​ANADOLU BASININDA ÇEYREK ASIR

        Kentimizin GÜVENİLİR, SAYGIN ve ÖDÜL zengini YOZGAT gazetesi 25. yayın yıldönümüne ulaştı.

        Ülkemizin ilk gazetecisi AGÂH EFENDİ'nin doğum yeri olan Yozgat'ta 1 Mart 1974 tarihinde yerel basın dünyasına merhaba diyen gazeteniz 24 yıllık onurlu bir yayın hayatını geride bırakarak çeyrek asırlık yayın dönemine ulaşabilme başarısını gösterdi.

        Yozgat'ın geçmişi ile ge­leceği arasında anlamlı bir çizgi ve yerel basında hiz­met ışığı olabilmek amacı ile bundan 25 yıl önce ya­yın hayatına başlayan YOZGAT Gazetesi çeyrek asra ulaşması nedeniyle bugünkü sayısında 25. yıl­dönümünü        kutlama yazıla­rına ağırlık yerdi. Bir gaze­tenin yayın hayatında önemli bir zaman dilimini oluşturan çeyrek asrın key­fini yaşayan tüm YOZGAT yazarları duygularını sü­tunlarına coşkuyla yansıtı­yor.

        1974'DEN 1998'E

        Bundan 25 yıl önce hal caddesinde 28 metrekarelik küçük bir İşyerinde YOZ­GAT okuyucusuyla buluşan YOZGAT gazetesi 22 yıl TİPO sistemiyle günlük, 3 yıl­dan beri ofset olarak hafta­lık yayınlanıyor. Yozgat içindeki okurlarına abone yoluyla, Yozgat ve yurt dı­şındaki okurlarına da pos­tayla ulaşan gazetemizin 25 yıllık geçmişi başarılarla dolu. Gazetecilikte dürüstlü­ğü, gerçekçiliği, seviyeyi, ciddiyeti, güvenilir olmayı, haber kaynaklarına saygıyı, okurlarına sevgiyi ilke edi­nen gazetemiz bu ilkeleriyle okuruyla bütünleşme başa­rısını da kanıtlamış bulunu­yor.

        Yozgat’a ilk masaüstü bilgisayar dizgi sistemini ilk ofset baskı ünitesini, ilk bayram özel gazetelerini, ilk basın başarı ödüllerini kısa­cası yayıncılıkta ilkleri ka­zandıran YOZGAT Gazetesi bilinçli ve aktif gazetecilik örneklerini sergilediği için ödül zengini gazete konumunda...

        24 yılda Yozgat basınına 12 basın ödülü kazandıran gazetemiz başarılı yayınları ve mesleki ödülleriyle Anadolu basını içerisinde de yükselen basın organları arasında yer al­dı.

        “YOZGAT” DEVAM EDECEK

        Yozgat'ı, bugünlere getiren gazetemiz sa­hibi Osman Hakan Kiracı, YOZGAT meşale­sinin nesilden nesle taşınması niyetinde. Bu amaçla oğlu Erdem Kiracı'nın daha ortaokul son sınıf öğrencisi olmasına rağmen haber peşinde koşmasına ve bilgisayarda yetişme­sine tebessümle bakıyor ve “Erdem, tıpkı benim gibi küçük yaşta meslek aşkına ya­kalandı. Çektiği resimler, yazdığı haber­ler, YOZGAT'I nice yıllara taşıyacağını gösteriyor” diyor. YOZGAT meşalesini ba­basından almaya hazırlanan gazeteci adayı Erdem Kiracı daha şimdiden okul dersleri ile gazetecilik stajını birlikte götürecek kadar ga­zeteciliğe ilgi ve sevgi duyuyor.

        Erdem şimdiden iddialı konuşuyor ve diyor ki, “YOZGAT'ın 50. yıl sayısını inşallah ben hazırlayacağım”

        YOZGAT Gazetesi’nin çeyrek asra ulaşma­sında emeği geçen ve katkıda bulunan her­kese ve tüm okurlarımıza 25. yaş günü sevgi­siyle teşekkürlerimizi sunuyoruz.

        YOZGAT'ta, tüm YOZGAT okurlarıyla nice yıllara...  02.03.1998

25. YIL YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ