Kenan YILMAZ / Yozgat Hakimiyet Gazetesi Sahibi ve Yönetmeni

40 YILDAN BERİ

       Eğer, Osman Hakan Kiracı, mesleğe başladığı en aktif yıllarında Ankara’dan, İstanbul’dan gelen teklifleri Yozgat sevdası uğruna geri çevirmesiydi, şimdi Türkiye’nin ünlü gazetecilerinden biri olmuştu.

       Onunla Yozgat’ta yazmaya başlayanlar, Yozgat’tan çekip gittikleri için Türk medyasında ülkemizin en şöhretli isimleri oldular.

       Ama Osman Hakan Kiracı, sanki Yozgat’ta yaşamak için gazeteci olarak doğmuştu. Ara sıra feveran etti ama bir türlü kopamadı bu şehirden.

       Bundan 40 yıl önce YOZGAT gazetesini yayınlamaya başladı. Sırf gazetesini yaşatmak için matbaasını da kurdu.

       YOZGAT gazetesi ve matbaası bir yayın organı, bir basım işletmesinin ötesinde Yozgat’ta sanki bir okul oldu.

       Nice gazeteciler ve nice ustalar yetişti bu okuldan. Onların çoğunun koluna altın bileziklerini o taktı.

       Bugün şehrimizde hemen hemen her yerel gazetenin veya matbaanın mutfağında Osman Hakan Kiracı’nın başöğretmenliğini yaptığı YOZGAT mektebinden yetişmiş birileri vardır. Büyük kentlerde bile gazetecilik mesleğine başarıyla devam eden hemşerilerimizden bazıları da bu mektebin tedrisatından geçmişlerdir.

       Gazete ve matbaa çalışanının kıt olduğu bir memlekette “Ben bu işi yaparım” diyen kim varsa onun elinden tutmak. Yozgat’a özel yerel basının sorunlarıyla beraber fitne ve fücurlarla uğraşmak. 40 yıl zorluklarla mücadele etmek ve Yozgat basınına sayısız ödüller kazandırmak sadece Osman ağabeyin şahsına münhasır bir olay olsa gerek.

       O, Yozgat basınının gerçek duayeni ve Türk medyasının duayenlerinin takdirle anımsadığı bir gazetecidir.

       Kendisini 40 yıldan beri tanıyorum. Beni de bu sektöre girmemi teşvik eden, 1982 yılında Batı Avrupa’da çıkardığım “Yozgat Haber” gazetesine katkılar sağlayan, YOZGAT’a dönüşümde YOZGAT gazetesinde bana da köşe açan, İstanbul medyasının duayenleriyle beni tanıştıran, zor günlerimizde daima yanımızda olan Osman Hakan Kiracı’dır.

       O, benim aynı zamanda kardeş gibi dert ortağım, vefakâr dostumdur.

       Adam gibi adamdır o…

       YOZGAT gazetesinin 40.yayın yıldönümünde Osman ağabeyime sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun…// 05.03.2013

15/04/2022 19:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ