Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

Fesih Zeki Mert’in Türkiye rüyası…

Yürekten inandığım bir gerçeği; insanların hayatta hayalleriyle yol alabileceği ya da hayallerini hayatları yapabildikleri oranda başarı hikayesi yazabilecekleri inancımı tescilleyen biri ile yüz yüze, söz söze gelince kaleme sarıldım, klavyeye saldırdım!

Hayatın mucizelerle dolu olduğu, insanların kendilerine sunulan şansı iyi değerlendirirse neler yapabileceğini göstermesi bakımından tanıtacağım kişinin yaşadıkları çok önemli.

BİNGÖL NERE, TORONTO NERE

2000’de Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hasanova köyünden çıkarak İngiltere’ye; iki yıl sonra; 2002’de oradan Kanada’ya giden, cebinde ekmek alacak parası yokken, aç karnına iş arayan ve bulduğu iş ile hayallerinin peşine düşen; önce bir şirket kurup sonra çalıştığı şirketin sahibi olan ve bu şirketi Kanada’nın ilk 50’si arasına sokan birini tanıtacağım size; Fesih Zeki Mert’i.

Ben kendisini tanıyınca anladım ki; insanın Yozgatlı ya da Bingöllü, Ankaralı veya İstanbullu olmasının bir önemi yok. Önemli olan insanın yüreği, bileği ve kurduğu hayaller ile peşine düştüğü ideallerdir…

Yani;

Şehri fark etmez ki kişi önemli

Karakter, namusu, işi önemli

Hepsi tamam ise düşü önemli

Fesih Zeki Mert’in düşü Türkiye

HAYATI KİTAP OLDU, BASILDI…

Öyle bir hayat ve başarı hikayesi ile karşı karşıyayız ki; kısa süre içinde inanılması zor olan başarılırken, kitabi hal de almış! Evet, Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Uzman Eğitmen Arzu Çotul tarafından, “Fesih Zeki Mert / Bingöl’den Kanada’ya / Bir Girişimcinin Başarı Hikayesi” adıyla kitaplaştırmış bendini aşan bu ömür selini. Scala Yayıncılık yayınları arasında yayımlanan kitap, okuyanı hayran bırakmakla kalmıyor, hayal kırıklıkları yaşayanlara da ilham veriyor…

HAYATINIZ BİR ANDA DEĞİŞEBİLİR!

Fesih Zeki Mert, İngiltere’ye vardı diye ona harika bir hayat sunulmuyor. Kanada’ya gitti diye çiçeklerle karşılanmıyor. Sıkıntılar diz boyu. Pizzacıda çalışıyor, inşaatlarda sıvacılık yapıyor…

Sonra hayatını değiştiren bir şey oluyor. Daha önce yazdım bir de sizinle paylaşayım:

Toronto’da iş ararken, Alman ve Hollandalı iki ortağın 1973 yılında kurduğu Van Horne şirketinin kapısının önünden geçiyor yolu.

Geçmiyor! Duruyor… Giriyor içeriye ve iş istiyor. İşlem tamam!

Çalışkanlık, üretkenlik ve dürüstlük her yerde olduğu gibi bu şirkette de kabul görüyor ve kısa süre içinde sevilen, tutulan biri oluyor.

Bir süre sonra kendi şirketini kurup çalıştığı yere bu kez taşeron olarak hizmet sunuyor.

Bunu yaparken birikimleri ile o şirketin hisselerini topluyor. Sonra iki ortak ile anlaşarak devralıyor firmayı.

Planlı, akıllı, paylaşımcı yönetim anlayışı ile büyüyen Van Horne Construction Limited Şirketi, Kanada’nın en büyüklerinden biri oluyor.

Artık Fesih Zeki Mert, 40’lı yaşların başında Kanada’nın en başarılı 50 şirketinden birinin sahibidir.

Hedef büyüterek ilk 10 şirket arasına girme hayali için de uygun bir zemin oluşuyor.

Gençlik ile tecrübeyi harmanladığı ekip ile şirket ilk sene yüzde 500 daha sonra yüzde 800 oranlarında büyüme sağlıyor.

Büyük işler, 3.000 çalışan derken Fesih Zeki Mert, Bingöl’den Toronto’ya uzanan serüveninde kısa süre içinde büyük başarılar elde ediyor.

BU KEZ TÜRKİYE HAYALİ İÇİN YOLDA

Şirketini uluslararası alanda iş ve söz sahibi yapmak için Rusya, Kazakistan, Avrupa, BAE ve Moğolistan gibi ülke ve kıtalara geziler yapıyor.

Asıl arzusu ise Türkiye’de yatırımlar yapmak…

Prestijli projeler, ödüller derken, Türkiye, özellikle de Bingöl ve İstanbul’da inşaat sektöründe yatırımlar planlıyor.

Sohbetimiz sırasında Türkiye’de üç yıl içinde ilk 100 şirket arasına girme hedefinden söz etti!

Zerre tereddüt etmeden başarı diledim. Ayrı biliriz ki: Niyet hayr olunca akıbet da hayr olur…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ