Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

Ankara’daki Yozgat: İştiha, afiyet, zafiyet

 

Dünyada, Türkiye’de, Ankara’da, Yozgat’ta şaşırtan, üzen, sevindiren gelişmeler yaşanıyor.

Bu gelişmelerin kimi koronavirüs bağlantılı kimi de sair sebeplerle ilgili.

Sözü Yozgat’a, daha doğrusu Ankara’daki Yozgat toplantısına getirmek istiyorum. …

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç Beye bildirdiğim mazeret dolayısıyla katılamadığım toplantıyı çok önemseyenlerdenim. Hatta bu köşede yayımlanan 19 Kasım 2021 tarihli yazımın başlığı “Yozgat için iki büyük şans” idi ve o şanslardan birincisi bu toplantıydı.

AFİYET OLSUN DA…

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Teşkilat Başkanlığının organize ettiği ve Federasyon Genel Başkanı Ahmet Koç’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Yozgat Valisi Ziya Polat ile Belediye Başkanı Celal Köse’nin de katılmış olması, toplantıyı ‘şans’ tabirimin ötesine taşıyordu.

Buluşma dolayısıyla kurulan ‘arabaşı sofrası’ ortamın ‘iştiha’ yanıydı. Afiyet olsun…

Ancak kaşıkla yutulan afiyetin kepçe ile atılan zafiyete dönmemesi gerekiyor!

DEMEM O Kİ…

Yediğiniz, içtiğiniz sizin olsun; dediğiniz ve yapacaklarınız önemli.

Önceki yazımda özellikle vurguladığım, “Bu kentin geri kalmışlığıyla ilgili o kadar çok şey söylendi, yazıldı, çizildi ki sözün bittiği yerdeyiz. Artık laf değil icraat gerek.” yaklaşımım, yapılması gerekenlerin aciliyetine dikkat çekmek içindi…

Yozgat’ın ve çevresindeki şehirlerin son yirmi yılına tanıklık edenler ne demek istediğimi anlar. Makas daha da açılırsa, vaziyet makaslıktan makusluğa evrilir. Ki, işte o zaman arabaşının afiyeti zafiyete dönmüş demektir…

VALİ BEYİN HAYALİ…

Lafı evirip çevirmenin alemi yok.

Toplantı sonrası medyaya yansıyan haberlere göre, söz alan herkes güzel mesajlar vermiş. Notlar alınmış, Yozgat’a haber salınmış…

Vali Ziya Polat:

-Hep birlikte el ele Yozgat’ı geliştirip kalkındırarak hak ettiği hedefe ulaştıracağız…

Vali Polat’ın, “Yozgat’ta göreve başladığım ilk gün hayalim bilim merkezi kurulmasıydı” ayakta alkışlanmalı.

Bu konuda umudumuzu arttıran sözler de şöyle:

“Belediyemize TÜBİTAK’la imzayı attırdık. En yakın zamanda hayata geçecek diye düşünüyorum... İnşallah yeni yıl ile beraber temelini atarız.”

BAŞKAN BEYİN SÖZLERİ

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse toplantı sonrası, ortamı anlatırken şunları söyledi:

- İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda kıymetli hemşehrilerimize çalışmalarımızı anlatarak, önemli fikirlerini dinledik.

Başkan Köse’nin toplantıda yaptığı konuşmada, “Şu anda Yozgat’ımızın 430 bin nüfusu var. Yozgatlı olup da Yozgat dışında yaşayan Yozgatlı 1.8 milyon Yozgatlımız var. Bunun çok büyük bir kısmı da Ankara’da yaşıyor.” diyerek aktardığı demografik veriler, hazırlığı yapılan “Yozgatlı iş insanlarına yönelik fuar çalışması”nın da önemini artırıyor. Böylesine büyük bir potansiyelin enerjisi de sinerjisi de şehre yöneltilebilirse çok şey değişir.

KOÇ VE DÜZ BAŞKANLAR

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, hem bu toplantıyı hem de “Yozgat için iki büyük şans”tan ikincisini de hatırlatmış ki, bence, o toplantı somut sonuçlar açısından daha da önemli. Başkan Koç, yazısına yansıyan konuşmasında diyor ki:

“Dünyanın her yerinde kimliğini koruyarak ve fakat yaşadığı yere de uyum sağlayarak hayatını idame ettiren Yozgatlıların gösterdiği başarıyı Yozgat’taki kardeşlerimizde de görmek istiyoruz. Böylece gurbet ile sılanın gücünü birleştirip şehrimizi kalkındırmamız daha kolay olacaktır.

Bunları anlatırken, daha önce dile getirdiğim,  ‘Yozgat diasporası heyecanladırılmalı’ söylemimi bir kez daha vurguladım. Çünkü Yozgat’ta 2022’de gerçekleştireceğimiz büyük buluşmanın bir sonuç verebilmesi biraz da buna bağlı.” (ANKHABER, 27 Kasım 2021)

Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Durak Turan Düz’ün sözleri ve toplantı sonrası ilettiği gözlemleri de umudumuzu arttıran türdendi.

Sözler güzel…

Ancak unutulmamalı ki: Güzel sözler icraata yansırsa önem ve anlam kazanır…

OKUR YORUMLARI
selma bora
18.12.2021 14:49:12

kaleminizden böyle mutlu güzel yazılarınız wksik olmasın

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ