Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

YOZGAT İÇİN İKİ BÜYÜK ŞANS

Türkiye’deki şehirlerin sosyal, siyasal, ekonomi, spor, kültür / sanat ve benzeri alanlardaki durumunu, konumunu gösteren bir çizelge hazırlansa, Yozgat’ın ilk beşte yer alacağını şehirde yaşayanlar söylüyor.

Doğrusunu isterseniz, sohbet ettiğim çoğu kişi Yozgat’ı listenin başına yazdı ama kıyamadım ve ilk beşin içine daldırdım!

Bu kentin geri kalmışlığıyla ilgili o kadar çok şey söylendi, yazıldı, çizildi ki sözün bittiği yerdeyiz. Artık laf değil icraat gerek.

Bu mümkün mü?

Evet, mümkün!

Bunu söyleten birkaç önemli husus var.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç’un duyurusunu yaptığı ve şehir adına büyük bir şans olarak gördüğüm iki önemli hususu aktarmak istiyorum.

Birinci önemli husus

Genel Başkan, ANKHABER Gazetesindeki “Büyük Buluşma” başlıklı yazısında (25 Ağustos 2021) duyurduğu şu etkinlik, birkaç önemli hususun başında yer alıyor:

“2022 yılında ülke ve dünya genelinde yaşayan Yozgatlı iş insanlarının önemli bir bölümünü Yozgat’a getirerek, geniş kapsamlı bir fuar düzenlemeyi planlıyoruz.”

Bu, sıradan bir olay değil... Sıra dışı olduğunu vurgulamak için bendenizin bu gazete kaleme aldığı “Yozgat diasporası heyecanlandırılmalı” başlıklı yazının ilgili bölümü şöyleydi:

“Evet, ‘sosyo/ekonomik’ hamle olacaksa bu işin itici gücü, dinamizmi şehir dışında sermaye birikimi sağlamış Yozgatlılar olacaktır. (…) ‘Yozgat diasporası’nı heyecanlandıracak, hareketlendirecek yol ve yöntemler bulunmalı…

Yoksa yazık olur böylesine dev bir organizasyona…”

(18 Eylül 2021, Yozgat Gazetesi)

Söz ve yazı konusu bu buluşma, dağın fare doğurmasından azade, her dakikası yatırıma, üretime, projelere dönük, sonuç odaklı görüşmelerle sahne olmalı.

İkinci önemli husus

Yozgat’ın makus talihini yenmesine vesile olacak ikinci önemli husus, birincisi ile yakından ilgili olmalı.

Genel Başkan Ahmet Koç’un duyurusu şöyle:

“Şimdi önümüzde çok önemli bir toplantı var.

Federasyonumuza bağlı 160 derneğin başkanları ile her ayın son haftasında çarşamba günleri yaptığımız toplantı bu defa çok farklı olacak.

24 Kasım 2021 Çarşamba akşamı saat 19.30 da yapılacak olan İstişare Toplantısına Yozgat Valimiz Sayın Ziya Polat ile Yozgat Belediye Başkanımız Sayın Celal Köse de katılacaklar.”

Çantalar dolu olmalı

Sayın Vali ve Belediye Başkanına şimdiden teşekkür edilmeli ama üzerlerine düşeni unuturlarsa da hatırlatılmalı! Dediğim gibi artık söz değil icraat dönemi…

Vali ve Belediye Başkanı dışında da çok sayıda katılım olacaktır şüphesiz. Herkes çantası dolu gelmeli. Katılmış olmak için değil, katkı sağlamak için olmalı katılımlar.

Bir Hatırlatma: Bu iki buluşma, aralarında milletvekili, vali ve belediye başkanının da bulunduğu 150 civarındaki katılımcı ile TESKOMB’da yaptığımız toplantının akıbeti gibi olmamalı. Konuşulduğuyla kalmıştı, öyle olmamalı…

Yazıyı sonlarken…

“Yozgat diasporasını heyecanlandıracak, hareketlendirecek yol ve yöntemler bulunmalı” görüşümü bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bir de, yine bu köşede yayımlanan “YozgAT!” başlıklı yazıma konu olan Aşık Veysel’in “Kırat Semahı”nın son dörtlüğünden tornistan demek isterim ki:

Vekil, Vali, Başkan nazardan sakın

Sağına soluna hamaylı takın

Bozok ellerinde Yozgat’a yakın

Artık bizi güzel yere vardırın

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ