Gazeteniz YOZGAT, yayın hayatında 39 yılını geride bırakıp 40.yılına ulaştı

40 YILLIK GURUR

İNTERNETTE GÜNLÜK YAYINLADIĞIMIZ WWW.YOZGATGAZETESİ.COM İSE 8 YAŞINDA

       Yozgat’ın geçmişi ile geleceği arasında anlamlı bir köprü oluşturmak ve yayın sürecince Yozgatlı’nın gözü, kulağı ve dili olabilmek amacıyla 1 Mart 1974 tarihinde YOZGAT’ta yayın hayatına başlayan YOZGAT gazetesi 39 yılını geride bırakarak 40.yılına “merhaba” dedi. Yozgat’ın ve Yozgatlının gazetesi” parolasıyla Yozgat il merkezinde 23 yıl “günlük” ve 16 yıl da periyodik olarak yayınlanan YOZGAT gazetesinin internetteki günlük elektronik haber portalı www.yozgatgazetesi.com da 7.yılını tamamlayıp 8 yaşına girdi. Anadolu basını içerisinde “ödül rekortmeni”, yerel internet basınında da Yozgat’ın en yüksek tirajlı gazetesi konumunda bulunan YOZGAT gazetesinin 39 yılını geride bırakıp 40. yayın yıldönümüne ulaşması gazetemiz mensuplarını gururlandırırken Türk basınının duayen gazetecileri de bugünkü 40.yıl sayımızda kaleme aldıkları yorumlarıyla mutluluğumuza ortak oldular. YOZGAT gazetesinin yazarları ise bugünkü köşelerinde gazetemizin 40 yıllık yaşam hikâyesine ilişkin anekdotlarını anlattılar. 40 yıla varan yayın sürecinin 16 yılını resmi ilansız olarak kendi öz kaynaklarıyla sürdüren YOZGAT gazetesi 40.yayın yıldönümü nedeniyle bugün 16 sayfa yayınlandı.

       ZOR GÜNLERDEN BUGÜNLERE

       Elinde Tutuğunuz bu gazete bundan tam 40 yıl önce o günün ilkel ve zor koşulları altında yayım hayatına başlamıştı. Kurşun hurufat el dizgisiyle hazırlanan ve tipo baskı sistemiyle basılan YOZGAT gazetesi, 90’lı yılların başlarında masa üstü bilgisayar dizgi ve ofset baskı sistemine geçerek Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirmeyi başardı. 12 Eylül ihtilalinin neden olduğu olağanüstü ara rejim döneminde ise büyük zorluklar yaşayan ve 2. Ordu sıkıyönetim mahkemelerince iki kez kapatılan gazeteniz YOZGAT aleyhinde açılan 29 davadan da takipsizlik ve beraat kararları alarak aklandı. YOZGAT gazetesi Yayın politikasında basın ahlak ve meslek ilkelerini, yorumda dürüstlüğü, haberde derinliği, haber kaynaklarına saygıyı ve okurlarına da sevgiyi daima baş tacı etmesi nedeniyle yine Anadolu basını içerisinde güvenilir, saygın ve ciddi bir gazete olarak yerini aldı. Etkin gazetecilik anlayışının gereği yayınladığı “flaş” haber ve yazılarından dolayı Yozgat’ta yazılamayanları yazan gazete olarak nitelendirilen Yozgat gazetesi 40 yıla varan yayın sürecinde basın meslek kuruluşlarınca ödül yağmuruna da tutuldu.

       BAŞARILARIMIZ ÖDÜLLERLE PERÇİNLENDİ

       YOZGAT gazetesinin mesleki başarıları bugüne değin yayınladığı bazı ilginç ve farklı haber ve yazıları ile sayfa mizanpajı Türkiye’nin saygın ve yetkin basın kurumları tarafından çeşitli ödüllere layık bulundu. Yozgat gazetesi, kurucusu Osman Hakan Kiracı’nın şahsında 39 yıllık süreçte haber, makale ve mizanpaj dallarında toplam 19 ödül kazandı. Yozgat’ta ödül rekortmeni gazete ünvanını elde eden Yozgat gazetesi aynı zamanda Orta Anadolu bölgesinde en çok ödül kazanan gazete oldu.

       YAZILI BASINDAN İNTERNET GAZETECİLİĞİNE

       Geçmişten bugüne her dönemde basındaki teknoloji ve iletişim gelişmelerine süratle ayak uyduran gazetemiz 1995 yılı Mart ayı başında internet gazeteciliğine adım atarak internet dünyasında da elektronik olarak yayınlanmaya başladı. Kentimizde internet gazeteciliğini de başlatarak Yozgat’tan dünyaya bir pencere açan YOZGAT gazetesi 8 yıllık yayın sürecinde ise her gün ortalama 4500 ila 5500 okur tarafından tıklanarak Yozgat’ın en çok okunun günlük internet gazetesi olarak yerini aldı. Yozgat’ın en sıcak haberlerini ve en etkili yorumlarını dünyanın her yanındaki Yozgat okurlarına her gün www.yozgatgazetesi.com haber portalıyla ulaştıran Yozgat gazetesi böylelikle internet gazeteciliğinde de önemli bir başarıya imzasını attı. Yozgat gazetesi, bundan sonraki günlük yayınlarını yine internet üzerinden kesintisiz sürdürecek. // 05.03.2013

40. YIL YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ