Son günlerde ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen dikkat ediyorum Yozgat hız kesmedi. Sayın “Valimiz Çiçek” koşturuyor. Lokomotif olmuş, “Belediye Başkanı Sayın Başer”, “Sayın Rektörümüz Varinli” diğer sivil toplum kuruluşları el birliği etmiş koşturuyorlar. Bir taraftan tüm Türkiye de ki ve Avrupa da ki Yozgatlılar, hemşerilik duygusu ön plana çıkarılarak yatırım yapmaları konusunda iknaya çalışılıyor, bir taraftan Yozgat dışında yapılan toplantılarla Yozgat’ın sorunları ve ilin gelişmesine yönelik yapılacak olan yatırım planları masaya yatırılıyor.Bir taraftan ileriye dönük vizyon çiziliyor.
Bir taraftan “Yozgat Valiği Yozgat Belediyesi ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası” bir araya geliyor, Dünya Bankası desteğiyle “İfiGEM” i kuruyor. “İş Geliştirme Merkezi” adı altında bu merkez küçük girişimciği kolluyor, bir kısmı hibe olmak kaydıyla cazip ödeme koşulları ile kredi vermekle kalmıyor bilgi ve pazar desteği konusunda da yardımcı oluyor. Tek şart imalata yönelik olması kurulan iş yerlerinin. Yani küçük girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini sağlamak için bu merkez hem hibe hem de kredi şeklinde maddi destek veriyor. Sadece Türkiye’de 9 ilde uygulamaya geçilen bu merkezlerden biride Yozgat. Belediyenin tahsis ettiği alanda 27 iş yeri, 200 çalışanı ile faaliyetine devam eden bu merkez sayesinde hem yeni iş merkezleri aldıkları kredi ile faaliyete geçecek hem de bir çok insana iş kapısı olacak. Bu uygulamanın yürütüldüğü bazı illerde ikinci üçüncü merkezler açılmaya başlamış bile. Aslında çok mükemmel bir proje. Yürekli ve üretimden anlayan insanların önünü açacak bir proje. Üstelik işini geliştirenlerin daha sonraki yıllarda Organize Sanayi Bölgesi veya daha büyük iş merkezlerine taşınması da hedefleniyor.Kendi işini kurmak isteyen, üretim yapmak isteyen müteşebbisler için bulunmaz bir fırsat. Üstelik her türlü bilginin alınabildiği bu merkezlerin gözetiminde iş kurmanın riskinin daha az olacağı düşünülürse kendi işinin patronu olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. 27 işyerinden henüz 12 si faaliyette yıl sonuna kadar diğerlerinin de faaliyete geçmesi hedeflenmiş. Bu iş yerlerinden beni en çok da hediyelik eşya olarak da değerlendirebilecek testilerin boyanarak süslenerek üretilmesi etkiledi. Artık testi kebabı tescillendiğine göre, sembol olarak testi Yozgat’ın her yerini süslediği gibi hediyelik eşya reyonlarında da boy göstermeli diye düşünenler için çok şık testiler artık satışa sunulmaya başladı bile. Ben bu projenin Yozgat’a hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten hayata geçirildiğinde onlarca insana iş imkanı sunacak, üretimden anlayan insanımızı kendi işini kurması konusunda yüreklendirecek bu projede tüm emeği geçenleri kutluyorum..Buradan iş kurma konusunda tereddüt yaşayanlara cesaret başarmanın yarısıdır diyorum ve bu projeden istifa etmelerini öneriyorum.
Aslında son günlerde Yozgat’ta sessiz ve derinden yürütülen bir proje daha var ki. “Kaliteli bir eğitim için Aile Bireylerini Etkinleştirme Projesi”. Bu sosyal proje aslında toplumların kurtuluş projesi. “Sayın Valimizin eşleri Çiçek Hanımefendi ve ekibi” büyük bir özveri ile yürüttü bu projenin ön hazırlığını. Kar kış soğuk denmeden köy köy bucak bucak gezildi. Bizzat konunun muhataplarından dinlenildi sorunları ve istekleri. 17 köy ve 1600 hanım dinlendi. Ve şimdi 13 ilçede de aynı uygulamanın yapılması talimatıyla Yozgat kırsalında yaşayan hanımlarımızın sosyal konulardaki sorunlarının haritasının çıkarılması hedeflenmiş. Sorunlar belirlendikten sonra projede ikinci aşamaya geçilecek ve sorunların halli konusunda ne gerekiyorsa yapılacak. Aslında bu proje bence tam anlamıyla uygulanabilirse dev bir proje. Öylesine önemli bir proje ki başlı başına bir yazı konusu. Ben bu projede tüm emeği geçenleri başta “Sayın Hülya Çiçek Hanımefendi”yi ve tüm ekibi kutluyorum.

Nice uzun yıllara

Geçen akşam Yimpaş Restoranda “Melahat-Nihat Masarifoğlu” ile çocukları “İhsaniye, İhsan ve İlhan Masarifoğlu” hep birlikte yemekteyiz. Aslında yemek Nihat ağabeyimizle, Melahat yengemin “evliliklerinin 50. yıldönümü” münasebetiyle vefalı evlatları tarafından sürpriz olarak tertip edilmiş. Ben ve eşimde davetliyiz. Pırıl pırıl iki insan ve onların yetiştirdikleri nadide evlatları, yarım asırlık evlilik yıldönümünü unutmamışlar ve anne babalarına sürpriz program hazırlamışlar. Yemek boyunca sürprizler bitmiyor. Bizler çok mutlu bir ortamda hem bizlere her bakımdan örnek olacak bu saygıdeğer iki insanın anılarını dinliyor hem de “Masarifoğlu” ailesinin tüm bireyleri olarak hasret gideriyoruz. Mutlulukları gözlerine yansımış bu sevimli iki insanla ve evlatları ile bir arada olmanın mutluluğu ile unutulmaz bir gece geçiriyoruz.
Ben buradan “Nihat ağabeyime ve Melahat Yengeme” nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum. İyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz…


Tarih : 19.05.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ