Dursun ERKILIÇ

KILIÇ YARASI

Yozgat Yılı

Yeni yıl ile ilgili bir yazı için bilgisayarın başına geçip de klavyeye saldırmazdan evvel hafıza-i beşeri yokladım…
Nisyan ile malul değilmiş!
Bazı mühim gerçekleri serdi gözlerimin önüne…
Hemen Yozgat’ın milletvekili sayısının 3’e düşmüşlüğünü hatırlattı.
Önceki yıllar da sorunluydu, acı-tatlı olaylarla doluydu ama; hiç biri 2016 kadar insanlığa özellikle de Müslümanlara kan ve gözyaşı getirmemişti…
Böyle bir yıl Yozgat’tan da esirgemeyecekti elbette zalimliğini…
Hafıza-i beşer,2016’da Yozgat’ın milletvekili sayısının 3’e düştüğünün açıklandığını söylemekle yetinmedi; Bozok Yaylasının başına bir ‘dud-i muannit’ gibi çöreklenmiş sorunları da hatırlattı…

DERDE DERMAN ARAYIŞI
Başkentin burnunun dibindeki Yozgat, geri kalmışlığın ve göçün sembolü haline gelmiş durumda. Nüfus azalırken milletvekili sayısı düşüyor, yatırımlar azalırken göç artıyor…
Bu kötü gidişe dur demek isteyen Doç. Dr. İbrahim Erdoğan’ın başlattığı “Yozgat İçin Ne Yapabiliriz” konulu toplantıları derde derman arayışı olarak görmek mümkün.
Bendenizin de katıldığı bir toplantı, doğduğu şehre duyarsız kalmayanların hareket geçtiğini gösterdi.
Bu toplantıların en geniş katılımlısı TESKOMB salonunda yapılanıydı. Milletvekilleri Abdülkadir Akgül ve Yusuf Başer ile Yozgat Valisi Kemal Yurtunaç’ın da katıldığı toplantıda çok sayıda sektör ve STK temsilcisi hazır bulundu.
Milletvekilleri ve Vali’nin kısa konuşmalarının ardından Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç’un yönettiği fikir alışverişi bölümüne geçildi.
Yozgat için nelerin nasıl yapılabileceğinin konuşulduğu bu bölümde çeşitli komiteler oluşturulması kararlaştırılırken, bu komiteleri oluşturacak bir komisyon kuruldu. Komisyon, bir dahaki toplantıda aldığı kararları katılımcılarla paylaşacak ve icraat dönemine geçilecek.
Bir başka toplantı ise, birincisine göre mini sayılacak, dar kapsamlı bir buluşmaydı. Yine bendenizin de katıldığı ve aramızda komşu illerden dostların da bulunduğu buluşmaya işadamı Bilal Yılmaz ev sahipliği yaptı.Rıfat Çakır üstadın harika sunumu, Durak Turan Düz, Şakir İlyasoğulları, Vedat Fidansoy’un dinleyeni mest eden şiir ve opera şovları, Ayhan Çelik, Orhan Çınar, Mahmut Durmaz ve Baki Ceylan’ın sohbetiyle tamamlanan bu toplantıda da Yozgat’ın içinde bulunduğu sıkıntılar ve neler yapılabileceğine dair kafa yoruldu.
Bu tür girişimlerin olumlu yansımaları olur inşallah…

BİR ‘GÜZEL’ HABER…
Hafıza torbasını karıştırınca karşıma çıkan bir başka şey de; “Türkiye’de dövizi seven en çok illeri açıklandı” haberi oldu. Haber diyor ki; “Sosyal medyada döviz kurunun yükselişine karşı kampanyaların düzenlendiği günümüzde ‘Milliyetçi ve muhafazakar’ yapısı ile tanınan İç Anadolu illerinin, tasarruflarını döviz hesabında tutma konusunda İstanbul kadar duyarlı olduğu ortaya çıktı. Yozgat’ın ise dövizde birikim oranı Türkiye sıralamasında Nevşehir ve Aksaray’dan sonra 3.sırada yer aldığı belirlendi.”
Haberin güzelliği savaş açtığımız dövizde değil, hiç değilse bir bölüm Yozgatlının birikim yapabiliyor olmasında…
Aramızda dolaşan ‘kirli çıkınlar’ın sayısı artar inşallah…

YOZGAT YILI OLSUN
2016, birçok şehrimiz ve pek çok ülke için kara bir yıl oldu. 2017’nin Yozgat Yılı olması dileğiyle derim ki;
Eski yıl zalim idi yenisi kutlu olsun
Müslümanın acısı, sömürüsü son bulsun
Cüzdana nakit para, vicdana huzur dolsun
Yozgatlı da bunlardan payın alır inşallah

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ