Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

SAYIN VALİMİZE AÇIK MEKTUP

Oğuzların “Bozok” kolundan gelme Türkmenlerin yine kendi adlarını aldıkları” Bozok Platosu” üzerinde yerleşmeleri sonucu kurulan; kapladığı alan bakımından ülkenin “15. ili” olan, adli vakalar konusunda “en huzurlu il” olma özelliğini taşıyan, ülkenin tam ortasında, elverişli coğrafi konumuna rağmen yörenin “en geri kalmış iline”, yürekleri “vatan, millet, bayrak sevgisi” ile dopdolu insanların yaşadığı bu “huzur belde”sine; Yozgat’a hoş geldiniz.
“Sayın Valim” geçen yazımda bu “ilin lokomotifi” kim olacak demiştim ki siz ilimize atandınız..Beyanatlarınızı dikkatle inceliyorum, gelmeden önce ilimizi çok ayrıntılı etüt ettiğiniz satır aralarınızdan hemen okunuyor. “Kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif açıdan kalkınması içinüzerime düşeni yapacağım” diyorsunuz. Bunu bir dilek olarak kabul ediyoruz. Ve bu dileğinizin gerçekleşmesini tüm yüreğimizle istiyoruz. Ayrıca bu güzel ifadenizin biz Yozgatlılar için umutların yeşermesine vesile olduğunu da ayrıca belirtmek isteriz..
Sayın Valim yine sizin “Başkent Ankara’ya yakın bir şehrin her alanda gelişmiş olması gerekiyor. Edindiğim bilgiler Yozgat’ın gelişme ve kalkınma hamlesi içerisinde olduğu yönünde. Personelimiz, sivil toplum örgüt yöneticileri ve diğer ilgililerle birlikte büyük bir çalışma dönemine gireceğiz” bu ifadelerinize katılmamak ne mümkün. Bu beyanatınız ilimizde atılması gereken ilk adımın “konsessus” olduğunu bize gösteriyor.. Evet Sayın Valim bu ilin en büyük eksikliği ilin kalkınması söz konusu olduğu zaman birlikte hareket edememesi. Bir araya gelip ili her alanda uçuracak tedbirler için beyin fırtınası oluşturamaması denilebilir. Bu geri kalmışlığı yaşayınca tüm sivil toplum kuruluşları, bürokrat ve siyasilerin, yerel yönetim temsilcilerinin, bu ili seven içerdeki ve dışarıdaki Yozgatlıların, Yozgat sevdalılarının halen tek yürek olması zamanı gelmedi mi diye sorası geliyor insanın..
“Sayın Valim” Yozgat”ın en büyük mülkü amirisiniz. Devletin temsilcisi olarak aramıza geldiniz. İlimizin halini görüyorsunuz. Tüm göstergeler rakamlarla, istatistiki bilgilerle size arz edilmiştir. İlimiz her alanda kalkınma açlığı içinde. Okuyucularımı daha fazla sıkmamak için defalarca dile getirdiğim ilin sosyal-kültürel anlamda eksiklerini hele hele “Kaplıca turizm” inde ki içler acısı halimizi yinelemek istemiyorum. İlde potansiyel var ama bu potansiyeli harekete geçirecek, fitili ateşleyecek, bu ilin tüm dinamiklerini harekete geçirecek yani kısaca bu ilin lokomotifi olacak birileri yok.
“Sayın Valim” daha önceleri de mülki amirlik yaptınız. Beni en çok da sizin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki “Araştırma Planlama ve Koordinasyon Birimin” den gelmiş olmanız sevindiriyor. Ayrıca son görev yeriniz olan “Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı”nın fonksiyonlarını düşününce açıkçası ilimiz adına sizin bir şans olduğunu düşünüyorum. Strateji terimi günlük dilde “belirlenen hedefe ulaşmak için tutulan yol”dur. Son yıllarda içerde ve dışarıda rekabetin her geçen gün daha zorlaşması, kemikleşen sorunların daha modern metotlarla çözülmesinin gerekliliğinin kendini göstermesi sonucu dünyada ve Türkiye’de geleneksel “kamu yönetimi” anlayışından “kamu işletmeciliğine” doğru bir geçiş yaşanmış ve bu geçişin sonucu “stratejik planlamanın uygulamaya sokulması”öngörülmüştü. Bu öngörüden hareketle Bakanlıkların bünyesinde “Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları” kuruldu yakın zamanda..Adeta modern dünyanın gereklerine uyumu kolaylaştırmayı, çetin şartlarla baş edebilmeyi, planlama ve koordineyi, her birimin önceliklerini,misyonlarını, ortaya koyabilmelerini sağlamak kısaca “politika üretme kapasitelerini artırmak” hedeflendi bu birimlerle. İşte sizin böyle bir birimin başından gelmeniz bu birimden edinmiş olduğunuz birikimlerinizi Yozgat’ın çok kısa zamanda markalaşmasına kullanmanız konusunda çok umutluyuz Sayın Valim.
Sayın Valim ayrıca Türkiye de bir devrim olan kimliklerin dijital ortama aktarılması kısaca “mernis” gibi bir dev projede sizin imzanızın bulunması da; sizin modern dünyanın gereklerine, bilgi çağına ve teknolojiye ne denli uyumlu olduğunuzu göstermesi bakımından çok önemli bizim için.
Sayın Valim sizi “bilgi toplumu” olma yolunda ilk adımları atanlar ve yine sizi “e-devlete” geçişi ilk gerçekleştirenler arasında görüyorum..Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Ve yine siz ilimizi çok kısa zamanda yörenin en gelişmiş ili yapmak için stratejilerinizi ekibinizle belirlerken her konuda bu ilde sıkıntı yaşayan bizler de size yardımcı olurken ayrıca minnettar olacağız…
Yolunuz açık olsun Sayın Valim……


Tarih : 22.10.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ