Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Ülkemin marka değeri Prof. Dr. Mustafa Güden

Eşimin aort damarı ile ilgili rahatsızlığında acil müdahale edilmesi gerektiği için İstanbul’da tanıdık, dost ve akrabaları devreye sokarak doktor arayışına girdiğimizde araştırmalarımız tek bir ismi işaret ediyordu. Medipol Mega Hastahanesinde Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Güden Hocam.
Kim derdi ki Kayseri’den Yozgat’a gelirken her daim içinden geçtiğimiz, camisinde namazımızı eda ettiğimiz Himmetdede’nin yetiştirdiği önemli ve ünlü bir isim derdimize derman olacak; yaşadığımız sağlık problemi nedeniyle Kayseri Himmetdede’nin bağrından çıkmış Sayın Mustafa Güden Hocam’la yollarımız kesişecek.
Sayın Hocam daha ilk karşılaşmamızda ünlü bir kalp cerrahı olmasından öte, hastaya sımsıcak yaklaşımı, müthiş tevazusu ve ilgili tavrı ile bize sonsuz güven verdi. Ve Yüce Gönüllü Başarılı Cerrah Sayın Güden Hocam sevgili eşimin yaş faktörüne rağmen yapılması gereken iki acil ameliyatını ekibi ile birlikte bir hafta içerisinde artarda yaparak Allah’ın izniyle onu sağlığına kavuşturdu.
Biz hastahanede yattığımız süre içerisinde hem doktorumuzun hem de Medipol Mega Hastahanesi personelinin yakın ve sıcak ilgisi sayesinde hiç zorlanmadan zor günlerimizi atlattık. Hatta Ramazan Bayramını Hastahanede geçirmiş olmanın manevi ağırlığını bile güler yüzlü doktorlarımız, hemşirelerimiz ve personel sayesinde fazla hissetmedik.
Prof.Dr. Mustafa Güden Hocam kalpleri ve damarları onarmak konusunda marka değerinin yanı sıra; koruyucu hekimliğin gereği olarak adeta bir sosyal sorumluluk projesi gibi kalp sağlığı ile ilgili yaptığı yayınlarla bizlerde bilinç oluşturmaktadır. Ülkemizde ihmal edilen ya da göz ardı edilen önleyici ya da koruyucu hekimlik; maalesef devlete büyük bir maddi yük getiren, hastanın nitelikli yaşamını etkileyen, iş gücünün düşmesine sebep olan hatta nice hayatları söndüren hastalıkların daha başlamadan önlenmesine katkı sağlayacaktır. Devletin ve kurumların hastalıkların önlenmesi konusunda çok çeşitli ve çok geniş tedbirlerin alınması amaçlanarak toplumun sağlık kalitesi yükseltilmelidir. Hastalıklar kapıyı çalmadan önlenmelidir.
Sayın Mustafa Hocamın başarıları bununla da kalmıyor. Yurt dışında yaptığı başarılı ameliyatlarla da ayrıca ünü sınırların dışına taşmıştır. Yurt dışından gelen birçok hastaya, ameliyat yaparak, Sağlık Turizmine katkı sağlamanın yanı sıra yurt dışında verdiği konferanslarla oralardaki Hekim Kalitesini yükseltmeye yardımcı olarak onlara saygın başarılı bir rol model olmaktadır.. Kısaca Sayın Mustafa Güden Hocam Kalp ve Damar Cerrahı konusunda ülkemizde bir değerdir. Üstelik ülkemizin bir marka değeridir. Böylesine başarılı doktorlarımıza sahip çıkmak onların başarılarından söz etmek boynumuzun borcudur. Onlar her türlü takdiri, teşekkürü ve alkışı her daim fazlasıyla hak ediyorlar.
Teşekkürler Sayın Mustafa Güden Hocam biz size ve ekibinize minnet ve şükran duyuyoruz. Ben ve eşim Faruk Nafiz Masarifoğlu size çok teşekkür ederiz. Ekibiniz ile siz harikalar oluşturmaya ameliyatından korkulan birçok vakayı sağlığına kavuşturmaya bu ülkeye, insanlığa hizmet etmeye devam edeceksiniz. Sağlığına kavuşturduğunuz ailesine Allah’ın izniyle bahşettiğiniz birçok hastanın ve yakınlarının duaları içerisinde yer alacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Velhasıl bunları niye yazdım Anadolu’nun bağrından çıkmış, her ameliyatında başarısına başarı katmış, mütevazı tavırları ile hastalarının sevgisine mazhar olmuş Sayın Mustafa Güden Hocamızın başarısına seyirci kalmak istememiş olmamın yanı sıra; damar sisteminizle ilgili sıkıntılar ne yazık ki hiç sinyal vermiyor; Ailenizde kalp ve damar ile ilgili sorunu olan yakınlarınız var ise, yaşınız ilerlemiş, kilonuz yerinde ise lütfen kalbinize mutlaka baktırınız demek için. Hekim gerekli görürse lütfen bir koroner Anjiyografinizi yaptırınız. Çok basit bir Batın Ultrasonu ile Aort Anevrizmanız var mı diye araştırınız. Allah korusun aksi halde damar yırtıldıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Ve bu rahatsızlıklar bazen hiçbir belirti vermiyor acillik olana dek çok sinsi ilerliyor.
* * *
Bu arada eşimin ameliyatı sırasında arayan, soran telefon açan, bol dua gönderen tüm hemşerilerimize dost ve ahbaplarımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, öğrencilerimize Sevgili Eşim Faruk Nafiz Masarifoğlu ve ben çok çok teşekkür ederiz. O kadar çok teşekkür edeceğimiz sevenlerimiz var ki. Hepinizden ama hepinizden Allah razı olsun. Nice bayramlara sağlık, afiyet ve huzurla ulaşmanız dileği ile saygılarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız.

10.08.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ