Celal KAPUSUZOĞLU / YOZGAT Gazetesi Köşe Yazarı - Avukat

40 YIL AYAKTA KALMAK

       Yozgat'ta gazete, dergi yayınlarından hep sevinç duymuşumdur. Her yeni gazete, her yeni dergi bana, paslı zihinleri, katı yürekleri çözen ilaç gibi gelmiştir.

       Bundan galiba 20 yıl önce ortağı olduğum şirket aleyhine mahalli basında bir yazı çıkmıştı. Haber yalandı. İşin kötüsü haberi yapan gazeteci ahbabımdı. Çok incinmiştim üzüntü ve kızgınlıkla, ( nur içinde yatsın Rasim Kayhan'ın gazetesinde) o yalan haberi hedef alan bir yazı kaleme aldım yazının sonunda daha önce hiç karşılaşmadığım, uzaktan tanıdığım Osman Hakan Kiracı’dan bahsederken şöyle yazmıştım:

       "Sayın Osman Hakan Kiracı’nın 25 yıllık gazeteciliğinin sonrasında hala ayakta kalması ve normal ilişkilerini devam ettirmesi alkışlanacak bir durum. Yeni yetme gazetecilerin zorbalıklarını ve şantajlarını görünce 25 yıla rağmen gazeteciliğini edebiyle sürdüren bu insana saygı duydum.”

       Osman abi yazıyı okuyunca çok şaşırmış olmalı ki, Yozgat gazetesindeki köşesinden bana hemen cevap vererek teşekkür etmiş “Samimi duygularla ifade ettiğiniz teveccüh ve takdiriniz kazandığım ödüllere eşdeğerdedir “demişti. Sonrasında beni merak edip işyerime geldiler. Kendisiyle gazete sütunlarından yazıştıktan sonra tanışmış olduk.

       O Günden sonra , (aramızda ki yaş farkına rağmen, tabii ben küçüğüm) ahbaplık ilişkilerimiz gelişerek devam etti. Sonra öğrendim ki gazetesi hiç tekzip yememiş. Yani gazetecilik mesleğinin ilkelerine ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya uymuş.

       1994 yılında ANAP’ın il başkanı oldu. Yozgat’ın eksiğini gediğini tamamlamak için yıllarca çalıştı. İktidar dönemlerinde Gelingüllü barajının Esenli’den Şefaatli’ye uzanan hattındaki kanaletlerin hızla yapılmasında emeğinin geçtiğini yakinen ben biliyorum.( İnanmalısınız kaç kez telefonla DSİ genel müdüründen acilen ödenekler istediğine ben şahidim) Tabii iktidar döneminde sıkça görüşemiyorduk; çünkü Osman abinin bürosuna gelen adamlardan(sözüm ona siyasetçilerden ) hoşlanmıyordum. Tahammülü imkânsız tiplerin konuşmaları, davranışları bana çok itici geliyordu (unutmadan söyleyeyim o adamların ekseriyeti şimdi AKP'de )

       Bir şehir düşünün ki kültürel ihtiyaçlarının farkında değil. Bir gazete, dergi ne demektir bilmiyor, dünyadan habersiz. Yani kendinden habersiz. Yarına bırakacağı bir tek cümlelik sosyal bir faydası yok! Çapanoğlu Camii ile ev arasında gidip geliyor. Yüzü yerde. Yani ben "yok” um diyor.

       Bu şehirde adam gibi gazete, dergi çıkaran, kültürel faaliyet yapan herkesi birinci sınıf insan olarak görüyor takdirlerimi sunuyorum.

       Soru şu:

       Yozgat’la ilgili iki cümle edemeyeceksen, senin bu şehirde ki "esbab-ı muciben" nedir kardeşim?

       Her yeni gazete, her yeni dergi bilgiye, medeniyete, aydınlığa açılan bir penceredir.

       Minnet ve şükran o pencereleri açanlara, her kimse, her neredeyse. // 05.03.2013

15/04/2022 19:38
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ