Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

MİLLET VE KIRAATHANESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ‘seçim vaadi’ olarak ‘millet kıraathaneleri’ni dillendirince, üzerine epey kelam edildi…
Projeyi destekleyenler olduğu gibi ti’ye alanlar da vardı.
Hele bir de muhabbete ‘çay’ ve ‘kek’ servisi yapıldı ki tadından yenmiyordu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “millet kıraathanelerinde halka bedava çay ve kek ikram edileceği” söylemine takılıp kalanlar; (ki bu da çok yerinde bir uygulama); ‘kıraathane’ gerçeğini ıskalıyordu…
Kitap ve kütüphane denince yüreği titreyenlerden olduğum için, bendeniz sevinenlerin, destekleyenlerin yanında yer aldım, alıyorum…

BİRKAÇ HABER ÖRNEĞİ VE…
İnanmak istemediğim bir haberle başlamam gerekirse; Cumhurbaşkanı’nın seçim vaatleri arasında ‘kitap okunacak kıraathaneler açmak’ olduğu hatırlatılan bir haber, “2 senede tam 552 kütüphane kapandı” diyordu. Bu acının sevince dönüşmesi ‘millet kıraathaneleri’ ile olacaktır diye umuyoruz.
“İlk Millet Kıraathanesi Diyarbakır’da Açıldı” diyen haberin anlam ve önemi ise çok büyük elbette ama en sevindiren haber Yozgat’tan gelendi.
Haber yeni, içeriği eski olsa da gündeme cuk oturuyordu.
Çünkü, “Millet Kıraathanelerinin ilki Yozgat’ın İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından adı geçen köyde 2016 yılında hayata geçirilmiş”ti bile…
Taşımalı sistemle köyün öğrencileri başka okulda eğitim görmeye başlayınca boşalan okul binası bugünkü ‘millet kıraathanesinin’ benzeri bire mekana dönüştürülmüş. Hem de iki yıl önce. Tebrikler. Bu işe öncülük eden Dernek Başkanı Osman Karaca ve tüm emeği geçenleri kutlamak gerek. Sağ olsunlar.
Benzer ve farklı uygulamalar ile Yozgat bir ‘millet kıraathanesi’ şehrine dönüşürse kazanan millet olur…

Kıraathaneyi millet yaparsa
Millet kitap olan yöne saparsa
Gençler her kitaptan bir pay kaparsa
Emeği geçenler cennetlik olur

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM
BAŞKANLIĞI’NIN KIRAATHANESİ!
Yeni yönetim sistemi ile T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüşen, ancak, 6 Ağustos Pazartesi günü bendeniz önünden geçerken tabelasında ‘Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Ek Bina’ yazan mekanın önündeki küçük tabelayı okuyup iki adım atınca birden durdum, döndüm.
Tabelada ‘Millet Kıraathanesi’ yazıyordu.
Sabah mesai saatine yakın bir vakitti ve kapı açıktı. Daldım içeri!
Binanın hemen girişindeki geniş alana yayılmış raflar çok ama çok kıymetli eserlerle doluydu. Dolaşmaya, incelemeye başladım.
Bir süre sonra görevli bir hanımefendi ‘yardımcı olabilir miyim’ deyince, kendimi tanıttım; gazeteci olduğumu, tabelayı okuyunca görmek istediğimi söyledim. Bazı bilgiler aldım.
Önemli bir eksik olduğunu gördüm. Burada sergilenen ve milletin okumasına sunulan eserler (henüz) Kurumun internet sitesinde bulunmuyormuş. Ancak bunun için çalışmalar yürütülüyormuş. Sevindim!
Görevli arkadaş, “Buyurun şöyle oturun lütfen. Günlük gazetelerimiz de var…” deyince, işaret ettiği yöne baktım. Gördüm ki buraya gelenlerin rahat etmesi için koltuklar ve sehpalarla tefriş edilmiş bir bölüm de hizmete açılmış…
Başka zaman uğrayacağımı belirterek, teşekkür edip çıktım. Evet, en kısa sürede gidip o eserlerden faydalanmaya bakacağım.
Başta, projenin mimarı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, gezip gördüğüm muhteşem ‘kıraathane’ye ev sahipliği yapan, kaynak kitap temini sağlayan T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve başka yerlerde, yörelerde ‘millet kıraathanesi’ kurulmasına katkı sağlayan herkese milletimiz adına teşekkür ediyorum.
İyi okumalar…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ