Oğuzhan KAVAKLI

SIRASI GELDİKÇE

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Anaokulu’nda bir konferans veren Doç.Dr.Nilay Kayhan; çocuklara dürüst ve açık olmak gerektiğini vurguladı 

                    ‘’ÇOCUKLAR DA BİREYDİR’’ 

          *Okulların yeni açıldığı şu günlerde anaokullarına başlayan çocuklar

                     İçin okullarına uyum süreçlerinin önem taşıdığını; bu konuda önce                                      

                     ‘’Çocuğum mutlu mu?’’  sonra ‘’Öğreniyor mu?’’ sorusunu sormak

                     gerektiğini söyledi. 

                     *Doç.Dr.Kayhan, çocuğun okul öncesi ve ilkokulda uyum ve

                     başarısında okul ve ailenin işbirliğinin öneni belirterek,’’Anne ve

                     baba öğretmen ve okul idaresini öğrencinin evdeki durumu

                     hakkında bilgilendirirken, öğretmen de aileyi çocuğun okuldaki

                     durumuyla ilgili bilgi vermelidir’’ dedi.

       İZMİR- Ege Üniversitesi Eğitim Fakultesi Sosyal Sorumluluk Projesi  kapsamında  Bornova Neşeli Bahçe Anaokulu’nda düzenlenen seminerde; okul öncesi  eğitime yeni başlayan çocuklar için uyum süreci, akran ilişkileri, ev ve okul ortamında sosyal becerilerin desteklenmesi, öğretimi öğretimi planlama, sınıf içi ve sınıf dışı uygulamalarda  bireysel farklılıkları temel alarak aile-akran ve öğretmen işbirliği konuları tartışıldı. Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim  Üyesi Doç.Dr.Nilay Kayhan, çocuğa her konuda dürüst ve açık olmak gerektiğini vurgulayarak , ‘’ÇOCUK DA BİR BİREYDİR’’ dedi.

 

         HERKES İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ERİŞİLEBİLİR EĞİTİM   

       ‘’Herkes için sürdürülebilir ve erişilebilir eğitim’’ yaklaşımına dikkat çekilen seminerde Doç.Dr.Kayhan, ‘’Eğitim öğretim sürecinde, çocuk için öncelikli olarak işlevsel becerilere  yer verilmesi, ev ortamından okula başlangıç aşaması öncesi öğretmen ve ailenin paylaşımları, çocuğun akranları, öğretmeni ile iletişimini ve sınıf ortamındaki sosyal kabulünü destekleyici etki oluşturmaktadır’’ diye konuştu.    

 

                            PAYLAŞIM, OKUL ORTAMINA GEÇİŞİ DE KOLAYLAŞTIRIR  

       Aileden verilecek bilgilerin okul-sınıf ortamına uyumu da kolaylaştıracağını belirten konuşmacı, ‘’İlgi alanları, merak duygusu, sevdiği oyunlar, günlük rutinleri, beslenme alışkanlıkları ve daha birçok özelliğinin öğretmen ile paylaşımının çocuklarımızın sınıf ortamına,okul yaşamına geçişini de kolaylaştığı gözlemlenmiştir’’  dedi.     

 

                              HER ÇOCUĞUN GÜÇLÜ YANLARI BELİRLENMELİ    

       Öğretmenlerimizin sınıf içi  öğretim öncesi ve sırasında her çocuğumuzun güçlü yanlarına odaklanarak, aile ile birlikte planlama yapmalarının önem taşıdığının ifade edidiği seminerde, okullarımızın, çocuklarımız için özellikle  yeni bir sosyal çevre olması dolaysıyla, bu ortamda her çocuğun güçlü yanlarının dikkate alındığı, gelişimsel özelliklerinin farkında olunarak, ilgi alanları yönünde fiziki çevre düzenlemelerinin yapılmasına değinen Doç.Dr. Kayhan, öğretimi destekleyici materyal tercihinin somut açıklamalarının olması gerektiğini vurguladı. 

       Seminer sonunda Doç.Dr. Nilay Kayhan’a teşekkür eden Okul Kurucusu Yiğit Atalı,’’ Uzman bir kadroyla çalışıyoruz.Her arkadaşımız tüm öğrencilerimiz için ellerinden gelenin bir fazlasını yapma çabasında.Geleceğin yöneticileri bu okuldan çıkacak’’ dedi.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ