Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

YETER SÖZ MİLLETİNDİR..

Temsilde adalet yok denildi..Meydanlar çeşitli bahanelerle doldurulmaya çalışıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bahane edilerek siyaset kilitlenmekle karşı karşıya bırakıldı. Kürsülerden ülke geleceğini karartan toplumsal sorunlara karşı duyarlılık mesajları, uygulanabilir projeler verilmesi beklenirken, sadece tenkit, kavga ve bölücülük üzerine kurgulanmış politikalar geçildi. Tutmadı beyler tutmadı. Nasıl ki toplumda nice canlar yakan insanların varlığını gördükçe içimizden “ Allah’ım ne büyüksün..İyi ki cehennem yaratılmış diyorsak; işte siyasette de göz göre göre yapılan haksız, zalim ve acımasız uygulamalar karşısında “ Allah’ım iyi ki demokrasi var..İyi ki benim bir oyum var. Yoksa göz göre göre siyasi linçlere karşı nasıl tepki koyacaktım diyebiliyoruz. Nisan ayından bu yana bu toplum hep içine attı..Sabretti.Demokratik tepkisini bile koyamadı ama ‘’22 Temmuz akşamı sandıklar açıldığında gereken cevap verildi. Her iki kişiden biri “demokrat bir vaziyet” aldığını adeta haykırdı. Bu sessiz çoğunlukların bir feryadıydı.
Seçim kararının alındığı hafta yazdığım “İNADINA AK PARTİ” adlı yazımda; “demokrasi”nin tanımını geniş bir şekilde yaptıktan sonra “Son günlerde iktidar partisine yapılan baskılar bizleri ziyadesiyle üzerken, yapılan haksızlıklar “İNADINA AK PARTİ” dedirttirecek kadar bizleri yaralarken, sandıkta gerekli cevabın verileceği düşüncesiyle bir nebzede olsa rahatladık” demiştim. Hatta yazımın sonunda bu gün alınan neticeyi öngördüğümün bir vesikası olarak “Bu millet kendini yok sayanlara, oy aldıkları kesimlerin isteklerine aksi davrananlara gereken cevabı sandıkta elbette verecektir. Bu millet daime mazlumun yanında yer almıştır, bu seçimde de öyle olacaktır. Yapılan kavgalar sanılanın aksine iktidar partisinin işine yarayacaktır. Ve “AK PARTİ” büyük bir OY PATLAMASIYLA yine gelecektir..” diyerek yazımı bitirmiştim. Evet aynen de öyle oldu. Bu millet, birilerinin çok da ciddiye almadığı bu millet sandıkta gereken kesimlere cevabını vermiştir. İster “sivil darbe, sivil muhtıra” desinler adına isterse “demokratik tepki” desinler..Ama adı her ne olursa olsun sonuç ortadadır. Bu milletin zaferidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar insanları ziyadesiyle yaralamıştır. Bu önemli seçimi krize dönüştürenlerin kimisi sandıkta hezimete uğramış, kimisi sandığa gömülmüş, kimide seçime bile girme cesaretini kendinde bulamamıştır. Sonuç aylardır iktidar partisine yapılan haksızlıkların muhatabı olarak kendini gören, boynu bükük, kanadı kırık bırakılan Türk milletinin çektiklerinin ve sabrının bir mükafatı gibi olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana hırpalanan, haksızlığa uğradığını düşünen kesimler aylardır ilk kez bu gece rahat uyuyacaktır ve “yeter söz milletindir” diyecektir.
Türkiye genelinde neredeyse seçmenin yarısının “evet” dediği AK PARTİ Yozgat’ta başarısını aynen korumuştur. Yozgat yine meclise iktidar partisine mensup 5 milletvekili göndererek üstüne düşeni en iyi şekilde yapmıştır. AK PARTİ sayesinde “BOZOK ÜNİVERSİTESİ” ne kavuşan Yozgat; yeni dönemde üniversitesinin gelişmesi adına yapılacak çalışmaların hızlandırılmasını isteyecektir. Ankara’ya olan mesafesini çok kısaltacak “hızlı tren” in ilinden geçmesini illa ha ki arzu edecektir.. Süresi yakında dolacak olan 5084 sayılı teşvik yasasının yerine Yozgat’ı yatırımcıların gözdesi yapacak olan yeni bir yasanın koyulması Yozgat’ı sanayi şehri yapacaktır. Yozgat’ın en önemli sorunu “işsizlik” sorunudur. İşte yeni dönem kurulacak AK PARTİ hükümetinden Yozgat’ın işsiz gençleri bu yeni dönemde “iş ve aş” bekleyecektir. Yozgat ve tüm Türkiye “şehitlerine” ağlıyor. Yeni kurulacak hükümetin terörü en kısa zamanda susturması istenecektir.
Henüz 60. hükümet kurulmadı ama hiç şüphesiz yeni kadrolarla tazelenmiş yeni hükümet inşallah büyük bir şevkle görevine bıraktığı yerden devam edecektir. Ak günler, tertemiz dürüst ak insanlarla olur. Toplumu yönlendiren tüm mekanizmaları ahlaki ve siyasi kirlenmeyi durduracak tarzda programlamanın zamanı geldi geçiyor bile.. Yolun açık, Allah yardımcın olsun AK PARTİ

Tarih : 27.07.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ