Orhan ERİNÇ / Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

NİCE YILLARA YOZGAT

       Son yıllarda eğilip bükülmeden, meslek ilkelerinden ödün vermeden sürdürülen gazetecilik, Türkiye’nin en sakıncalı mesleklerinden birine dönüştü.

       Bu durumun özellikle yerelde yapılan gazetecilik açısından çok daha tehlikeli olduğu da bir başka gerçek.

       Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yerel medya ile ilgili etkinlikleri nedeniyle gitmekte olduğumuz il ve ilçelerde bir araya geldiğimiz meslektaşlarımızın büyük bölümünün mesleklerini ve özverilerle sürdürdüklerine tanık olmak beni ve benim gibi kıdemli gazetecileri kıskandırıyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 

       Sevgili meslektaşım Osman Hakan Kiracı’nın bugün 40 yaşına basan gazetesi Yozgat’ta ülkemizin seçkin gazetelerinden biri olarak önemini ve işlevselliğini yeni bir hizmet yılına aktarıyor.

       “40 yıl” kolayca söylenebilen iki sözcük ama sayısız başarının yanında ne acılar, ne baskılar, ne tedirginlikler, daha iyisini yapabilmek adına ne uykusuz geceleri barındırmış olması da Kiracı için kaçınılmaz bir yazgı olarak gazete arşivinde saklanıyor.

       Yozgat gazetesi için duyduğum nitelemelerden biri de “Yozgat’ın sesi, Yozgat’ın referansı ve Yozgat’ın merkezi” olması. Bu değerlendirme, sadece Osman Hakan Kiracı ile çalışma arkadaşlarının değil Yozgatlıların da başarılarını yansıtıyor.

       Yozgat’ın il merkezi ile 13 ilçesinde olan biteni, Yozgat’a yasadaki tanıma bakıp “Yerel gazete” demek de artık haksızlık oluşturuyor.

       Dünyanın neresinde olursanız olunuz, bir bilgisayarınız varsa www.yozgatgazetesi.com yazdığınızda anında Yozgat Gazetesi’nin sayfalarında, dolayısıyla da Yozgat’ta olabiliyorsunuz.

       Mesleğimizin yüz aklarından Yozgat Gazetesi’nin nice yıllar diliyor, Osman Hakan Kiracı ile çalışma arkadaşlarını kutluyor, emeği geçen ama artık aramızda olmayanları da saygıyla anıyorum. // 05.03.2013

15/04/2022 19:19
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ