Oğuzhan KAVAKLI

SIRASI GELDİKÇE

2023, Hem günlerini, Hem insanları bitirdi

Bir yıl daha bitti; Dert, acı, ızdırapla döküldü takvim yaprakları.. .Hastalıklar tüm dünyayı mahvederken; bir gram bile gelmeyen korono virüsü bütün ülkelerde insanları dize getirdi 2023’de ateşi sönse de ,Korku ve endişesi devam etti..Demokrasi, özgürlük havarisi kesilen ülkelerin gerçek yüzü ortaya çıktı. ABD’yi arkasına alan İsrail Filistin halkına kan kusturdu

17 Canlı fayf kırığı olan ülkemizde depremlerle sarsıldık.11 ilimizde ardı arkasına gelen depremler bir bölgemizi yerle bir etti. İnsanlık alemi bitti.

Bana göre en önemlisi medyayı tanıdık.Olayların aydınlatılması, daha iyi anlaşılması için referans olarak gösterdiğimiz Fransız Basını, İngiliz Basını, özellikle Amerikan Basınının güvenirliğinin kocaman bir sıfır olduğunu gördük.Dünya ölçeğinde değerlendirme yaptığımızda ‘’ En doğru, en dürüst, gerçeklerden şaşmayan ve kendisini en fazla eleştiren basının’’ TÜRK BASINI olduğuna tanık olduk.İtiraf etmek gerekirse , zaman zaman acımasızca eleştirmeme rağmen, dünyayı görünce ülkemle gurur duyduğumu belirmeliyim.Gazetecinin en önemli görevi, olayları takip edip,belgeleriyle en somut biçimde topluma aktarması gerektiği halde; gözler önünde ceryan eden vahşeti görmemezlikten gelen bir basına itibar etmek mümkün değil.Hele olayları tersine çevirmek (Kusura bakmayın) gazetecilik olarak tam bir edepsizlik.

‘’Tarihi, tekerrür olarak tarif ediyorlar, ibret alınsa hiç tekerrür edermiydi !’’ sözü , tam da bu günler için söylenmiş.Geçmişte, tarih sayfalarından okuduğumuz, insanlık adına utanç duyduğumuz tarihi olaylar, bugün misliyle tekrar ediyor. İsrail ismini her duyduğumuzda , bebeklerin katledildği bir soykırım geliyor gözlerimizin önüne.Hastaneler,okullar,ibadethanelerin bombalandığı; korkuç cinayetlerden zevk alındığı, ABD Başkanının ‘’En kârlı ticaret’’ olarak tanımladığı savaşa , gerçek bir isyanla karşı çıkan sadece Türkiye. Dünya halkları nihayet karşı çıksa da yöneticileri kıllarını kıpırdatmıyor.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ