Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Yozgat İmam Hatipte öğretmen olmak

Mürsel Yavuz 1982 Yozgat İmam Hatip Lisesi Mezunu. Sivas Suşehri’li. İstanbul Okmeydanı Hz.Ali Camii İmamı. Çalışırken İlahiyat Fakültesini bitirmiş üstüne yüksek lisans yapmış. Yavuz’un başarıları bununla kalmıyor bir çok televizyon kanalında program yapıyor, ilahi cd leri çıkarıyor velhasıl çok gayretli ve yoğun. Son çıkardığı cd’si NEFSİM dinlemeye değer doyumsuz bir ilahi ziyafeti sunuyor size. Mürsel bunca yoğunluğunun arasında aynı dönem mezun arkadaşlarını arayarak bir iftar programı ayarlıyor; İstanbul’ daki öğretmenlerini de unutmuyor. Ben, eşim Faruk Nafiz Masarifoğlu ve Burhan Arslan Hocamız da davette yer alıyoruz.
Ulaşılabilen mazareti olmayan İstanbul’da ikamet eden 1982 mezunu 7/ A sınıfı öğrencileri ile İstanbul’da biraradayız.Yer olarak seçilen Çağlayan’da hemen Adliyenin arkasında PARK OCAKBAŞI-Cezayirli’nin Yeri’ hem hizmet hem kalite anlamında isabetli bir yer. İşletmeciler son derece ilgili temiz ve titiz insanlar.Tertemiz farklı ve orijinal konsepte sahip bu yer çok hoşumuza gidiyor. Masamızın ayarlandığı balkonun hemen yanıbaşında yemyeşil ağaçlar huzur veriyor. Hep derim dışarıda yemek yenecekse mümkün olduğu kadar yeşilin hakim olduğu ortamlarda yenmeli. Zaten evlerimiz dört duvar yeşili özlüyoruz. Bu özlemimiz bir nebze giderilmeli diye düşünüyorum. Titizlikle hazırlanmış menüyü çok beğenerek hep birlikte oruçlarımızı açıyoruz. Çaylar içilirken sıcak ve samimi sohbet başlıyor.Mürsel Yavuz Hocamızın anlattığı menkıbeler ve yaşadığı ilginç olayları merakla dinliyoruz.Öğrenci öğretmen bir araya gelirde okul yıllarına dönülmez mi.Tabii ki zaman zaman acı tatlı anılarla dolu o yıllara da gidiyoruz.
İftarda kimler yok ki!. Parlak bir sınıfın parlak öğrencileri ile birlikteyiz Marmara Üniveristesinde Din Sosyoloji Profesörü Dr.Ali Coşkun ki Coşkun benim ilk tayin yerim Boğazlıyan’dan itibaren öğrencim. Kızımın dini nikahını bir telefonumla ta Kurtköy’den gelerek kıyan başarılı Kurtköy Merkez Camii İmam –Hatibi Bedrettin Çelik. Bakırköy Aybars Ak Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Doğan Duran. İston A.Ş de görevli Jeoloji Mühendisi Turan Akbulut. Önceleri Çandır’da serbest diş hekimi iken şimdi İstanbul Bağcılar Meydanda Serbest Diş hekimliği yapan Halil Özübek. Her biri Yozgat İmam Hatip Lisesini bitirip İstanbul Üniversitelerinde okuyan, kariyer yapmış ya da imam-hatiplik mesleğini başarı ile sürdüren pırıl pırıl öğrenciler.
Yozgat İmam-Hatip Mezunları biraraya gelmek için bu tür programları gerek İstanbul’da gerekse diğer illerde bilhassa da Yozgat’ta. sık sık yaparlar. Onlar birinci sınıfta gelip yedinci sınıfta mezun oldukları için yedi yıllık acı tatlı anılarını unutmuyorlar unutamıyorlar. Tabii öğretmenlerini de. Her birisi saygı sevgi ve minnet dolu.
İşte bugün de büyük şehrin meşguliyetleri ile iştigal ederken arkadaşlarına ve öğretmenlerine vakit ayırma nezaketini gösterdiler.Bundan öte teşekkürden başka ne denir ki.
Sık sık duyarız bunu öğrencilerimizden hakkınız çok öğretmenim hakkınızı helal edin diye. “ Verdiğimiz emeğin karşılığı sağlam karekter, dürüstlük, sevgi, saygı, hürmet, başarı ama hep başarı olarak bize geri döndükçe ne verdiğimiz emeğe ne zamana ne de çabaya acıyoruz. Ve sizlere binlerce defa helal olsun diyoruz ”.
Dualarınızda yer almak isteği ile tüm öğretmen ve öğrencilerimin tüm okuyucularımın Ramazan Bayramı kutlu olsun. Nice bayramlara sağlık afiyetle ulaştırsın, sağlıcakla kalın....

16.07.2015

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ