Oğuzhan KAVAKLI

SIRASI GELDİKÇE

Oğuzhan KAVAKLI

oguzhankavakli05@gmail.com

01.02.1950 Bafra (Samsun) doğumlu olan A.Oğuzhan Kavaklı; ilkokulu Amasya,ortaokulu İstanbul, liseyi Amasya’da bitirdi. 1976 – 77 döneminde Ege Üniversitesi (E.Ü.) Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Aynı yıl E.Ü. Sosyal Bilimler Fakültesi’nde ‘’Öğretmenlik’ formasyonunu tamamladı. 1977 – 1978 döneminden itibaren mezun olduğu okulda Sözleşmeli Öğretim Görevlisi olarak ders vermeye başladı.  

       Lise yıllarında Amasya’da ‘’Suluova’nın Sesi’’ gazetesinde görev yaptı. Yaygın Basının ve Türk Haberler Ajansı’nın Amasya Muhabirliği görevini yürüttü. 1971’de Türk Haberler Ajansı tarafından  ‘’Karadeniz Bölgesi’nin En Başarılı Muhabiri’’ seçildi.   

       Üniversite öğrenimiyle birlikte Tercüman Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Gazetedeki görevi sırasında  17 yıl Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın İşyeri Baş Temsilcisi, Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Şube Sekreteri ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği,İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Sekreterlik, Basın Şeref Divanı Üyeliği görevlerini yürüttü. (Cemiyet Üyeliği ve Şeref Divanı üyeliği devam ediyor)   

       Tercüman Gazetesi’ndeki görevlerinin yanısıra  ‘’Bizim Yokuş’’ ve ‘’Öğrenci Dünyası’’  gazetelerini çıkardı.   

       Gazetecilik görevini (Tercüman’da) sürdürürken, yüksek lisans ve doktorasını  tamamladı.   

       02.02.1987 tarihinde, Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlarda  üniversite bünyesindeki ilk haber ajansı olarak  EGE AJANS’ı kurdu.Ajansın HABER Merkezi Müdürlüğünü üstlendi. Ege Ajans örnek alınarak 14 üniversite daha  haber ajansı kurdu.   

       1992’de Tercüman Gazetesi’nden emekli olup,  E.Ü. Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Öğretim Üyesi olarak  göreve başladı.   

       1998’de  davet edildiği KKTC Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kuruluşunda bulunarak 8 ay dekan olarak görev yaptı.    

       2003’de  İzmir Emniyet Müdürlüğüyle  yürüttüğü trafik kampanyasında İzmir’de  ‘’Yayaların Karıştığı Trafik Kazaları’’nda  ölüm oranını yüzde 42- 75 düşüren A.Oğuzhan Kavaklı ; 2006 yılında da  başlattığı ‘’ Organ Bağışı’’ kampanyasıyla  tüm ülkede yapılan bağışların  yüzde 56’sı  Ege Üniversitesi’ne yapılarak Türkiye rekoru kırdı.   

       Kurucusu bulunduğu  ve (1988’de 8 ay dışında) sürekli yönetimini sürdürdüğü Ege Ajans’ın ürettiği haberlerle  tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde  üniversite haberleriyle  tirajda Türkiye rekoru kırdı. Ege Üniversitesi , Ege Ajans’ın haberleriyle , üretilen haber sayısı, reklam eşdeğeri ve erişimle hep ilk üçte yer aldı.   

            ÖĞRETİM ÜYELİĞİYLE BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ GÖREVLER    

       Ege Üniversitesi  İletişim Fakültesi  Gazetecilik Bölüm Başkanlığı, Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği;Staj ve Burs  komisyonları başkanlıklarında bulunan  A.Oğuzhan Kavaklı, 4 dönem de EGE İLETDER  başkanlığını yürüttü.   

       A.Oğuzhan Kavaklı öğretim üyeliğiyle birlikte Kalem Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Sorumlu Müdürlük, Akademik (Hakemli) Yeni Düşünceler Dergisi Sorumlu Müdürlüğü, Rektörlük tarafından çıkarılan EGEDEN Dergisinin Genel Yayın Müdürlüğü, Radyo Kampüs Ege  Yönetim Kurulu Üyeliği ve Haber Müdğürlüğü, Ege Üniversitesi Televizyonu Haber Müdürlüğü, Ege Koop ve EGESEM  Danışma Kurulu,  EGE ART Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü.  Emekli  olana kadar 6 rektöre basın danışmanlığı yapan Kavaklı ; üniversite ve fakültesinde  birçok komisyonda  üye ve başkan olarak görev yaptı. Bölgesinde birçok gazetecilik ve araştırma yarışmalarında birincilik ve üçüncülük ödülleri alan Kavaklı, daha sonra da  yine bölgesinin  gazetecilik yarışmalarında  üye ve başkanlık görevlerini yürüttü.   

       Basın İlan Kurumu’nda  2017’ye kadar 6 yıl Genel Kurul Üyeliği ve İlan Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunan A.Oğuzhan Kavaklı, Ege Üniversitesi’nden  ‘’Üstün Hizmet Ödülü’’yle emekli oldu.   

       A.Oğuzhan Kavaklı’nın 5 kitabı, çok sayıda araştırması, 50’nin üzerinde akademik makalesi var. En son, çoğunlukla akdemisyenlerin üye olduğu AKADEMİK DER’in başkanlığı, gazetecilerin üye olduğu Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği’nin  Genel Sekreterliini yapıyor. İzmir ve Ankara Gazeteciler Cemiyetleri Üyesi.  Evli,  iki kızı ve 2 torunu var. Sürekli Basın Kartı sahibi Kavaklı, köşe yazılarına devam ediyor.

 
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ