Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

NİHAYET BİZİM DE BİR ÜNİVERSİTEMİZ .... ?

NİHAYET BİZİM DE BİR ÜNİVERSİTEMİZ VAR DİYEBİLİR MİYİZ ?

Yozgat’ta yavaş yavaş kabuğunu kırıyor mu dersiniz? Son günlerde Yozgat eğitimini yakından ilgilendiren, bizleri umutlandıran sevindirici gelişmelere hep birlikte tanık oluyoruz. Bir kere yıllardır hep “müstakil üniversitemiz” olsun diye tüm Yozgat kamuoyu olarak verdiğimiz samimi mücadele, bu konudaki ısrarlı isteklerimiz galiba meyvesini verdi.. Yozgat’ın Yozgatlının hayalleri gerçek oluyor..Her ne kadar YÖK Başkanının ajanslara geçen açıklamaları bir an morallerimizi bozsa da Sayın Milli Eğitim Bakanımızın yüreklerimizi ferahlatan açıklamaları ile de tekrar moral buluyoruz..Artık Yozgat’ta kurulacak üniversiteden geriye dönüş olmaz bu vakitten sonra da olmamalı diye düşünüyorum..Bu aşamadan sonra karar meclisten çıkıncaya kadar bizde Yozgat’ın bir üniversite kenti olabilmesi için kolları sıvayarak alt yapıyı oluşturmaya çalışmalıyız. .Bir kere karar çıkmış gibi düşünerek Yozgat’ın gerek siyasi, gerek sivil ve gerekse bürokrat erkleri hiç vakit kaybetmeden bir araya gelerek,Yozgat’ta kurulacak üniversiteyi bu ilin kaldırabilmesi için ne gibi tedbirler alınmalı ne gibi hazırlıklar yapılmalı bunun için “acil eylem planı hazırlanarak” ve hiç vakit kaybetmeden, yapılabilecekler bir plan dahilinde tek tek hayata geçirilmelidir. Ama biz bu konuda ki enerjimizi maalesef çok da önemli olmayan bir konuda isim konusunda harcamaya başladık bile! Yozgat halkı artık ön yargılardan arınarak, ilimize katkısı olan yürekli insanları da onure etmenin bize bir şey kaybettirmeyeceğinin aksine Yozgat’a çok şey kazandıracağının da ayrıca hesabını yapmalıdır..Bu güzel il kalkınmaadına yapılan her türlü teşebbüsün takdirini de hak edene vermeli ki, bu konuda teşvik olsun diğer yürekli insanlara da örnek teşkil etsin ..Kentimizi Üniversite ile ilk tanıştıran, ilimize kazandırdıklarını halen yeterli görmeyip daha da bu konuda yapacaklarını sıralayan ayrıca he festivalde maddi-manevi emeklerini esirgemeyen, ilimize Turizm dalında bir lise kazandıran gerek iş adamlarımızın ve gerekse şirketlerimizin ismini telaffuz etmekten çeşitli platformlarda onları yüceltmekten asla kaçmayalım.Hele onları incitmekten kendimizi men edelim. Ayrıca müstakil üniversitemiz karara bağlandığında bu konuda emek veren siyasilerimizi de yürekten kutlayalım..Şu an Yozgat’ın tek çıkış yolu Üniversite..Artık Yozgat ilk etapta, en az on bin öğrenciyi barındırabilecek sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ki eksikliklerini tamamlama cihetine gitmelidir..Hiç vakit kaybetmeden ilave fakülteler için geçici ve kalıcı binalar bulmanın, nitelikli akademik kadroyu ilimize çekmenin çarelerine bakmalıdır..
Üniversite bir ile ne katar, ilimiz bir an önce ne gibi değişikliklerle üniversite şehri olmaya namzet olabilir bunlar inşallah başka bir yazıya..Eğitim alanında sevindirici gelişme sadece üniversite ile sınırlı değil..
Eğitim kalitemizin yükseltilmesi adına belki de bir milat olan başarılı Bakanımız Sayın “Hüseyin Çelik Beyefendi”nin kurmayları ile yaptığı Yozgat çıkarması da ayrıca çok sevindirici bir gelişme. Üstelik “Yozgat eğitim problemleri”nin masaya yatırıldığı altı saat süren toplantıda ne konuşuldu ne gibi kararlar alındı hepsini bilmiyoruz ama verilen vaatler güzel..Öğrencilerin en çok zorlandıkları bir konuda barınma ihtiyaçlarına cevap verecek bir yurt binası sözünün verilmesi, Anadolu liselerinin sayısının artırılması, hele hele fen dalında yetenekli ve özel çocukların okuduğu ama maalesef yapılan yanlışlar sebebiyle gerekli verimin bir türlü alınamadığı fen lisesinin daha sağlıklı işler hale getirilmesi sözü de umutlarımızı bir kat daha yeşertti..
Sevindirici gelişmeler bu kadarla da bitmiyor.. İlimizde açılan “Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi” de kültür, turizm ve termal şehri olma yolun da ciddi adımlar atmaya çalışan ilimiz için nitelikli kadroların yetiştirilmesi açısından çok önemli.. Öğrenci nüfusunda bir artış sağlayacağı içinde, ilimizin dinamizmine de ayrıca katkısı olacaktır..
Bu kadar güzel gelişmeden sonra eğitimin duyarlı yönetici kadrolarına, eğitimin neferlerine, öğrenci velilerine hele hele güzel öğrencilerimize büyük bir iş düşüyor..Ankara ve siyasilerimiz üniversite hayalimizin gerçekleşmesi adına üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar onlara müteşekkiriz..Ama biz yerelde top yekun eğitim seferberliği ilan etmezsek bu çalışmalar hep akim kalır..Şu an bu vakitten sonra umuyoruz ilimize açılan nitelikli üniversitelerde okuma şansını elde edecek olan yöre çocuklarımıza da ekonomik kayba uğramadan yüksek tahsil yapma fırsatı doğacaktır.Çocuklarımız bu fırsatı kaçırmamalılar..Üniversite de nitelikli akademik ve öğrenci kadrolarını oluşturabilmek, ilin cazibe merkezi olması ile mümkün olacaktır.Bu konuda Yozgat Belediyesine de ayrıca büyük iş düşmektedir.
Bu vakitten sonra kısır çekişmelerle vakit kaybetmeyelim ve lütfen ilimize getiri sağlayacak her fırsatı iyi değerlendirelim..Sezar’ın hakkını da Sezar’a verelim diyorum..

Tarih : 06.12.2005
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ