Doğan ÖZMEN / Sorgun Postası Gazetesi Sahibi ve Yönetmeni

BAŞARI DOLU KIRK YIL

       Bugün Yozgat merkezde 7, Sorgun’da 4, Yozgat genelinde 22, ülke genelinde ise 1700 civarında yerel gazete var. Bunların toplam tirajı da -maalesef- 70 bini geçmiyor. Sebebi, yerel basının yaşadığı ekonomik olumsuzluklar. Bu nedenle Anadolu basınının ömrü çok kısa oluyor. 

       Ama Yozgat Gazetesi, tüm bu olumsuzluklara göğüs gererek bugüne gelmeyi başarabilen gazetelerimizden biridir. 

       İnsan yaşamında azımsanmayacak bir süre olan 40 yıl boyunca Yozgat Gazetesi, yerel gazetelerimize örnek bir tavır sergiledi. Zaman zaman bu tutumunun bedelini de ödedi, ama kimseye ödün vermedi.

       Ben de gazeteciliğe 1980 yılında emekli olduktan sonra başladım. Herkes gibi benim de hayatımda ‘keşke’lerim oldu. Bu ‘keşke’lerimden biri de matbaa işine başlarken Sayın Kiracı ile iletişim kuramamış olmamdır. Eğer kurabilseydim ilk günler karşılaştığım olumsuzlukları yaşamayacaktım.

       1980 Ekim ayında Ankara’da 80 bin liraya aldığım küçük bir baskı makinesini otelin bodrum katında arabaya yüklemek için 40 bin lira istenmesine şaşırıp kaldım. Kendimi ülkemde değil, bir başka âlemde sandım. Zaten o parayı verecek parasal gücüm de yoktu.

       Ne yapacağımı bir türlü bilemiyordum. 

       Ankara’da bu işi yapan bir başka grubun da varlığını örgenince ister istemez o tarafa yöneldim. Grup çalışanlarından konuştuğum birinin Yozgatlı olduğunu ve Osman Hakan Kiracı’yı çok iyi tanıdığını söyleyince içimden bir ‘oh!’ çektim. Bu yakınlaşmanın sonucu olarak baskı makinesini 12 bin liraya yüklettim. Uygulanan yöntem gayet basitti: Baskı makinesi kızaklar üzerine yerleştiriyor iki-üç kişi önden çekiyor, iki-üç kişi de arkadan itiyordu. Aynı yöntemi Sorgun’da ben de uyguladım, masrafım bin 500 lirayı geçmedi.

       Osman Hakan Kiracı’nın benim gönlümde apayrı bir yeri var. Bu meslekle ilgili her sıkıntımda yanımda O’nu veya çalışanlarını buldum. 1980 yılı sonlarına doğru kendisiyle meslektaş da olunca Yozgat Gazetesi benim ikinci adresim oldu. 

       O yıllar sevgili Kiracı’nın deneyimli ekibinden çok destek gördüm. Bu ekip zaman zaman Sorgun’a geldi, benim çalışanlarıma yardımcı oldu, çalışanlarıma yol gösterdi. Bir rengin hangi renklerin karışımıyla oluştuğunu sorduğum kıdemli bir matbaacıdan, ‘Meslek sırrıdır’ yanıtını aldığım bir ortam içerisindeydim.

       Yozgat Gazetesi, bu kırk yıllık süreç içerisinde her türlü olumsuzluklara göğüs gerdi, yılmadı, yıkılmadı başarı dolu meslek yaşamıyla bugüne geldi. 

       Duayen gazeteci Osman Hakan Kiracı, 40 yıllık geçmişinde hem kamuoyunu aydınlattı, hem de biz meslektaşlarına iyi bir örnek oldu.

       Kırk yıl ayakta dimdik durmayı başaran bu ünlü gazetemizin değerli sahip ve yöneticisi Sayın Osman Hakan Kiracı’yı kutluyor, Yozgat Gazetesi’ne bitmeyen bir ömür diliyorum. // 05.03.2013

15/04/2022 19:36
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ