Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

Eskiyecek bir yeni yıl için

Yılbaşı, yeni yıl gibi insan icadı zaman ayarları öylesine büyük bir tüketim çılgınlığına dönüştü ki, bu alanda bir sektör oluştu…
Her ne kadar bir kafir işiyse de, her Müslüman bu yeni başlangıçtan ve kutlamalardan etkileniyor. Biz bunları bir yana bırakıp, ne keder eleştirsek de bir dünya gerçeği olan yeni yılı nasıl eskiteceğimize kafa yoralım.

SORUNLAR BİLİNİYOR
Bizim gibi yılda bir kez gelip de olaya Yozgat penceresinden bakanlar için altyapı eksiği fiziki olarak en çarpıcı sorun…
‘Misafir’ olarak geldiğimiz memleketimizde yaşadığımız yol, trafik, toz-duman, küfür, su kalitesi gibi hususlar önemli ama; göç gibi, konut açığı gibi, istihdamı ve üretimi arttıracak yatırım eksiği gibi hususlar toplumsal hayatı derinden etkiliyor.
Sorunlarla ilgili olarak toplantılar, etkinlikler, çalıştaylar düzenleniyor, bu güzel. Fakat önemli olan tüm bu platformlarda gündeme gelen konuların takibi, alınan kararların hayata geçirilmesi gerekiyor.

EV SAHİBİ BİR ‘KİRACI’
VE ÖNEMLİ TESPİTLER
Yozgat’ı dünden bugüne en iyi bilenlerden olan Osman Hakan Kiracı’nın, “Yozgat Milletvekillerini Bekleyen Görevler”i hatırlatırken, “Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse”yi hatırlatması; “Türkiye son 13 yılda Ak Parti ile ciddi anlamda bir kalkınma ivmesi yakalamıştır” tespitinde bulunması tamam da, Yozgat’ın sorunları da yerli yerinde duruyor.
“Her seçimde büyük destekler verdiği Ak Parti iktidarının 13 yıllık altın çağı döneminde devlet imkanlarından hak ettiği kadarıyla yararlandırılmamıştır. Kalkındırılamamıştır.” ise; hatta diğer bölgelerle kıyaslandığında daha da geride kalmışsa; yeni yılda ve yıllarda “Yozgat Milletvekillerini Bekleyen Görevler” daha bir önem ve anlam kazanıyor.

YOLA YATIRIMLA DEVAM
2016’nın, ‘Göç şampiyonu’ unvanını artık bir başka şehre teslim etme yılı olmasını dilemek ve sayın vekillere partilerinin sloganından tornistan, “Durmak yok yola proje ve yatırımlarla devam” demek isterim.
Bunun için istihdama dönük yatırımlar, esnaf-sanatkara nefes aldıracak kredi ve teşvikler büyük önem taşıyor.
Yeni yılı istediğimiz gibi eskitebilmek dileğimi bir kez daha vurgulayıp, üç yıl önceki bayram sohbetimizle veda edeyim:

Kimi iyi-kötü sözler buyurdu
Kimi taraf tuttu özler kayırdı
Bahçenin yeşili gözler doyurdu
Havadan dediler meyve olmamış

Sohbette dem vurduk çay köteğinden
Ebe-dede andık bal peteğinden
Bağlara yürüdük dağ eteğinden
Gördük ki tarumar üzüm kalmamış

Dediler ki köyde yıldızlar farklı
Kentte gülüş bile bi’yandan çarklı
Köyde toprak suya doyuyor arklı
İyi de hiç kimse sebze yolmamış

02.01.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ