Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Yozgat ziyaretimden izlenimlerim...

Yozgat’ta yıllarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yapan Uğur Bektaş ve eşi Münire Bektaş ile Saygılar Sitesinde yıllarca komşuluk yaptık. Gerek Münire Hanım ve gerekse eşi Uğur Bey son derece nazik, yardımsever ve görgülü insanlar. Komşuluklarına ve dostluklarına çok değer verdiğimiz bir aile.
Sayın Uğur Bektaş ve ailesi kızımın düğününe yoğun programını iptal ederek katıldılar. Ayrıca kızımın da nikah şahidi .Dostluklar, komşuluklar yıllar geçse de unutulmuyor. Hele mutlu günümüzde bizimle birlikte olmayı seçen dostları ise asla unutmadık.
Bizde geçtiğimiz günlerde Bektaş ailesinin biricik kızları Gülistan’ın düğünü vesilesiyle kızımla Yozgat’a geldik. Eski Türk geleneklerinin yaşatıldığı her ayrıntının çok güzel düşünüldüğü her karesi mükemmel olan kına ve düğün törenine katıldık. Kına vesilesi ile geldiğimiz Yozgat’ı zaman darlığı nedeniyle çok kısa zamanda özlemle turlamaya çalıştım. Ve hemen gözüme çarpanları sizinle paylaşmak istiyorum.
Büyük bir heyecan mutluluk sizi daha Yozgat’a giderken sarmaya başlıyor. İlk giriş, ilk intiba nasıl olacak? Biz uzak kalalı Yozgat hangi yeni çehresi ile bize gülümseyecek. Ama ne zaman ki Samsun yol ayrımından Yozgat’a dönüyorsunuz Çerikli’de moraliniz bozulmaya başlıyor. Stabilize mi asfaltmı karar veremiyorsunuz. Yazmadan edemeyeceğim ben Yozgat iline 1975 yılında geldim o günden bugüne Ankara Yozgat arasında defalarca gittim geldim. Daha bir tek sefer bile Samsun yol ayrımı ile Yozgat arasında doğru dürüst bir karayolu görmedim. Tam Samsun yol ayrımını dönüyorsunuz yer yer çukur kalitesiz bir asfalt yol çalışmalarının kısa aralıklarla tamamlanmaya çalışıldığı bir karayolu. Üstelik dağ tepe yok tünel kazmak sözkonusu bile değil dümdüz bir yol bölünmüş yol olacak 40 yıldır bir türlü düzelmedi düzeltilemedi. Defalarca yazıldı çizildi. Zaten yolu görünce işte diyorsunuz ilk intiba ilk fiyasko değişen bir şey yok. Halen Ankara’ya ulaşımı bile sağlayamamışız.
Neyse yol çalışmasının zaman zaman durduğu yolda nihayet kendinizi Sarıhacılı’da Kahvaltı Evinin önünde buluyorsunuz. Böyle yöresel ürünlerden müteşekkil bir Kahvaltı Evi fikri çok güzel. Ama seçim doğru mu? Gönül istiyorki bu proje Yozgat’ın aynı zamanda doğası, tarihi güzel olan diğer yerlerinde de gerçekleştirilsin.
Yılmaz Oteli’ne kadar şehir eski köhne görünümüne sahip değişen bir şey yok. Daha sonra şehri kısa turladığımda eski sinema binasının restore edildiğini boyandığını gördüm tek tek fotoğrafladığım bu binalar meydanda göz zevkini okşar duruma gelmiş. Yine eski askerlik şubesi aslına uygun tadilat görmüş, Ziraat Bankası boyanmış, ortada PTT sarı rengi ile her ne kadar çok fazla göze batsa da Saat Kulesi’ne yakışır hale gelmişler. Yozgat’ın sembolü Saat Kulesi her zamanki ihtişamıyla tam orta yerde tarihe meydan okurcasına ayakta. Onu gören bir açıdan fotoğraf çektirmeden olmaz dı? Saat Kulesi ve eski Askerlik fiubesi Cumhuriyet Meydanı’nın iki incisi.
Kaldırım taşları ve geniş kaldırımlar Lise Caddesinde dikkatimi çekiyor güzellik katmış tarihi mekanlara. Bakıyorum İş Hanının caddeye bakan kısmı dış kaplama yapılmış diğer kısımlar halen köhne. Yozgat Lisesi çevre düzenlemesi ve restorasyonu ile göz dolduruyor. Bina tüm güzelliği ve ihtişamı ile ortaya çıkmış . Tek eksik tarihi tanıklık etmiş ağaçlar.
Yozgat Lisesi’nden Yozgat Gazetesine geçiyorum. Sayın Osman Kiracı Bey sağlık kontrolü nedeniyle dışarıda. Yozgat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdoğan Budak herzamanki nezaketi, güleryüzü ve samimi tavrı ile beni karşılıyor. 1998 yılından beri yazmaktan Yozgat Gazetesi ailesi içerisinde olmaktan onur duyduğum gazetede olmak bir başka güzel.
Bu arada tüm komşularımı tek tek ziyaret etme imkanı bulurken, her bir arkadaşıma ne yazık ki uğrayamıyorum. Tek bir öğleden sonra zamanım var ve anca bu kadarını yapabildim.
Ben Bektaş ailesini gerek Yozgat ve gerekse Ankara’da göstermiş oldukları ilgi, alaka ve sımsıcak misafirperverliklerinden ötürü kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel evlatlarına bir ömür sağlık ve mutluluk diliyorum.
2016 yılı herbirimize sağlık, bereket, huzur ve barış getirsin.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ