi…
Heyhat!
Gazete de kokusu da siliniyor yeryüzünden…
Ne oluyor?
Gazeteye 24 saat fark atan internet haber siteleri ve sair sosyal medya yapışıyor yakamıza!

DÖNÜŞEMEZSENİZ YOK OLURSUNUZ

Son dönemde katıldığım çok önemli etkinliklerden pek çoğu ‘dijital dönüşüm’ üzerineydi.
Bu gerçek, sanayi üretimi yapandan tarımla uğraşana, hobileriyle vakit geçirenden gazete çıkaranlara kadar herkesi ilgilendiren ve hiçbir kurum ya da kişinin görmezden gelemeyeceği bir husus.
Şehirlerin marka gazeteleri ve gazetecileri de bu değişimin, dönüşümün, ‘sanal’ selin önünde duramadığı için ona ayak uydurmaya, ayakta kalmaya çalışıyor.
Öyle ya, büyük sermaye sahiplerinin milyonlarca, milyarlarca lira harcayarak çıkarttığı gazeteler bile kepenk kapatıp ‘sanal’ aleme sığınırken yerel gazetelerin bundan kaçması, kaçınması mümkün mü?
Değil!
Buna direnen yok olur!

OSMAN HAKAN KİRACI’NIN ESERİ…

Yozgat’ın duayen gazetecilerinden Osman Hakan Kiracı da bu gidişata uyup, şehrin marka gazetesi ‘Yozgat’ı, bildik haber sitesindeki ikametgah adresinden mobil sistemle entegre  son teknolojik özellikli yepyeni bir yapıya taşıdı! Gazetenin yeni yayın dönemi, yeni hedeflere yeni bir teknoloji ile ulaşmayı içeriyor… Günlük takipçi sayısı giderek artan; Facebook, Tweetter, Instagram gibi alanlarda dünyanın her yerinden takip edilen gazete, artık  cep telefonlarından da rahat bir şekilde izlenecek.

İYİ DE NASIL OLUŞTU BU CAZİBE?

Her şeyden önce, hizmet sunduğu teknoloji sadece bugünün değil geleceğin teknolojisi. Osman abinin anlattığına göre ‘büyük’ diye tabir edilen bir-iki gazete dışında bu teknolojiyi kullanan da yok…
Biraz bilgi isteyince öğrendim ki gazete:
-Yozgat’tan dünyaya açılan ilk güncel haber portalı…
-22 köşe yazarı okurlarına görüş sunmaya, ufuk açmaya devam edecek…
-Yozgat’ın geçmişiyle geleceği arasında köprü görevi yapacak.

45 YILLIK SERÜVENİN MİHENK TAŞLARI

1 Mart 2020’de, internet ortamında 2006’dan bu yana başarıyla sürdürdüğü yayın hayatında 15 yılı tamamlayacak olan www.yozgatgazetesi.com  45 yıllık ömrünü yeni bir hamle ile taçlandırdı. Hayırlı, uğurlu olsun.
Dünya çapında örgütlenen ve Dünya Yozgatlılar Federasyonu’nu kuran hemşehrilerimize internek dünyasında medyatik evrensel bir hizmeti sunmak başlı başına takdirlik bir husustur…

BELİRTMEDEN GEÇEMEYECEĞİM

Bir de, uzun zamandır dile getirdiğim ve televizyon programları dahil her ortamda ifade ettiğim bir konuya bu vesile ile belirtmek isterim:
-Yerel basın diye bir şey kalmadı!
-Yerel televizyon diye bir şey kalmadı!
İnternet üzerinden haber paylaşıyorsanız, uydu üzerinden yayın yapıyorsanız dünyanın her yerindesiniz demektir. Hatta uzayda bile!
Demem o ki, dünyaya açılan pencere olmak  zor değil…

ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM…

Yozgat Gazetesinin geleceğin yayın teknolojisine geçmiş olması sadece Osman Hakan Kiracı’nın şahsı için değil dünyanın her yerindeki Yozgatlılar için bir gurur vesilesidir.
Hayırlı olsun…
Değişim ve dönüşüm ilerliyor derinden
Direnenler var ise kuşku duysun yerinden
Ben anlamam diyenler yardım alsın torundan
Ne de olsa çocuklar sanal dünya gerçeği

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ